@bipolarikipolmaz,
Merhaba, 2008 oncesi memur olduğum icin 5434 sayili kanuna tabiyim diye biliyorum. Umarim yanlis bilmiyorumdur. Esansiyel trombositoz ve varis var.
5510 a gore zaten emekli olamiyorum. 5434 e gore balthazard formülüne gore %44 hesapladim. Memurlarda vergi indirimi muhabbeti yok diye biliyordum? Bildigim hersey yanlis mi?
Cok tesekkur ederim ilginize.
Aslinda rapor almayi hic dusunmedim. Okulumda norm fazlasi ciktim. Meb ilce ici resen atama yapti ancak beni atayamadi. Sonraki asama il ici resen atama gibi gozukuyor ve o zaman atamami yapar
Hataydayim, depremden dolayi antakya ve cevresinde kimse calismak istemiyor. Raporu sadece resen atama yapamamasi icin almak istiyorum.
Ekim 2008 Öncesi ise Giren Engelli Memurun
Erken Emeklilik Süreleri
5510 sayili Yasanin Geçici 4. Maddesine göre;
a) 1 Ekim 2008 öncesi engelli olarak ise giren engelli memurlar, engel oranina bakilmaksizin; 15 yil (5400 prim günü) doldugunda erken emeklilik hakki elde ederler.
b) 1 Ekim 2008 öncesi ise girmis ancak ise girdikten sonra engelli hale gelenlerden, engel durumlarinin dogustan oldugunu belgeleyenler de 15 yil doldugunda erken emeklilik hakki elde ederler.
c) 1 Ekim 2008 öncesi ise girmis ancak ise girdikten sonra engelli hale gelenler için engel oranlarina göre emeklilik süreleri belirlenir. Buna göre;
1) %50 ilâ %59 arasinda engelli oldugu anlagilan sigortalilar, en az 16 yil sigortali olmakla (5760 gün),
2) %40 ilâ %49 arasinda engelli oldugu anlagilan sigortalilar, en az 18 yil sigortali olmakla (6480 gün),
3) %60 ve üzerinde engelli oldugu anlagilip, malulen emeklilik hakki alamayan sigortalilar, en az 15 yildan beri sigortali olmak ve en az 3600 prim günü ile emeklilik hakki elde ederler.
Bu bilgi dogru degil mi?
Benim icin suan resen atama yapilmamasi icin. Peki izledigim yol dogru mu? Kendim devlet hastanesine gidip engelli raporu almak istedigimi soyledim ve islemlere basladim. Rapor cikarsa bunu meb personel e islettigimde engelli memur olarak gozukecegim degil mi?