Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 SSK girişim, %52 raporum var. Emekli olabilmem için ne kadar prim günüm olmalı?

tanerimo

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
merhaba oturan boğa ve konu ile ilgisi olan arkadaşlar
2005 subat ayından itibaren calışmaktayım toplamda 648 gün ssk primi ve 1 ocak 2007 den itibaren emekli sandığına bağlandım.2005 yılında yüzde 52 iş göremezlik raporu aldım ve o şekilde işe yerleştirildim.vergi indirimine kasım 2009 da basvurdum ve yüzde 40rapor alarak hak kazandım.
emekli olabilmem için yaş sartı aranıyormu ?ve prim gün sayısı hakkında bilgisi olan varmıdır?

Emekli Sandığı'na sakat statüsünde mi başladınız? Gerç,i bunun da çok önemi yok, zira memur olmadan önce sakat olduğunuz zaten memuriyet öncesi aldığınız rapor ve vergi indirim hakkı ile belgelenebiliyor... Bu durumda emeklilik için 5400 gün hizmet süresini tamamlamanız yeterli.

Not: SSK vb. primlerinizi de hizmet birleştirmesi ile hizmet sürenize ekleteceksiniz...

evet emekli sandıgına sakat statüsünde basladım.ssk da 4400 prim ve 20 yıl sartı yazmıstınız önceki yazılarınızda.emekli sandıgı olunca 5400 gün yazmıssınız.iki kurum arasında gün sayısı acısından 1000 gün kadar fark görünüyor.dogrumu anladım acaba ? ve de emeklilikte emekli sandıgı mı daha avantajlı yoksa ssk emeklisimi daha avantaj lıdır.bu konudada b,zleri bilgilendirirseniz sevinirim.tşk.

Son 2520 günlük primin fazlası hangi kuruma ise, oradan emekli olursunuz.

Emekli Sandığı (4c) emekliliğinde maaş daha yüksek olur.
Ama benşm kuralım hep belli: En erken ne zaman emekli olaibliyorsanız o zaman emekli olun.

erken emeklilik

merhaba arkadaşlar 3 derece gelir vergisi indirimi akmaktayım.
2005 ssk girişim var 658 prim gün sayısı ssk dan 1700 gün banka sandığından prim günüm bulunmakta.2003 ve sonrası işe girenlerde 4400 prim ve 20 sene şartı aranıyor diye duymustum.yani 4400 primi doldursam dahi 20 sene beklemek zorunda kalıyorum.
bunun doğrulugu konusunda bilgi almak istemiştim.

Evet, primin yanı sıra sigortalılık süresini de tamamlamanız gerek emekli olabilmek için.

Erken emeklilik hakkında

Merhaba arkadaşlar
hep aklımda muallakta kalmış bir soru sormak istiyorum
2005 yılından yüzde52 iş görmezlik raporu ve 2009 yüzde 40 gelir vergi indirimim var 3.derece
1-kaç gün prim doldurusam emekli olabilirim
2-prim doldurup emeklilik için başvuru yaparsam kurum benden tekrar dan rapor talep etmek hakkı varmı ?
Bu arada ssk ya bağlı değilim bankanın özel sandıgına bağlı olarak çalışmaktayım

1 ekim 2008'den önce memur olmuşsunuz ve memuriyetten önce sakat olduğunuzu belgeleyen rapora sahipsiniz.

Bu iki durum size 5400 gün hizmet süresi ile emekli olma hakkı sağlıyor. SGK + emekli sandığı toplamda 5400 gün priminiz olduğunda, 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesş uyarınca emekliliği hak etmiş olacaksınız.

ya arkadaşlar gercektende emeklilik olunca vergi indirimi faydası var mı?
maaşlara artı bir şekilde yansıyor mu acaba..
ve yüzde kırk raporum var 2005 ten itibaren sigortalıyım.özel sigorta
1985 dogum tarihi kaç prim ve sene sonra emekli olabilirim.
teşekkürler

Taner bey,
Siz ne kadar sorarsanız biz o kadar cevap vereceğiz lütfen çok sormak emeklilik tarihinizi değiştirmeyecek. Yukarıda gerekli bilgiler verilmiş..

İlker Bey benimde anlamadıgım konu şudur ki
ssk da calısan engelli 4400 prime tabi iken özel sigortaya baglı calısan neden 5400 günden emekli oluyor
burada bir tutarsızlık yokmudur sizcede
neden ben 1000 gün daha fazla çalışıyorum ?

Ben halen merak ediyorum. Devlet memuru 15 yılı dolduruncamı emekli oluyor? özelde çalışan bi kişile farklımı yani...

BelginCan, sorunuzun tek bir cevabı yok. Cevap bir sürü veriye bağlı. Ne zaman memur olunmuş, ne zaman sakatlanılmış, son 2520 günlük primin fazlası hangi statüdeymişş vs.vs.vs.

Üst Alt