Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişim var. Emekli sandığa geçtim. Emeklilik şartlarım nedir?

falatbar

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
2005 4a sigorta girişim. 2021 emekli sandigina geçişim. 2007 yili rahatsizlandim 2018de %45 engelli raporu almıştım. 2022de %65 çıktı. Ben simdi erken emeklilik icin geçmesi gereken 15 senelik süreye tabiyim ya da malulen olabiliyorum. Bu 15 sene ssklı olduğum tarih mi yoksa emekli sandığına tabii olduğum ilk tarih itibariyle mi başlıyor.

ayDÜNYAvazo
%65 Şizoefektif. Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedaviye rağmen kısmen çalışma olanağı veren'e dahil oluyor sanırım. 2 yıl süreli. Önceki 5 yıl süreliydi. Alınış sebebinde vergi indirimi nedeniyle yazıyor ama daha başvurmadım. Benim merak ettiğim diğer hususta süre 2005 sigorta girişinden mi yoksa 2021 Emekli sandığına geçişten mi başlıyor.

kenan91

İlk sigorta girişi olan 2005 yılı geçerli olacaktır emeklilik için.

ayDÜNYAvazo

Teşekkürler, Orta düzey malulen emeklilik için yeterli mi? Bir de kurum tekrardan beni ayrıca doktora ve hastaneye mi sevk edecek? Yeniden SGK heyetine mi çıkacağım.

falatbar malulen emekli olursanız sadece Türkiye'de değil dünyanın hiçbir yerinde tekrar çalışamazsınız çalışırsanız maaşınız kesilir. Malülen emekli olmak için SGK elbette sizi kendi belirlediği hastaneye sevk edecek. 60% üzeri rapor vermeleri gerek. Ve malulen emekli olmak isterseniz en son prim ödediğiniz emekli sandığından emekli olursunuz.

kenan91

Erken emekliliğe 4 yıl var. Bir de malulen değil erken emekli olsam da işe giremem, istesem de almıyorlar özelde işe, engelim ruhsal olduğu için. Yani malulenle erken emekliliğin çok farkı yok o açıdan benim için. Çalışmama durumunun farkındayım Teşekkür ederim.

Merhaba yüzde 65 ile vergi indirimi aldim 2 yıl süreli. Süre bitince yeniden mi başvurmalıyım nasıl ilerliyor süreç? Devlet memuruyum 3 yıldır görev yapıyorum. İlk sigortalılık tarihim 2005. 4000 günde emekli oluyorum sanırım.teşekürler.

@falatbar,

Her şeyden önce emekliliğiniz ile vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok. Günü geldiğinde kurum sevki ile gideceğiniz hastaneden verilecek rapor emekliliğinize temel oluşturacak. SGK Hastalık Listesi'ne göre alacağınız tanının düzeyine göre emekli edileceksiniz.

bagkur.PNG

Üst Alt