Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 sigorta girişi ve iki yıl süreli vergi indirimi ile emeklilik şartlarım nedir?

goldenboy34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
17
Merhabalar. Bir konuda yardımınızı rica ederim.

İse giriş tarihim 15.08.2006 idi 6 ay askerlik ödeyerek ise giriş tarihimi öne çektim yani 15.02.2006.

Engel oranım yüzde 68 ve Vergi indirimi 2 yıl süreli onaylandı. 15.02.2024 tarihinde 18 yıl dolucak ve 6.000 gün primim var.

Emekli olabileceğim değil mi?

Ben kamu banka dan Emekli olacağım ama sgk dan Emekli olabilir yazısını benden De istediler. Ben hangi tarihte gidip alabilirim? 15.02.2024 te mi?

Merhaba ahmet;
05.08.2003-30.09.2008 arasında sigorta girişi olanlar erken emeklilik (vergi indirimi raporu) süreli yada süresiz
18 yıl-4000 prim günü tamamlandıktan sonra SGK giderek emekli dilekçelerini verebilirler. Sizin prim gün sayısı sorun yok önemli olan 18 yıl tamamlanması.
Dilekçe kabul gördükten sonra işyerinizin istemiş olduğu emekli olabilir yazısına da istekte bulunursanız teslim ederler size.
15 şubat sevgililer gününde gitme.😃
19 şubat pazartesi günü gidersen daha iyi olur.
Sgk günü gününe işlemi sevmez. 🫠🫠

@goldenboy34

Hayırlı olsun öncelikle emekliliğinize bir şey kalmamış. @deasn12 arkadaşında dediği gibi gününüzü tamamladıktan birkaç gün sonra gidip başvuru yaparsanız daha sağlıklı olur. 2 yıl süreli vergi indirimi almışsınız bundan dolayı SGK sizi emekli edince 2 yıl sonrası için kontrol muayenesi isteyebilir. Aşağıdaki linkten yaklaşık ne kadar maaş bağlanacağını görebilirsiniz. ( Şu an sistemde zam oranları güncellemesi yapıldığı için çalışmıyor bir kaç gün sonra deneyebilirsiniz ) İyi Günler

@BnymnYldz

Öncelikle teşekkür ederim herkese.

Kamu bankası sandığından emekli olacağım inşallah. Dilerim herkesin gönlüne göre olsun

Birde vergi indirimi almak için kısa süreli ise girdim ve ciktim. Vergi indirimi onaylanmis. Hali hazırda çalışmıyorum ama iş arıyorum. Emekliliğe basvururken çalışıyor olmak zorunlu değil dimi? Yani vergi indiriminin onaylanmis olması yeterli sanırım

@goldenboy34

Başvuru yaparken çalışıyor olma gibi zorunluluğunuz yok. Vergi indirimi belgesi almışsınız zaten bu yeterli. İş arıyorum demişsiniz inşallah emekli olduktan sonra istediğiniz işi bulursunuz. İyi Günler.

@goldenboy34,

Emekli olun, sonra çalışmaya başlayın derim. YA da bir iş bulursanız, emeklilik onaylandıktan sonra o işyerindeki sigortalılığın emekli çalışan olarak kayda geçirildiğinden emin olun. Aksi halde sigortalı çalıştığınız için emekliliğiniz başlar başlama durdurulur

Üst Alt