Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişi ve %57 raporla emeklilik şartlarım nedir?

veveyla

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
İşe giriş 2006, prim 5800, çalışma süresi 17 yıl 10 ay. Engelli rapor oranı %57.
Sorular:
1. Ne zaman emekli olurum, henüz müracaat etmedim.
2. Bu rapora itiraz etmeli miyim, ikincisinin yüksek olma ihtimali var mı?
3. Engelli emekli olursam ne kadar maaş alırım? (memurdum, şu an değilim.)
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

@veveyla, (memurdum, şu an değilim.) demişsiniz, sigorta girişinden itibaren primlerinizin tamamı 4c mi?

4c ama son üç ay bağkurlu oldum, dükkan açmıştım.

5800 prim gününün hepsi 4c

bizim hemen hemen benzer. Bende 2006 ağustos ayında is baslangicim. 6 ay askerlik görevini borçlandım ve ise giriş tarihini şubat ayına çektim.

son 1 yıl isteyerek kendim ayrıldım isyerinden. Ama son 10 yıl yonetici olduğum için sgk primleri tavandan ödendi.

Ben özel sandığa tabiyim ama sandığım tüm işleri sgk kanununa tabi. Geçen sene son bu zamlardan önce maasim 17 550 lira görünüyordu.

Sandık 3 ayda bir ayrica ikramiye vermesine rağmen Allah bütün emeklilerin yardımcısı olsun.

Hadi belki nispeten maas genel duruma göre iyi olsa bile su hayat şartlarında geçim zor.

Kaldı ki ben genç emekli olacağım yeniden çalışmayı düşünüyorum

Bence calisabilecek durumda olanlar yeni bir iş kesinlikle bakmalı. Sabit bir gelir daha olmalı yoksa işimiz zor

@goldenboy34

teşekkür ederim. buradan kendi adıma ne anlamalıyım? maaş, yukarıda belirttiğiniz rakam mı? emekli olabilir miyim, süreci biliyorsanız bilgi vermenizi rica ederim.

@veveyla

Sgk sitesinde henüz zamlar yansitildmadigi için hesaplama yapılamıyor.

Ama sizin prim ödemeniz bunda en önemli şey. Eğer yüksekten yani tavandan ödemeleriniz olduysa benzer olacaktır.

Biraz süre geçip güncelleme yapılınca sgk sitesinden hesaplama yapabileceğiz sanirim

@goldenboy34

emekli olabilir miyim, yani şartlarım uyuyor mu, prim ödemelerim yüksekten yattı, memurdum...

Emeklilik için 5510 28. maddeye göre 4c'ye tabisiniz. Emeklilik zamanı geldiğinde kurum sevki ile SGK Hastalık Listesi'ne göre hastaneden alacağınız rapordaki tanı düzeyi emekliliğinizi belirleyecek. @veveyla

gün/ay/2006 +

bagkur.PNG

@veveyla

Bununla ilgili bir tablo var. Bu senin sgk girişine, prim ödeme gününe ve sakatlık oranına bağlı. Yaş şartı ortadan kalkıyor

Yazarsan eğer bunları fikir verebilirim belki

@KKELEBEKK

söylediğiniz üzere hak etmiş oluyorum öyleyse, yanlış mı anladım?

@goldenboy34

sgk girişi: 01.04.2006
prim ödeme günü: 5800
oran: %57
4c

Evet sayın yöneticinin dediği gibi. Önce rapor. Çünkü engelli oranına göre belirleniyor. Ve tabloyu eklemeyi ben beceremedim ama Google a yazarsanız zaten direkt cikiyor

@KKELEBEKK

kurum sevki yapıldı ama ben evde değildim, bu raporu aldım. şöyle ki bir yıl önce başvurdum, dosya arşive kaldırılmış, bana da sevk kağıdı gönderilmiş, evde değildim ya da getirilmedi, bilemiyorum, ankara sgk'dan almam söylendi sevki, yerele gittim, bir başka çözüm yolu da bu yolmuş, deftardarlığa verip emekli olursunuz, dediler, yanlış bir yol mu izlemişim?

@KKELEBEKK
Ben hiç sevk almadan direkt kendi isteğimle randevu alıp kurula gitmiştim.

Hatta hata ettim maaşım çok iyiydi ya dedim engelli indirimi olsa ne olmasa ne pişman oldum şimdi. Neden dersen son 1 ay kala basvurdum biryerde kısa süre de olsa ssk li olarak görev yapmak zorunda kaldım. Birde bakalim ne kadar sürede gelicek. 1 ayı aşarsa emeklilik süresi gecikir çünkü sürem doldu

peki, ben şimdi son üç ayım bağkur ya, bağkurdan mı emekli olacağım?

KKELEBEKK

aradım sgk yı son bir gün bile hangi sistemdeyseniz oradan işlem yapılır denildi...

goldenboy34

sgk'yı aradım ve sevk için edevletten başvuru yaptım, 4c yerine 4b'ye yönlendirdi edevlet yani bağkura. 170'i aradım, onlar da öyle dedi, son prim nerede ise emeklilik oradanmış. şunu sordum, 17 yıllık prim var ve bayağı yüksekten, bağkurdan emekli olursam hak kaybım olur mu, buna bir şey demediler, başınızı ağrıtmıyorum ya, kusura bakmayınız.

rapora konu olan hastalık diyeyim, çalışırken mi ortaya çıktı yoksa önceden var mıydı? bu konuda da farklı görüşler var. çalışmaya başlamadan önce engel oluşmuşsa sgk kabul etmiyor deniyor... bilginiz var mı bu konuda...

@KKELEBEKK
kafam bayağı karıştı, isterseniz özelden size raporu atayım. bir danışmanla konuştum (sağ olsun ücret istemedi), o da diyor ki sizin engeliniz işe girmeden önce varmış, iş esnasında ortaya çıkmamış, öyleyse malulen emekli olamazsınız, dedi. olay da şu: 17 yıl çalıştım, bu dönemin hepsi 4c, istifa ettim, dükkan açtım ve bağkurlu oldum. raporlar da işe girmeden önce zaten vardı. özetle, sgk anladığım kadarıyla 4cli iken engelim oluşmadığından malulen emekli etmeyecek, belki bir şans olursa o da... eee şimdi nasıl olacak, senin raporun var %57, hangi işe gireceksin, kim kabul edecek? malulen emekli olamadık, bu engelli raporu ile belediyede falan iş buluyor muyuz?

@veveyla, sizin malulen emeklilikle işiniz yok. Erken emekli olacaksınız. Size yapılan tüm açıklamalar malulen emeklilikle ilgili bu yüzden kafanız karışıyor.

Siz sgk'ya son 2520 primin fazlası 4c'den ise 28. maddeye göre memurluktan erken emekli olmak için başvuru yapacaksınız, kurum sevkiyle hastaneye yönlendirileceksiniz.

Engelli emekllik başvurusu yapmıştım. Başvurudan bir hafta sonra e-devlette "aylık bağlama servisine sevk edildi" yazıyordu. Bu yazıdan bir hafta sonra ise yine aynı ibare var fakat bu sefer, ilk ibaredeki tarih değişmiş. Yani aylık bağlama servisine sevk edildi yazısının ilk tarihi, ayın 14'üydü. Ayın 20'sine kadar bu tarih e-devlette görünüyordu. Dün ise ibare aynı kalıp sadece tarih değişmiş. Bu ne demektir, bilgisi olan cevaplayabilir ya da yorum yapabilir mi, şimdiden teşekkürler. Buna cevap vermeniz mümkün mü? İlgili yerde de bahsettim.

Şöyle aktarayım. Daha önce de başvurum olmuştu. Onda bütün işlemler aynı günde yapılıp dosya arşive kaldırılmıştı. Yeni süreçte, bu ayın 14'ünde "Aylık bağlama servisine sevk edildi" yazısı vardı. Sadece bu yazı. Her gün takip ediyorum tabii. Ayın 21'inde şöyle bir şey oldu. Aylık bağlama servisine sevk edildi yazısının karşısında her zaman ayın 14'ü gözüküyorken işte 21'inde 14 olan tarih değişti ve 21 oldu. Yani 14.02.2024 tarihi bir hafta kaldı şimdi aylık bağlama servisi yazısının karşısında 21.02.2024 gözüküyor.

Evrak TarihiGeldiği YerVaride TarihiEvrak Açıklamaİşlem Tarihi
14/02/2024KOCAELİ21/02/2024AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ21/02/2024

@veveyla,

14.02.2024 dosyanız sevk edilmiş. 21.02.2024 tarihinde dosyanız aylık bağlama servisine gelmiş olabilir.

@OturanBoğa,

çok yaşayın

ne demek olabilir bu?

Evrak TarihiGeldiği YerVaride TarihiEvrak Açıklamaİşlem Tarihi
20/11/2023DYS-TAH21/11/2023AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ20/11/2023
20/11/2023DYS-TAH21/11/2023AÇIK KALAN EVRAK/VARİDE KAPATMA İŞLEMİ20/11/2023
20/11/2023DYS-TAH21/11/2023DOSYANIN İŞLEMİ TAMAMLANDI.ARŞİVE İADE EDİLDİ20/11/2023

Bugün e-devlette şu ibare yazıyordu: AÇIK KALAN EVRAK/VARİDE KAPATMA İŞLEMİ
Bunun anlamı nedir?

ve dys'den bugün adına "tespit" diye ibare var...
GİDEN EVRAK KAYDININ KARŞISINDA DA ADIM YAZMAKTA. ACABA ENGELLİ RAPORU İÇİN HASTANEYE Mİ SEVK EDİLDİM?

Üst Alt