Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 sonrası SGK girişi olanlara emeklilik hayal olmuş!?

Konular
19
Reaksiyonlar
131
Boş yere emeklilik hayali kurmaya gerek yok. Engelli raporu almanın da bir faydası olmaz. Özellikle psikiyatri rahatsızlığı olan arkadaşlar boş yere engelli raporu alıpta kendinizi etiketlemeyin. 65 yaşına kadar emeklilik yok. 😄

@Boşasaymayirmibirharf,
BEN DEĞİLİM AMA OLANLAR ADINA ÜZÜLÜYORUM.
(Bİ ZAMAN SONRA ELLE TUTULUP GÖZLE GÖRÜLEMEYEN RAHATSIZLIK/HASTALIK/ENGELLİLİK
HALLERİNİN (EMEKLİLİK, MAAŞ VS. AÇISINDAN) TAMAMIYLA ORTADAN KALKMASI DA KAÇINILMAZ OLABİLİR/OLACAKTIR NE YAZIKKİ)

STATÜ AYNI AMA NEDEN SONUÇ FARKLI Kİ.

Son düzenleme:
2008 de dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çıkarılan yasa ile çalışanların bir çok hakkı gaspedildi, doğrudur.

Çalışan engelliler, engelli raporu alabiliyor fakat bu yasa ile emeklilik kontrolü, onayı SGK ya veriliyor.

SGK'ya göre de SGK Hastalık Listesi nde tanımlı bir hastalığınız var ise sizi engelli kabul edip emeklilik işlemlerinizi onaylıyor. SGK Hastalık Listesinde tanımlı hastalığı olan herkes şartları karşıladığı sürece emekli olabiliyor.

Özetle, Recep Tayyip Erdoğan hükümeti çıkardığı yasa ile çalışırken engelli olanları, iş emekliliğe geldi mi engelli olarak görmüyor.

Saçma sapan işler engelli raporu vermeye gelince doktorlar nazlanıyor, korkuyor. Yasaları bilseler herkese engelli raporu verirler. 😄

Okb den emeklilik hayal oldu. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız.

Yeni konu açmayım buradan cevaplarsanız sevinirim.

benim ilk sigortalı olmam 2006 yılında. ama sgk belge isteye tıkladığımda 2013 ocak ayı diyor anlayamadım..
daha sonra 2013 de memuriyet başlangıcı oldu. benim şimdi engelli emekliliği nasıl olcak ?
atipik psikoz %40 süresiz kısmı bağımlı raporum var

Son düzenleme:
En güzel bu soruyoru 170 e sorun sigorta girişi ile alakalı net bilgiyi alırsınız .

@samedo99,
Gardaşım sen 40 puanla emekli olursun. Sen vergi indirimiyle emeklli olacaksın.

BEN BİRAZ RAHAT SAYILIRIM BU KONUDA ℅65 FALAN OLUR BENİM.

neron+

2006 yılında 4a ile mi sigortalı olmuştun ? Memuriyette hizmet birleştirmesi yaptınız mı ?

Atipik psikoz, SGK hastalık listesinde mevcut.
hizmet birleştirmesi yaptıysanız 2006 + 18 yıl -> 2024 yılında ve toplam 4680 ödenmiş prim gününüzda varsa emekli olabilirsiniz.

@samedo99,

Evet engelli emekliligin sgk 2008 den önce ise zorluk derken raporun süreli olup olmaması vergi indiriminde maliye saglık kurulunda puan düşmesi veya raporun sürekli olup vergi indiriminin süreli olması gibi riskler var

Okb listede var ama ağır tanı almak lazım. Onun içinde envay çeşit ilaç kombine edilmesi, psikoterapi ve en önemlisi elektrik trafosuna :) ekt 12 seans girmek lazımmış . Bu formda bi abimiz 1 yıllığına emekli olmuştu oda mahkeme kararıyla idi sanırım. Şuan ses yok öldü mü kaldı mı? . G

@ucuncubahar,
lise zamanımdı özel sektörde öylesine sigortası olsun diye giriş yaptırmıştık biraz çalışmıştım yaz tatilinde. memuriyet 2013 agustosta başladı. 2013 ocaktan temmuza kadarda kamuda işçi olarak çalışmıştım .ama hiç bir şekilde hizmet birleştirme vs yapmadım.
hizmet birleştirme yapmazsam 2013 yılındaki memuriyetim baz alınırsa engelli emekliliği için de 18 yıl geçerlimi acaba?

@Boşasaymayirmibirharf,
EVET 1 KİŞİ OKB den emekli OLMUŞTU BURADA AMA O KAMU DAN DI SANIRIM.

@neron+,
O zaman yakında şöyle bir konu açacağız.
MEMURLAR EMEKLİLİK İÇİN HİZMET BİRLEŞTİRME YAPMAK ZORUNDAMIDIRLAR.

Bence ilk sigorta girişine bakacaklar BAZ ALINACAK.

4/a hizmet sürem 170 küsür gün. eğer emeklilik hak ediş yılım 18 yıl olacak ve birşey değişmeyecekse birleştirmeye uğraşmam açıkçası, ama tabi benden çok daha fazla süresi olanlar birleştirme yapmalı hakkı sonuçta @aydünyavaz,

@neron+,

BEN HİZMET BİRLEŞTİRME YAPTIMDI.

SSK - 7 YIL 3 AY 5 GÜN olarak
EMS - 8 YIL 7 AY 15 GÜN

MEMUR EMEKLİLİKTE
TÜM HİZMETLER SAYILIYOR.

neron+

18 yaşını doldurmuşmuydun ilk sigortalı olduğunda bu önemli.

Emekliliğine etkisi şöyle olur erken emekli olursun. 2006 da yıl saymaya başlar 2024 te emekli olabilirsin, öbür türlü 2013 te başlarsa 2031 de emekli olabilirsin. başkaca bir etkisi yok.

@ucuncubahar,
18 yaşımdaydım ama kısa süreli bir sigorta giriş çıkış oldu. devam etmedi yani. 2031 de iyidir kabulüm ben :) cevap için teşekkürler

2004 yılının ocak ayında atamam yapıldı .

:unsure: Benim açımdan bir sorun var mı ? Konuyu bilenler cevaplarsa sevinirim.

@perseküsyon,
2008 öncesi memuriyetinizin olması çok iyiymiş hocam. 2008 sonrası memurlar ile emeklilikte yarı yarıya fark var. haa adalet mi hayır tabiki de :(

@neron+,
Hocam, sen yazdıysan doğrudur. 2008 sonrası ile neden&nasıl fark oluyor ? Adalet konusunda da haklısın

"""
5434 sayılı Kanuna tabi olanlar ile 5510 sayılı Kanuna tabi olanların prime esas kazançlarındaki farklılıklar, makam/görev/temsil tazminatlarının 5510 sayılı Kanuna tabi olanlara ödenmemesi, ek gösterge sisteminin 5434 sayılı Kanuna tabi olanların lehine olması, aylık bağlama oranının 5434 sayılı Kanunda daha yüksek belirlenmesi ve 5510 sayılı Kanunda yer alan ortalama aylık kazanç uygulamasının 5434 sayılı Kanun düzenlemelerine göre dezavantajlı olması sebepleriyle Ekim 2008 tarihinden sonra memuriyete girenlerin emekli maaşları bu tarihten önce girenlere göre çok daha düşük olmaktadır.""
memurlar netten aldım bunu daha detaylı da anlatıyor. reisimiz nedense o dönemde bir reform yapmış ve 2008 den sonra kamuya girenlerin aylık bağlanma oranı 2008 öncesine göre neredeyse yarı yarıya fark edecek. tabi 2008den sonra kamuya girenler daha emekli olmadıkları için bir curcuna kopmadı hatta bir çoğunun haberi bile olduğundan şüpheliyim

hepimizin haberi var. Önemli olan yüzde 52 oy verenlerin haberi var mı? ben 2028 te emekliliğim gelecek. Peki olacakmıyım hayır. Nereye kadar 2054 e kadar tabi eğer kalp krizi falan geçirip ölmessem.

Son düzenleme:
11 yıldır özel banka çalışanıyım 2026 ocak da emeklılık doluyor inşallah fakat ulkenın içinde bulunduğu durum ve bağlanacak emeklı maaş,ı ile geçinemem hem emeklı olup hemde çalışsam diyorum ama 40 yaşından sonra nerde ne iş yapacağım, mecburen mevcut işimde çalışmaya devam

@soneracar59,
Bulup çalışsan bile asgari ücret verseler aynı ücreti alacaksın zaten (en azından bende öyle) bence de gerek yok gittiği yere kadar devam.

@neron+

"""2008den sonra kamuya girenler daha emekli olmadıkları için bir curcuna kopmadı hatta bir çoğunun haberi bile olduğundan şüpheliyim"""

:unsure: Diye yazmışsın. Geleceğe dair öngörünüz nedir ? Bunu merak ettim.

@perseküsyon,
herhangi bir öngörüm yok hocam, 2008 sonrası kamuya girenler emekli olacak ve düşük maaş alacaklar. kime neye itiraz edecekler ki. etseler hangi makam ciddiye alıp da dinleyecek. havanda su dövme misali bir durum. asıl şimdiden curcuna çıkartmalı sendikalar. ama sendikalarda siyasetin oyuncağı olmuş. her memur kendi siyasi görüşündeki sendikaya üye oluyor. kimse demiyor şu sendika mücadele eder ona gidelim diye.
kimisi de sırf kariyer uğruna hükümete yakın sendikaya üye oluyorlar.
curcunayı kopartacaksak eğer şimdiden sendikalar kopartmalı. burada bir ikililik var 2007 de kamuya giren ve emekli olanla 2009 da kamuya girip emekli olan arasında ciddi fark olacak. aynı iş aynı statü hiç farkları yok ama emekli maaşları farklı olacak. bu adalet değildir

Üst Alt