Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 öncesi ssk, sonra memur olan kişinin emekliliği hangi statüde olur?

Rddvl

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
2008 öncesi SSK girişi olup bu tarihten sonra memuriyete geçen biri hangi statüde emekli olur. Konuyla ilgili son gelişmeler nasıl bilgisi olan varmı acaba

Rddvl

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde olur.

İyi günler
2001 4a sigorta girişim 2012 memuriyet başlangıcım var. Bu durumda hangi kanuna tabii oluyorum acaba?
en son 5510 diye biliyordum ama yargıtayda konuyla ilgili bir davanın karara baglandıgını ve artık 5434 sayılı kanuna göre oldugunu okumustum konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslar cevaplarsa cok memnun olurum cunku benim için cok önemli bir bilgi

@Rddvl,

İlk kez 1 Ekim 2008'den sonra memur olduğunuz için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabisiniz emeklilik için. Ama süre hesaplanırken ssk'Lı da olsa ilk kez sigortalı olduğunuz tarih dikkate alınacaktı yani gün/ay/2001 +

2008_sonrasi.PNG

@Rddvl,
Bende aynı durumdayım. 5510 diye biliyorum. 2008 öncesi 4/a ve 4/b etkilemiyor. 2008 sonrası atananlar herhalükarda 5510 a tabii oluyor. Oyle bir dava olması sevindirici doğruluğu araştıtlırsa emsal olabilir.

Üst Alt