Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 tarihli rapor ile vergi indiriminde ve emeklilikte sorun çıkarır mı?

Konular
13
Reaksiyonlar
28
Merhaba

Son günlerde Sahte engelli raporu tespiti için bir çok vatandaşı ve emekli olanları tekrar kontrol muaynesine çağırdıklarını duyuyoruz aklıma takılan konu benım rapor ve vergi indirim tarihlerimin eski tarihli yani 2006 tarihli olması acaba emeklilik zamanı geldiğinde sgk rapor ve vergi indirim tarih,lerin eski diyerek sorun çıkarırmı tekrar rapor yada vergı indirimi almam konusunda...?

Geneç sene Mayısta eşimin 2016 tarihli raporu ile başvuru yaptık. O zamana göre doğru olan rapor, şimdi "nörolojik muayene bulguları yetersiz yazılmış" gerekçesi ile geri döndürüldü ve ek muayene istendi raporun verildiği hastaneden.

Eskiden raporlar sisteme gönderilmiyordu lakin şimdi gönderiliyor, bu noktada sorun çıkması muhtemel.

Raporun ne kadar düzgün bilgi içerdiğine göre değişir tabii durum...

emeklilikte bir sıkıntı olabileceğini sanmıyorum ama sonrasında işler değişiyor asıl mesele bu.

Bu konu ile ilgili kimse bir şey diyemez neyin ne olduğunu bilmiyoruz

sahte rapor çeteleri türkiye genelinde yaygın bu durum her sene olan bir şey tek sıkıntı kurunun yanında yaş yanması.

devletin bunu sağlam bir şekilde eleyerek tespit etmesi lazım

Örnek olarak söylüyorum adam kronik engelli bedensel ya da şeker hastalığı var ya da ya da başka bir sorunu ama şahıs askerliğini yapmış ya da bedelli yapmış ne engelli kimlik kartı var nede e-nabız kayıtlı değil devletin kayıtlarında bile engelli gözükmezken bir anda vergi indirimi alması şaibe uyandırıyor devlet bu yoldan gitse ak kara çıkar gibi geliyor arkadaşlar donanım haberden biri bu şekild eyazmış yanlış bir tespit midir?

devlet akla karayı çıkaramayacak kadar aciz mi ya da sgk 2020 yılında sakat adama sağlam raporu vermek en adiliktir alçaklıktır namussuzlıktur..

yani devlet istese kimin sağlam kimin engelli olduğunu çıkartır bu çok basit iş ekonomiye maliyeye geliyor ucu pis kokuyor

Eğer emeklilikte eski tarih diye sonrun çıkmaz ise daha sonra kontrol muaynesı vs çağırdıklarında ozaman da sorun yaşarmıyım ondanda emin değilim çünkü 2006,dan sonra rapor oranları değişti sanırım aslında herşeye hazırlıklı olmak gerek çünkü dün engelli dedıklerine bugün hayır yasalar değişti artık sen kısmen engellisin ve sana sağlanan faydalardan bundan sonra yararlanamazsın diyen bir zihniyet var malesef

Bana gelecek olursak 8 yaşımda açık kalp amelıyatı geçirdim ASD kapak doğuştan delikti tamir edildi askerden muaf oldum sonra 2006 yılında % 40 süresiz rapor aldım aynen ankaradan onaylanıp geri geldi ama bundan sonra ne olur artık orasını pek fazla kestiremiyorum

soneracar59..hocam gerçi süreli veya süresiz de olsa sgk tuttuğunu kontrole çağırıyor ama,emekliliği kabul etme devam ettirme kriterlerinde ilk baz aldığı da vergi indiriminin sürekli olmasıdır direkt ona bakar sgk...kimsenin mağdur olmaması dileğim ile geçmiş olsun herkese.

Benımde merak ettiğim ama detaylarını bılmedığim bır konu şahsen 2006 yılında % 40 vergı ındırım onaylı raporum ve 2006 yılında ilk sigorta girişim var şuan ki ödenen prim günüm 6700 20 yıl 4600 güne tabıyım 20 yıl,ın dolmasına 1 buçuk yıl kaldı ben şimdi prim gunum doldu dıye işverenden kıdem ıhbar tazmınatımı talep edebılıyormuyum yoksa 2026 yılını beklemem mı gereklı..?

@soneracar59 %40 vergi indiriminiz olduğundan siğorta başlangıçınız 2006 olduğundan 2026 yılında ssk'dan aldığınız emekli olur yazısı ile alabilirsiniz diğer alma şartıda 7000 prim gününü tamladıkdan sonra ssk'ya başvurarak kıdem tazminatı alma hakkından yararlanabilirsiniz. bilgilendirme amaçlıdır garanti olsun diye en yakın ssk'ya giderek bilgi alabilirsiniz.

@soneracar59,

1- normal şartlarda vergi indirimi olmadan konuşuyorum emeklilik şartlarınız 5400 gün 60 yaş yada 7200 gün 60 yaş burada şöyle bir durum var 25 yıl 5400 günden sgk gidip işten ayrılmak istiyorum çıkış alacağım deyip sgk dan evrak ile işverene giderek işten çıkışını isteyebilir. bu emeklilik haricinde tazminat alma durumu size uymuyor maalesef .Sizin duruma gelince tazminat alabilmeniz için 20 yıl dolacak gün sayınız dolmuş sonra sgk ya giderek emekli olabilir evrağını alıp işverene götürüp 08 kod ile çıkış yapılarak tazminat alabilirsiniz gününüz doldu diye işveren tazminat ödemez sadece koyu renkli kısımdaki şartları sağlarsan emeklilik haricinde tazminat talep edebilirsin

Üst Alt