Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılında Kalp nakli oldum, 1811 prim günüm %80 raporum var. Emeklilik şartlarım?

visirnet

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben 01 04 1997 de ilk ssk numarası aldım 08 12 2005 de kalp nakli oldum ve %80 özürlü raporum var pirim gün sayımda 1811 gündür vergiden muhaftır raporuda %70 acaba amekli olabilirmiyim..

ilk sigortalı oldugunuz tarihte 18 yaşında iseniz..
16 yıl 4 ay 3760 güne tabisiniz...
Vergi ind. belgeniz olduguna göre 1997+16yıl 4 ay:2013 yılında emekli oabilirsiniz

01.01.1978 doğumluyum 1800 günle emekli olabilirmiyim

visirnet, 01.04.1997 tarihinde primin tam olarak yatırılıp sigortalı olmuşsan, buna karşın şu anda maluliyet oranında* işgücü kaybın varsa, evet, malulen emekli olabilirsin. Bunun için 1800 günlük prim kriterini de 10 yılı aşkın sigortalı olmak kriterini de karşılıyorsun.

Yani, malulen emeklilik için en son işyerinizin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne başvurabilirsin. Seni hastanye sevk ederler. Maluliyet oranında işgücü kaybına* karar verilirse de malulen emekli edilirsin.

* [SIZE=2]D. SOLUNUM VE DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARI[/SIZE]
[SIZE=2] [/SIZE]
[SIZE=2]1- AKCİĞER ve SAĞ KALP:[/SIZE]
[SIZE=2]Etyolojisi ne olursa olsun, klinik radyolojik ve laboratuar bulgularıyla doğrulanan ve solunum, dolaşım fonksiyonlarını ileri derecede etkileyen sağ kalp yetmezliği pulmoner hipertansiyon ve sağ kalp büyümesi, kronik kor pulmonale, ileri derecede restriktif, obstrüktif veya kombine akciğer fonksiyon bozuklukları ve hipoksemi ile seyreden, akciğer dokusunun, bronşların, akciğer zarlarının göğüs kafesinin hastalık ve arızaları veya çalışmaya engel tümörleri [/SIZE]
[SIZE=2]2- KALP KASI, KAPAĞI ve ZARI:[/SIZE]
[SIZE=2] Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, angiografik bulgularla doğrulanan, hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlaması yapan iskemik kalp hastalıkları, kalp kası hastalıkları, kalp kapağı hastalıkları veya kalp zarı hastalık ve bozuklukları[/SIZE]
[SIZE=2] 3- OPERE KALP HASTALIKLARI: [/SIZE]
[SIZE=2] Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, anjiografik bulgularla doğrulanan hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlamasıyla birlikte olan, kalp kapağı onarımı, kalp kapağı protezi, kalıcı kalp pili, intra kardiak defibrilatör, girişimsel veya cerrahi koroner revaskülarizasyonu, perikardiektomi[/SIZE]

çok teşekkür ederim vediyin bilgiler için şimdi bende senin dediyin gibi yabacam

bir şey daha roracam benim %80 oranındaki raporum tc kimliğime işlenmiştir acaba yinede rapor almam için hastaneye gönderirlermi saykılarımla

Vergi indirmli raporonuz olmadığı için,yeniden rapor talebinde bulunacaklar.

vergiden indirim raporum %70 var aldım onu yukarta belirtmiştim onun için yazmadım o oldumu istemiyorlarmı raporu

Vergi indirimli raporonuz olduğu için,rapor talebinde bulunmazlar.

Malulen emekli olacaksan vergi indirim hakkı elde etmiş olmanın bir önemi yok. Maluliyetin tespiti için mutlaka hastaneye sevk eder kurum.

malülen emeklilik

ben ssk ya gitdim kalp naklinden dolayı %80 özürlüyüm malülen olacağımı söyledim bana kalp nakilerini bilmiyoruz emekli olabilirmi söylediler ama hastaneye gönderdiler bu salı heyede girecem sizce heyetden ne sonuç cıkabilir saykılarımla

Kurul işgücü kaybına bakacak.%60 ve üzerinde bir derece ile sağlık kurulu raporu alırsan,malulen emekli olabilirsiniz.

Visirnet kardes sana bir soru konuyla alakalı degil ama yinede sormak istiyorum Samsun Tekkekoylusun anladıgım kadarıyla sizin Kaymakamınız hala daha Kamil KICIROĞLUMU? bana cevap verirsen sevinirim...

o eskisi şimdiki ali candan arkadaşım saykılarımla

ayrıca sorumu cevapladığınız için taşaekkür ederim

emeklilik"

arkadaşlar ben hastaneye sevk edildim ve yine %80 rapor verdiler pazartesi ssk ya verilecek ve emeklilik işleri başlamış olacak herhalde kaç güde sonuçlanır aylık bağlanması saykılarımla

emeklilik

pazartesi hastaneye raporumu almaya gitdiyimde doktor bana %80 işgöremezlik raporunu verdi benim önümde yazdı raporu aldığımda %73 yazıyordu buda yediyor ama bir sorun oluştururmu saykılarımla

ayrıca bütün gelişmeleri yazmaya devam edecem

Malulen emeklilik için başvurdum hala bir cevap gelmedi.?

ben 14 07 2009 da malülen emeklilik için baş vurdum %73 rapor aldım ve ssk ya verdim bana bir bucuk iki ay içinde sonuçlanır dediler halen adresime herhangi bir kağıt gelmedi en geç ne zaman gelir?

bu emeklilik işlerini ankaramı onaylıyor yoksa il ssk genel müdürlüğümü onaylıyor bana yeni yasaya göre ankaraya artı gitmiyormuş doğrumu öğrenmek istiyorum

saygılarımla

Maluliyet Bölge Sağlık Kurulları karar veriyor artık maluliyete. Samsun'da bölge sağlık kurulu var (kapsama alanı: Samsun, Ordu, Sinop, Rize, Artvin), onlar karar verecek yani...

ben amasyadan başvurdum amasyada bir il olduğuna göre orası karar vermesi gerekmiyormu neden bana ankaraya gitdi dosyanız dediler onu anlayamadım

ayrıca soruma cevap verdiyiniz için çok teşekkür ederim saygılarımla

Yok, her ilde bölge sağlık kurulu kurulmadı... Sonu güzel olsun da...

malülen emeklilik

benim almış olduğum %73 lük raporu ankara kabul etmedi yani bu temektirki devlet hastanelerin vermiş oldukları raporu ankara kabul etmiyor pazartesi beni amasya ssk genel müdürlüğüne cağırdılar herhalde başka hastaneden rapor isteyecekler benim sorduğum soru bu devlet hastanelerinin raporları kapul olmuyorsa neden beni ve benim gibileri uğraştırıyorlar da rapor aldırıyorlar bunların birbirlerinden haberleri yok
hastanelere verilen malülen emeklilik için verilen prösüdüre göre kalp trnsplatasyonunu kalp foksüyonları ne olursa olsun %70 ve hiper tansiyondanta %10 verdiler bunu kurul %73 e indirdi bu raporu kabul etmediler acaba ne etmem gerekiyor bana bir yardımcı olurmusunuz
saygılarımla

Hiç üzülme bence muhtemelen kalp nakli zor bir operasyon ve bu operasyonu yapan hastanenin bu raporu verebileeği yönünde kanaat getirmişlerdir. Bu operasyonu yapmayan bir hastanenin bunu tesbit etmesi ve rapor vermesi pek mantıklıda değil bundan dolayı raporu kabul etmemişlerdir. O yüzden nakli gerçekleştiren hastanenin raporunda hiç bir sorun çıkmaz. Kalp naklinin oranı sabit bildiğim kadarı ile.

Evet evet, senveben'in yazdığı gibi düşünüyorum ben de. Sadece uzman hekimlerin olduğu hastaneden imza almak istemişlerdir. İş uzasa da sonu güzel olacaktır...

emeklilik

şimdise benden istediklerini söyleyeyim ilk işe girdiyimdeki sağlık raporu eski ekokardiyokrafi raporları eski epikirizler hepsi tamamda ben ilk ssk numarası aldığımda yani işe girdiyimde böyle bir rapor istememişlerdi sadece kimliğinizi verin yeter dediler olmayan raporu nerden alacam arkadaşlar
bunun yerine askerlik teris belkesini versen kabul ederler mi acaba çümkü askere gitmeden ssk nom vardi ve sağlıklıydım askerden geldikten sonra arabistana gitdim orda 8 ay sonra hastalandım
ben ssk nomu 01/04/1997 de aldım askere 23 ağustos 1998'de kitdim 21 şubat 2000'de teris oldum nisanda arabitana gitdim 20/01/2001de de hastalandım

bana cevap saygılarımla

Evet, askerlik belgesi işe yarar. Ayrıca ilk hastalandığınızda doktor görüşleri, epikriz veya rapor var idiyse, onlar da işe yarar.

İlk defa sigortalı olarak çalışmaya başladığın tarihteki sağlık durumunu gösteren rapor EĞER VARSA kuruma sunulur. Yoksa, "yok" diye beyanda bulunman yeterli

emeklilik

benim malülen emekli baş vurum 3 ayı geçmesine rağmen hiç bir gelişme yok cevapda yok bunu nasıl öyrene bilirim arkadaşlar saykılarımla

emeklilik

arkadaşlar internetden emeklilik sorkulaması yaptım ve sonuç bunun gibi acaba ne temektir saykılarımla

"Aylık/Gelir ödenmektedir"

Üst Alt