Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişi ve %52 raporla engelli erken emeklilik..?

aprikot

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar...geçirdiğim kronik bir hastalıktan dolayı yüzde 52. engelli sürekli raporu aldım...raporu 26.06.2017 tarihinde aldım...daha sonra engellilerin erken emeklilik hakları varmış öğrendim...

uzun süre araştırmama rağmen ve sgk.ya bizzat gidip sormama rağmen net bir cevap alamadım hangi şartlarda kaç yıl kaç gün pirim şartları öğrenemedim..sizlerden ricam varsa konu hakkında bilginiz yardımcı olursanız...teşekkürler saygılar...

ssk ilk işe giriş tarihim..02.02.2006..yılı..
işe girdikten çok sonra engelli oldum...engelli rapor tarihim...25.06.2017 dir...

2008 den önceki kanun 2008 den çıkan kanun ...geçiş aşamaları varmış..çok kafam karıştı...çelişkili bilgilerden dolayı...sizlerden ricam net emeklilik şartlarrı ve yıl ve gün olarak yardımcı olursanız ..saygılarımla...

2008 den önce işe girenler vergi indirimi alıp emekli oluyorlar.siz %52 3.derece sakatlik bu yüzden 20 yolda olursunuz

Doğum tarihiniz ve sgk prim gün sayınız nedir?

doğum tarihi.01.03.1976..
sgk..pirim gün sayı 2871 gün

aprikot

(02.02.2006 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 primle emekli olacaksınız. Yani 02.02.2026'da 4400 prim de varsa emekli olacaksınız.

Defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde edeceğinizi ve ssk (4a) statüsünde emekli olacağınızı varsaydım.

malulen emeklili ve itiraz süreci

malulen emeklilik başvurum red kararı gelmişti...
karara 15..01..2018.. tarihiinde itiraz ettim. bu tARİHTEN itibaren,,karar halen çıkmadı, 5 ay oldu,
en son edevlet evrak takibinde sson evrak,,09.05..2018, tarikli evrakta, emeklilik hizmetleri,,genel müdürlüğü özet karar servisi yazıyor,,gelen evrak beklemede ,,yazıyor,,

bimer aracığıyla sgk dan bilgi almak istedim, gelen cevapta, yazışma değerlendirme nedeniyle beklemeye alındı diyor,
neden bu kadar uzadı anlayamıyorum,,,tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlardan varsa bilgisi olanlar yardımcı olmalarını rica ederim

saygılar...

zaman kaybetmeyin, itiraz sonucunu bekleyene kadar isteğe bağlı yatırın, 4400 priminiz dolsun bir yandan.

@refaz,

iyi akşamlar. size bir konuda danışmak istiyorum.

2017 yılında yuzde. 52, engelli raporu aldım. süresiz olarak.2019 yılındada ,süresiz yüzde 52 .raporla vergi indirimi aldım.
vergi indirim başvurusu yaptıktan sonra işten ayrıldım. hastalıgımdan dolayı çalışamadım. daha sonra ,

normal statüde 4.a sgk .lı olarak çalıştım.vergi indiriminden yararlanmadım. emekli olacağım zaman sıkıntı olurmu.
sgk .başlangıç. 03.08.2004. pirim günüm. 5006. gündür. emeklilik için 02.08.2024 dendi.

vergi indirim belgesi sgk, ya verdimmi emekli olurmuyum. internet sitelerinde çok bilgi kirliliği var .doğru bilgiye ulaşmak istiyorum.saygılarımla. tesekkürler.

Merhaba,

Benimde bu yıl aldığım %44 sürekli raporum var vergi indirimi aldım vergi indirim yazısı ile sağlık raporumla birlikte bugün emeklilik için sgk ya başvuru yaptım bana iş çıkışını yaptır gel dediler hemen işten çıkışımı verdim gittim tekrar evraklarımı aldılar bana emekli olacaksın dediler.
Bu arada yaşım 45, 4/a başlangıç 2002
4/b bağkurdan 4000 günüm var, 4/a dan 2300 toplamda 6300 prim günüm var bana 4240 gün yeterli dediler engelli emeklilik için.

Sanırım sizin de prim günleriniz yeterli sağlık raporu ve engelli vergi indirim raporlarınız ile birlikte bağlı olduğunuz sgk kurumuna başvurduğunuz taktirde emekli olabilirsiniz.

Son düzenleme:
@aprikot

20 yılı tamamlayınca yani 03.08.2024 tarihinden sonra vergi indirimi belgeniz ile istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz.

Üst Alt