Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005'de vergi indirimi, aldım. Rapor oranımın düşmesi emeklilikte sorun yaratır mı?

naimemir

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim 2002 ve 2005 de almış olduğum 2 tane rapor var 2 side yüzde kırk.2002 deki raporla 2022 aylığı almıştım 2004 de işe girdiğimden dolayı kesildi.
2005 de vergi indirimi aldım
08 09 2010 da 2022 almak için tekrar rapor almak için hastaneye gittim. işlemleri yaptırdım .yanlışlıkla güvenlik raporu dağıttı. aynı anda başka bir görevli aldı.o ara yüzde oranını gördüm yüzde 25 hafif özürlü yazıyordu .şasırdım görevliye sordumda 2006 dan sonra rapor oranlarının değiştiğini söyledi.
2002 deki raporum da aynı hastaneden .moralim çok bozuldu

.bu oran doğru ise ne yapmam gerekiyor .emeklilime ekliler mi .

paylaşırsanız sevinirim teşekkkürler .

vergi indirimi için almış oldugun rapor gecerli problem olmazyeni çıkan rapor emekliligini etkilemez kurum tekrar sevk etmedigi sürece rahat ol

3.derece Vergi ind.hakkı kazandıysanız korkmayın emekliliğiniz etkilenmez rahat olun.. ama yeni aldığınız rapor oranınız %25 ise sadece 2022 maaşı alamazsınız ..
Siz şimdi elinizdeki eski raporla işkura kayıtlı olan raporunuz ile engelli işçi arayan kurumlara müracaat edin ve bir an önce erken emekli olmak için prim ve süre şartlarını tamamlayın..

tşkrlr

sagolasın ilker kardeş verdiğin bilgilere pirimim tamam sayılır 40 -50 günüm eksik iş kur a kayıtlıyım 1.5 senedir işsizim piyasa malum form doldur bırak ararız bekle arayacaklar.sagolasın 2013 de senem doluyor.idare etmeye çalışıyoruz.sagolasın .

2013 yılına kadar o eksik günlerinizi tamamlayın ve bekleyin askerlik yaptıysanız askerlik borçlanması yaparak eksik günlerinizi kazanabilirsiniz..

mrhblr benim sorunum yeni alacağım raporun düşük çıkması eğer yüzde 25 olursa engelli olarak sayılmıyorum.iş kur a bu raporu göştermeyeceğim. mal müdürlüğünden başka bir hastaneye sevkimi isteyeceğim
.eğer elinizde yeni çıkan 2006 rapor oranlarını göşteren bir çizelge varsa gönderirseniz çok sevinirim.
benim sol polio şekeli var iyileşme ihtimali yok biliyorsunuz.mahkemeye versem kazanma ihtimalim ne kadar acaba iki rapor da aynı hastaneden.
nasıl bir yol izlemem gerekiyor.teşekkürler.

Bir kez defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde tmiş olduğunuz için şimdi hangi oranda rapor alacağınızın hiç bir önemi yok. Aldığınız sakatlık indirim hakkı size otomatik olarak erken emeklilik hakkını da sağlamış oldu.

Şu anda hangi oranda rapor alacağınız ve sakat statüsünde çalışıp çaılşamayacağınız apayrı bir konu.
Evet, şimdi %40 ve üzeri rapor alamazsanız sakat statüsünde çalışamazsınız, ama prim günü ve sigortalılık süresi (sakat statüsünde çalışmadan yatırılacak primler de dahil) tamamlandığında sakt statüsünde erken Yaşlılık emekliliğindn eyararlanabileceksiniz.

Aman diim, sakın defterdarlığa felan gidip sakatlık indirimi için girişimde bulunmayın.

Güncel cetvel: sakatlık oranı cetveli

Sayın oturanboğa vermiş olduğunuz bilgiler için sagolun .listeyi inceledim rapor vermeye yetkili kurumların birinden rapor alsam.2022 veya erken emeklilik için polio şekeli nin yanında başka bir uzuvdan da alsam kbb pisikiyatri gibi olur mu .siz ne önerirsiniz.fikirlerinizi önemsiorum.koşularıda göz önünde bulundurarak ne önerirsiniz.teşekkürler.

Eskiden tüm hastalıkların göz önünde bulundurularak rapor verilirdi.Şimdi o kalktı.Onun için dikkatlı olun.

Naim kardeşim sakın maliyeye vergi ind. için filan müracaat etmeyin
2022 maaşı almak için de sakın rapor için müracaat etmeyin artık bu işin üstüne ne kadar çok gidersen belki hastane maliyeye bile bildirebilir ...... kişi iyileşmiş sakat degildir diye o zaman vergi ind.hakkınızda iptal olur..
bence 2013 yılına kadar sabredin çalışa bileceğiniz iş ilanlarına bakın iş kur a kayıtlısın zaten engelli olarak engelli personel arayan işverenler ile yüz yüze görüşün

Üst Alt