Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2006 Yılında Ünüversiteden aldığım sağlık kurulu raporu ile özürlü kimlik kartı!?

atiş

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yukarda belirttiğim tarihte ünversiteden aldığım rapor ile o günkü şartlara göre engelliliği nüfüs kağıdına nüfüs idaresi vaastası ile işlettirdim bu arada rapor süreklidir %65 alttada emekli olduğum için özürlü kimlik kartı almak içindir yazıyor ve karşısında çalışma gücü kaybı oranı %65 yazmakta Kanun değişti nüfüs kağıdı arkasına yazıma olayı iptal edildi kimlik kartı çıktı kart çıkartmak için müracat ettiğimde bu rapor geçersiz dediler ne yapabilirim rapor tam teşekküllü hastanedenalınmıştır nereye şikayet edebilirim yeniden rapor almak için uraşmak istemiyorum

maalesef eski raporları kabul etmiyorlar artık raporda ne kadar süreklide yazsa kabul etmiyorlar ya gidip yeniden çıkaracaksın yada yargıya müracat edeceksin yargıda malum uzadıkça uzar onla uğraşacağına hastaneyle uğraş ondan iyi tabi aynı oranı alabilirmisin meçhul

Kazanılmış haklar
Sağ ol arkadaşım ama aşadaki 18 madde öyle demiyor diyor engelli insanlara engel çıkarmak niye keşke imkan olsa da benim engelimi alsa alsalar bende rapor falan almasam kart almaya gittim aslını getir onaylı dediler aslını getirdim sağlık ocağındaki doktor çalışma gücü değil bilmem ne dedi burapor sürkli diyor aslında alırım aynı oranda bende inat ettim hep engel hep engel

MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

ah be kardeşim bende bu maddeleri biliyorum ama ne yaparsan yap kabul etmiyorlar eğer aynı oranı alabilirsen hiç uğraşma derim ama uğraşacam dersen yargı yolu var sitede bu sorunla karşılaşan ve sonunda aynı oranı almayıp yargı yoluna giden çok arkadaşımız var@atiş

Sağ ol kardeşim ilgine alakana teşekkür ederim benim uğraşım olsa da olur olmasa da kart için diğer arkadaşlar çok daha zor durumdalar bizim özürlüler idaresinin kendisi özürlü telefonla bilgi almaya çalışıyosun seni sallamaya çalışıyorlar özürlü ve yaşlı il müdürlüğüne gideyim dedim İzmit te bayırda arba park edemessin daracıcık bir cadde önde gösterişten bir rampa yapmış kapı kilitli giriş yandan yaptıkmı yaptık gösterişte var herkesin altında bir araba sallasan müdür kapıdaki kapıcı hepsinden daha müdür saygılarımla

Üst Alt