Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 SSK, 2010 memuriyet girişim var. Engelli statüsünde emekli olabilir miyim?

HGMİ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli site yöneticileri ve arkadaşlar bu forumdan çok şey öğrendim herkese çok teşekkür ederim.

engelli memurun emeklilikte 2015 deki raporumla engelli emeklili gine başvurabilirmişim?
2014 hastanede yattım ve hastalığımı bipolar bozukluk olarak değiştirdiler. 2014 te aldığım rapor şizofren artı gözden.
2005 sgk girişim mevcut. 2010 da normal statüde memur oldum. %52 rapor oranım.

sormak istediğim 4680 günü doldurdugumda yani 2022 de mevcut raporumla engelli emekliliğine basvurabilir miyim? Kurum sevkiyle rapor alırsam bipolar bozukluktan rapor verirler diye korkuyorum. malum onu da süreli veriyorlar. Emekli olursam maaşımın kesilmesinden korkuyorum.

Değerli yöneticilerden yardım bekliyorum.

HGMİ

Maalesef memur statüsünde emeklilik için yeni rapor almak gerekiyor.

Merhaba arkadaşlar ben memurum daha emekli olmadım fakat SGK sitesinden aylık hesaplattigimda ek ödeme 66.8 TL çıkıyor bunun 26 katı emekli maaşı ediyor sa 1738.8 TL ediyor.fakat SGK sitesinde ek ödeme dahil 1402 TL çıkıyor buna anlam veremiyorum arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.iyi akşamlar.

HGMİ

Sanırım maaşınız 1500 TL den az olduğu için hesaplama biraz karışık
66.8*21:1402 TL devlet 1500 TL ye tamamlıyor
1500 TL nin altındaki maaşlarda 21 x ek ödeme oluyor

Son düzenleme:
Merhabalar 2005 SSK girişim 2010 temmuz da memuriyete normal statü de göreve başladım.Ssk dan 450 gün memuriyetle beraber 4830 günüm var önceleri şizofren olan rahatsızlıgim sonradan bipolara dönüştu .ensonki raporum %52 göz artı şizofren den.Yani 2023 te bipolar dan %40 ve üzeri rapor alabilirsem 2023te emekli olabilirmiyim emeklilik için ne gibi bir işlem yapmam gerekiyor? sayın oturan boğa.ufukalp ve bigihazinedir sizden yardımci olmanızı rica ediyorum.

HGMİ

Emekliliğiniz 5510/28.madde kapsamında emekli sandığından olacağından 28 Eylül 2021 tarihli yeni Maluliyet ve Çalışma Gücü Kaybı Tespiti İşlemleri Yönetmeliği'ne tabisiniz. Emeklilik şartlarınız 18 yıl 4680 prim gün sayısı.
Bu yönetmelik hükümlerince erken emekli olabilmek için Yönetmelik ekinde yayınlanan ek-1 listedeki tek hastalıktan en az hafif düzeyde çalışma gücü kaybı (%40-49) bulunması gerekmektedir. Birden fazla hastalık durumunda Balthazard formülü uygulanmayıp en büyük tek hastalık esas alınmaktadır.
Ek-1 hastalık listesine baktığımızda psikiyatri / bipolar bölümünde hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar başlığı altında "tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen Bipolar Bozukluk" olduğunu görüyoruz.
2023 yılının 18 yılınızı doldurduğunuz ayında 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Yasası'nın 28.maddesi gereğince erken emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. Sevk edileceğiniz hastaneden "Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen Bipolar" tanısı alırsanız erken emekli olabilirsiniz.
Ufuk abinin selamı var dostum bana özelden iletmemi istedi hayırlı akşamlar

Merhabalar arkadaşlar dün itibariyle sizoefektif bozukluk hastalığından artı gözden %47 oranında rapor aldım yalnız 2 yıl süreli bı önceki raporum şizofren artı gözden %52 surekliydi.Normalde engelli raporum nedeniyle memur olarak 2023 te emekliligim doluyordu.Ancak ben 5400 günü tamamlayıp öyle emeklilige başvurmak istiyorum yani 2024 te. Sorum şu ki süreli raporla ne yapmalıyım rapora itiraz mi etmeliyim. Yoksa eğer 1 sene sonra yeniden rapor almak için aynı hastaneye basurabilirmiyim süresiz rapor nedeniyle forum yönetiminden ve diğer tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler ederim şimdiden.

7500. Tl

2008_sonrasi.PNG

daha önce ssk v.s varmı giriş ne zaman ssk
memuriyet ne zaman oldunuz yazarmısınız

Arkadaşlar herkese merhaba,
14 yıl önce yapılan KPSS sınavıyla memurluğu kazandım.
Memurluğu kazanmadan ...... sene önce Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları Hastanesi'nde yatmış ve %46 engelli raporu almıştım.
O günün şartlarında bana kimse, engelli raporun var sen memurluk yapamazsın senin EKPSS sınavıyla atanman lazım dememişti.

2024 yılında engelli raporuma istinaden erken emeklilik müracaatı yapmak istiyorum.
Fakat emeklilik müracatım sırasında, senin engelli raporun olduğu halde sen nasıl normal statüden emeklilik kadrosunda çalıştın diye, geriye dönük bir inceleme başlatılmasından açıkçası endişe duyuyorum.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.

Üst Alt