Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 SSK girişim, 1300 prim günüm ve %60 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

taktiklal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ne zaman emekli olabilirim ve kaçıncı derece aldığım maaş 700 bir etkisi olurmu

Merhaba,

18 Yaşında sskli oldum vergi indiriminden %40 yararlanmaktayım bu hersene değişiyormu 15 yıl 3600 diye biliyordum birde birisi kafamı karıştırdı 1800 gün prim dolduğunda sgk başvuru yapacaksın felan demişti 2024'temi emekli olacağım

%40 raporla 3. dereceden sakatlık indiriminiz varsa,bu durumda ancak 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün primle emekliliği hak edersiniz.

Yanlış anladınız %40 verdi indirimi özür raporum %62

Önemli olan vergi indirimi için verilen rapor ve ona istinaden kaçıncı dereceden vergi indirim hakkı elde ettiğinizdir... %40 raporla 3. dereceden vergi indiriminiz olduğuna göre, yukarıda yazılanlara tabisiniz...

Rapor oranınız artıgı için maliyeye tekrar müracaat edip vergi ind. hakkınızı 2 derece ye gerekli incelemeler yapıldıktan sonra aldırabilirsiniz.. O zaman emeklilik süreniz de öne alınır...

İncelenmiş dahada inceletirsek oran düşer bir işe yaramaz çok saçmalık ben kendi rapor oranına göre emekli olacağım diye biliyorum 15 seneydi her sene artış görmüştüm demek %40 20 sene çalışacağız vay be ayıp yahu

Arkadaş dayanamadım yazıyorum...taktiklal kardeş sen %40 raporu almışsında şeyini arıyorsun...kardeşim biz alabilirmiyiz diye yırtınıyoruz...millet alabilirmiyiz diye yırtınıyor...alanların raporları düşürülüyor sen kalkmış ne diyorsun...bence %40 rapora şükret....

Ne alaka benim doğuştan senin doğuştan değilse bilemem orasını ben şu ana kadar normal rapor ile emeklilik biliyordum vergi indirimi taporuymuş 20 sene olduğu için arada fark var ben ondan söyledim zaten şükretmekle alakası yok sorunumu bilmiyorsun

Raporun ne zaman alındı ve ne üzerine aldın..yazarmısın...nasıl bir yol izledin...doğuştan diyorsunda burada çok doğuştan sorunu olan arkadaş var rapor alamıyorlar veya düşük alıyorlar ben o yüzden dedim...senin sorunun ne...anlatırmısın...

Bebek sarılığı geçirdim 5 kere kan değişti işitme kaybı ruhsal beynimdeki hücreler ölü baş dönmesi baş ağrısı denge bozukluğu daha saymadığım rahatsızlıklar felan fakat bunlar raporda yazmıyor raporda mental ruhsal işitme kaybı olarak yazıyor nüfüs cüzdanımdaki oran %69

Fakat öyle diyorsunda çok rahatsız olanlar var az rahatsız olanlar var birde sonradan özürlü olanlar var onları karıştırma ağır benimki ve arkadaşım sonradan trafik kazasında ayağını kaybetti %45 verilmiş vergi indirimi onun raporuda %40

Yaaa bak bana kızma ama bu mental dantal dantel gibi işitme kaybı konuları buradaki bedensel özürlülerden yüksek olmasa gerek...ben onlar bile alamıyor dedim...yani alanlarda çok uğraşıyor demek istedim...seninki bence geçmişte alınmış şans raporu...bu gün git bakayım bu mental dantele ne alıcaksın gör...kendi ağzınla söylüyorsun adamın bacağı kopmuş %40 aldı diyorsun...o baş dönmeleri ruhsal bilmem neler yaşadığımız bu ortamda herkesde var kusura bakma...akşam saat 18:00 ile 20:00 arası herhangi bir münübüs veya belediye otobüsü durdur işten evine dönen o yorgun ve durgun bakışlarla bakan birini rastgele tut teste sok bak bakalım ne çıkıcak...mental dantel...anladınmı mental dantelinde en alası yani bugün türkiyede stres ve yorgunluk ve çalışma şartlarının zorluğu insanların hepsini mental dantel yaptı anlıyormusun....ben sana yinede yat kalk şükret diyorum...anladınmı güzel dostum....sakın bana kızma...heeee sakat olursun bir ayağın olmaz bir kolun olmaz bir gözün görmez tekerlekli sandalyede olursun o zaman tamam gerçekten bu insanların geçiş üstünlüğü var anladınmı nasıl trafikte kırmızı ışıkta geçiş üstünlüğü olan araçlar varya hehh onun gibi...ama sen bu mental danteli büyütme....birde arkadaş (sen üstüne alınma)bu memlekette ne kadar çok emeklilik manyağı varmış kardeşim anlamadım...tamam hakkın varsa özürün varsa lafım yok ama benim lafım adam yazmış''2006 sigorta başlangıcım 740 günüm var ne zaman emekli olurum''öbürü yazmış 70 günüm var...evet yaaa 70-180 300 gün böyle olup ne zaman emekli olucam diyor adamlar ben burdan okuyup deliriyorum...onlara üşenmeyip cevap yazan arkadaşlara bravo diyorum valla başka ne diyeyim....

Anladım sakin ol şimdi 15 seneden 20 seneye çıkınca ona şaşırdım tamam sende üstüne alınma rapor alamamışındır kıskanıyorsundur olabilir ben emekli meraklısı değilim kesin bilgiyi öğrenmek için açtım konuyu yoksa sorun değil beyin acıları çok kötü gerçekten yerimde olsan öyle demezdin bence baş dönmesi dediğim doğuştan beri geçmeyen bir hastalık ve ağrısı çok berbat en önemli bölge beyindir hergün farklı şeylerde olunca bel ağrısı boyun ağrısıdır ... sorun değil içini boşalt rahatla dostum

Yok be kardeşim ne alakası var....şimdi burada benim derdim seninkini geçer diye sidik yarıştırıcak değilim....benim sorunum 20 yıldır var ve sana yemin ederim ben bu konuları araştırmaya bu siteye üye olduğumda başladım...inan bana gerçek söylüyorum...bu özür oranı ile indirim alıp emekli olmayı duyuyordum ama hiç oralı olmamıştım buraya üye oldum ve oturan boğanın sayesinde ondan bir şeyler öğrendim...ve halende rapor için gidip müracat yapmış değilim...belkide yapmıyacağım....neden üye olduğuma gelince benim ikinci bir sorunum daha çıktı kalpten ama bu sefer damardan çıktı bende ondan sonra bu konuyu araştırmaya başladım çünkü olmam gereken ameliyat çok ağır...ve madem böyle bende bir araştırayım dedim...yani aslında ben bu işlerin peşinden koşsaydım çoktan olmam gereken bir rahatsızlığım zaten vardı yeterli prim günlerimde var sürede var ama ben bu sorunumu yokmuş gibi yaşadım yıllarca anlıyormusun şimdi sana güldüm....rapor alamayıp kıskandıysan demişsin ya ona çok güldüm...hani truva filmini türkçe seslendirmişler yaa biliyormusun orada aşili süleyman yapmışlar dövüş sahnesinin sonunda komutanlardan biri bağırıyor diyorki süüüleymaaan al bu asayı diyor ona uzatıyor...süleymanda diyorki(bu lafa hasta oldum)'''asa senin olsun dayı kıçına sokarsın'''işte ben buna kopuyorum bizimkide o misal rapor sizin olsun......keşke ben hiç rapor sorunu alacak durumda olmasamda sağlıklı sıhhatli çalışıp gerçek yaşımda emekli olsam..o yüzden anlıyormusun....ben seni hayatta kıskanmam...zaten yıllarca yok raporu nasıl alırım yok rapor için adam bulalım gibi koştursaydım belki bu rahatsızlıkla böyle yaşayamazdım...ve burdan kıytırık sebepten rapor peşine koşanları kınıyorum....yok başım döndü yok kıçım döndü bunları geçin beyler ayıptır...gerçek sorunu olanlar mağdur oluyor sonra....başka türkiye yok sağlığınız sıhhatiniz yerindeyse çalışın çalışın çalışın....ben size başka ne diyeyim yaaa...

Onlar beni ilgilendirmez seviyeli olmanı öneririm öncelikle kavga etmey gelmedim buraya benim rahatsızlığımda ciddi zaten basit birşey olsa bende takmam ayrıca kıskanmışın kıskanmamışın derdinde değilim sende yap seninde olsun bu hak bizim hakkımız değerlendirmezsen benim sorunum değil yok diyorsun görmemzlikten geldim beni ilgilendirmez sadece öğrenmeye geldim 1 kezde olsun içim rahat etsin dedim onların tartışacağı yere biz tartışıyoruz 5 kez ölüp gelmek basitmi geliyor sana bence çalış seninde olur en sözüne katılıyorum ;)

Ne zaman emekli olabilirm

Merhaba,
%40 vergi indirimi ve %69 raporum var 14 nisan 2006 ssk başlangıç ne zaman emekli olabilirim ve emekli olunca toplu para alabilirmiyim özel sektor vermiyormuş ikramiye diye duydum ve sürekli emekli olma primler ve yaş bekleme süreleri değişir mi teşekkürler

20 yıl sigortalılık süresi ve e3. dereceden vergi indirimi devam ederse, (14 nisan 2006 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün primle emekli olacaksın.
%60 ve üzeri raporla 2. dereceden vergi indirimi olursa, 18 yıl sigortalılık süresi ve en az 4000 gün primle emekli olacaksın

Memur olursan ya da bağkurllu olursan (daha doğrusu ssk dışında bir kurumdan emekli olursan, o zaman emeklilik şartların değişir). Genel bir bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/eme...i-olmadan-erken-emekli-olurlar-ali-tezel.html

İlk sigortalı olduğunda maluliyet derecesinde işgücü kaybın bulunmadığı ve/fakat şimdi maluliyeti gerektirecek %60 ve üzeri raporun bulunduğu için, dava süreci sonucu malulen emekli olman da mümkün. Bu 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim demek. Dayanacağın karar: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Anladım yani vergi indiriminden baz alınıyor rapor 2. dereceye giriyor dava açma konusundan bahsetmişiniz raporumu elden kaybetmiyelim yani %40 yerine %69 2 sene yüzünden elden kaybedersem kötü olur diye düşünüyorum birde bu her sene değişiyor saçma değil mi
özel sektörde çalışıyorum emekli olursam kidem felan mı alırım yoksa ikramiyemi birde duyduğum kadarı ile vergi muaf parası alınıyormuş

Elindeki raporla 3. dereceden olan sakatlık indiriminin 2. derece olarak kayda geçirilmesi talebiyle defterdarlığa başvuru yapabilirsin...

Emekli olurken, daha doğrusu 1 yılı aşkın süre çalışıp isteğin dışında görevine son verilen her işyerinden Kıdem Tazminatı alırsın...

Üst Alt