Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 öncesi 4A'lı, 2008 sonrası 4C'li olarak çalışan, emeklilikte neye tabidir?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
243
Reaksiyonlar
168
bülent abi bişey soracaktım 2008 öncesi ssk sı olan 2008 sonrası 4c li olan memur 2008 sonrası tabloyamı baglı

2 ci sorum 2008 öncesi ssk sı olan 4 a lı 2008 sonrası kamuya sürekli işci olarak çalışmaya başlayan yine sigortası 4 a lı yatan 2008 öncesi tabloyamı baglı

2008 sonrası

2008_sonrasi.PNG

2008 öncesi

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa

arkadaşlar bi yakınım 2008 sonrası 5510 a baglı kamuda çalışıyor malulen emekli olmayı düşünüyor ne yapması lazım kontrol muayenesinden korkuyor görüş falan varmı görüş istesek nasıl olur bilgisi deneyimi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim yoksa direk emekliligemi başvurması lazım kontrol muayenesi olup olmadıgını önceden kestirebilirmiyiz görüş istesek kontrol varsa emekli olmaz kontrol yoksa emeklilik dilekcesini verebilirmi?

not:görüş isteme hakkımız varmı görüş hakkında bilgiye ihtiyacım var görüş nasıl oluyor görüş olursa kurum emekli edemez degilmi

Malülen emeklilik.sartlarini ne kadar taşıyor?
Ilk ise girdiğinde hasta mıydı yoksa ise girdikten sonra mi rahatsizlandi?
Bir de bazi hastalıklarda hem malulen hem engelli emekliliği var bazisinda yok bununla ilgili sitede de bir liste/tablo varmis sanirim, ona da baktiniz mi?
Görüş yazısı hakkında bilgim yok maalesef ama yukaridaki sorulara göre bilgim dahilinde yardimci olmaya çalışırım

şans işi 17 yıldır çağırılmayanda var çağırılanda.. %60 altı raporla girdiyse şuan %60 i geçtiyse sanırım malul olur

arkadaşlar 5510 kanuna göre 2008 sonrası engelli olarak memur olan sonradan malulen emekli olan varmı aramızda bilgi verirseniz sevinirim

Malulen emeklilik hastalık tablosunu mesajlarmisiniz

Bende malulen olmak istiyorum sigorta girişinden önce 80 raporum mevcut özürlülük ölçütüne göre alınmış 2022 maaşı için alındı
Kafama takılan sorun olur mu

@(Gölge)

Kusura bakma da bu konuyla ilgili o kadar çok konu açtın o kadar çok mesaj yazdın ki bende dahil başka kişilerde sana ne yapman gerektiğini detaylıca yazdı anlattı. Aynı şeyi defalarca sorup duruyorsun.

%80 raporum var ve malulen emekli olabilirim diye eski tarihli mevcut raporunla malulen emekliliğe başvuramazsınız.

Zaten raporunuz sigorta girişinizden önce alınmış bu sebeple de malulen emekli olamazsınız. Şartları sağladığında vergi indirimi ile emekli olursun.

Yinede başvurmak istiyorsanız gidip başvurun SGK hastaneye sevk yapar raporunuzu SGK Sağlık Kurulu inceler çok merak ettiğiniz konunun cevabını öğrenirsiniz.

@BnymnYldz, arkadaşım doğru dürüst cevap veren olmadı ondan soruyorum kelebek olaya vakıf biri olduğu için sordum

Eski raporla falan fistan başvurmayı sormuyorum ben

Neden kelebek sana bizlerin söylediğinden farklı bir şey mi anlatıyor??

18 defa bu soruyu sordun sen 18

@(Gölge)

Sana madde madde anlattım kaç kere malulen emeklilik ile ilgili durumları. Hatta @ADALETE SİTEM bile kaç kere cevap verdi sana. Şimdi doğru dürüst cevap veren olmadı diyorsun yapma böyle şeyler.

@deasn12
Seninde başına geliyor böyle şeyler birkaç kere gördüm mesajlarını. Bazı kullanıcılara cevap verdiğin yardımcı olduğun konular olmuş. Tekrar tekrar aynı şeyleri sormuşlar sana hatta görmüştüm.

özürlülük ölçütü göre alinmiş rapor 5510 25 madde malullük farklı degerlendirilmiyormu malul olma durumu

2 si farklı şeyler degilmi

@(Gölge), Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma
gücünün %60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği
önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya engelliliği sebebiyle malûllük
aylığından yararlanamaz.

Madde 25 bunu diyor.

@BnymnYldz, @deasn12 yanıtları vermişler, SGK'ya başvuru yaparak sonucu yaşayarak görebilirsiniz.

@BnymnYldz, arkadaşım adalete sitem 3 sayfa yazı yazıyor her soruya kargacik burgacik anlaşılmıyor yorumundan tatmin olmuyorum tekrar soruyorum ne var bunda ben ne soruyorum siz ne cevap veriyorsunuz 18 defa yanlış cevap verdiniz 😁😁😁

Adalete sitem destan yazıyor🤣🤣🤣🤣

@(Gölge)

@ADALETE SİTEM Sana verdiği cevapların hepsi yasaların kanunların olduğu maddeler. Siz bu verilen cevaplardan bir şey anlamıyorsanız problemi karşınızda aramayın. Hele ki tek cevapta değilde 18 cevapta da yaşanılmış olaylar ile örnekleri ile verilen cevaplardan yorumlardan tatmin olup anlamıyorsanız bir şey diyemeyiz tabii ki. Zaten bir kaç gün içinde yine aynı konuyla ilgili soru sormaya başlayacaksın Allah kolaylık versin.

Ben şuna kanaat getirdim. Gölge avara kaldığı zaman beyninde sorular geliyor ve soruları tekrar sormaya başlıyor. Sonra erkeklerin ve tecrübeli insanların vermiş olduğu cevaplardan emin olmuyor bir bayandan cevap almak istiyor.. 🤔🤔🤔

@deasn12, ne tecrübesi arkadaşım adalete sitemin cevaplarini beğenmiyorum o sorduğumda sadece @BnymnYldz, sorduğum sorunun cevabını değilde ne demek istediğimi anlamış 25 maddeden kopyalamişti sadece yinede soruma cevap veremedi.
Artı sorduğum soruya da cevap vermeleri için alıntı yaptığım kişi oldu sizden cevap beklemedim

Yönetici arkadaşlardan cevap bekledim

@(Gölge)

İyi bak Temmuz ayından beri bu malulen emeklilik ile uğraşıyorum. Hastane sevk rapor kanun madde şu bu ne varsa gayet iyi biliyorum. SGK da çalışan memur bile sana verdiğim cevapları veremez ara sor istersen 😅Sen önce bi yazılan mesajları anlama problemini çöz sonra biri çıkar yardımcı olur belki.

@(Gölge),

Gölge arkadaşım sana büyük bir tavsiye veriyorum. 500 tl yada 750 tl vererek maksimum 10 dk sosyal sigorta uzmanlarına soru sorarak bütün cevaplarını tek tek alarak mutlu ve mesut ol tamam mı kardeşim...

İsmin gibi gölge ni takip etmekten vazgeç. Biraz olsun kafanı kaldır emin adımlarla ilerleme yap..

Kusura bakmayın arkadaşlar benim anlamak istedigim
Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma
gücünün %60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği
önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya engelliliği sebebiyle malûllük
aylığından yararlanamaz.

Buraya kadar doğru bende bunu soruyorum bu maddeyi.

Benim kafama takılan özürlülük ölçütüne göre alınan 80 rapor ile bu maddede söylenen malul olma durumu farklı olmuyormu farklı degerlendirilmiyormu 2 si ayrı şeyler degilmi bunu anlamaya çalışıyorum 170 farklı dedi

Bak güzel arkadaşım sana kısa ve öz cümleler ile cevap veriyorum.
Sosyal sigortalar her zaman kendi ailesi ( sigorta girişi ) içinde olanların raporlarını dikkate alır.
Hastanın almış olduğu rapor %1000 rapor verilse veya ağır engelli olsa dahi aile bireyi ( sigorta girişi ) olmadığı için rapor dikkate alınmaz.
Hastalık sigorta girişi yaptıktan sonra da devam ediyorsa eğer emeklide olmak istiyorsa eğer Sosyal sigortalar seni kendisinin belirlermiş olduğu bir hastaneye sevk ederek muayene ve rapor ister..

@deasn12

Birkaç gün sonra aynı soruyu soracak dedim yukarda dayanamamış yine 19. defa aynı şeyi soruyor dalga geçiyor birşeyler öğrenmek ve bilgi almak gibi bir durumu yok bu kişinin. İstediğiniz kadar cevap verin anlamayacak. Senin verdiğin cevaptan da tatmin olmayacak. Yönetici arkadaşlardan cevap bekleyecek.

@

(Gölge) Özürlülere verilecek sağlık raporları ile Maluliyet ve Çalışma Gücü Kaybı Tespiti İşlemleri Yönetmeliği Hükümleri birbirinden farklı yönetmeliklerdir. ( İşleyişleri de farklıdır )​

İlk Sigortalı olunan tarihten önce %100 Engelli raporu ile dahi Malulen emeklilik tahsis talebi yapılamaz, Maluliyet tahsis talebinde bulunulamaz.​

Maluliyet Tespiti Raporu ile de Engelli Emekliliği Talebinde bulunulamaz.
Maluliyet Tahsis talebinde bulunmak için SGK'nın Sevk Edeceği Sağlık Kuruluşlarından Çalışma Gücü Kaybı Tespiti işlemleri yönetmeliği Ek-1 Hastalık listesine göre tıbbi bulgu, tanı, faktörlerinden oluşan Anemnez raporu almak, Bu raporun Bölge sağlık kurulunca değerlendirilmesi.
SGK'nın Sevk ettiği Sağlık sunucusu Raporunda, Anemnezinde, Tıbbi değerlendirme hastalık tanısı hastalık başlangıç tarihi ve halihazırda bulunan durumun ne olduğunu belirterek, DURUM BİLDİRİR Raporu hazırlar hiç bir oran şerhi düşmeksizin raporu SGK'na gönderir ve SGK Gelen Durum bildirir raporuna istinaden Özlük dosyanı Bölge sağlık Kuruluna gönderir.
Not : Maluliyet tespit raporunda Oran yazmadığı gibi Malul Olup Olmadığı da belirtilmeksizin Son kararı BÖLGE SAĞLIK KURULU VERECEKTİR cümlesini ekler '' Çünkü Usul Böyledir ''
Engelliler İçin Düzenlenen Sağlık Raporları ise Oran belirtilerek hazırlanır. Bu raporlar Maluliyet tespiti Kılavuzunda kullanılmaz.

Diğer bir değişle Malulen emekli olabilmek için : SGK'na Maluliyet Tahsis talebinde bulunmak, SGK'nın Sevk Edeceği Sağlık Sunucularından Durum Bildirir Rapor almak ve bu raporun Bölge sağlık kurulundan onaylanmasını beklemek.

Son düzenleme:
@ADALETE SİTEM

( adalete sitem 3 sayfa yazı yazıyor her soruya kargacik burgacik anlaşılmıyor yorumundan tatmin olmuyorum tekrar soruyorum ne var bunda )

Sizin için yukarıdaki mesajlarda söyledikleri ortada.

Kendinizi yormayın cevap vermekle bu arkadaşa çünkü dalga geçiyor. Cevap versenizde anlamıyor aynı soruyu bu seferde kelimelerin yerini değiştirip soracaktır.

Üst Alt