Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2008 yılında malulen emekli oldum. Kontrol muayenesi sonucu olumsuz olursa..?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
selam

2008 yılında nazoferanks yani geniz kanserinde dolayı malulen emekli oldum. şu sıralar kontrol muayenesi olmaktayım.
21 sene ssk 6789 gün prim ödemem var. 1988 yılı birinci aydan siğorta başlangıcım var.
şu an nazoferanks hastalığım iyileşti görünüyor fakat tedavi görürken işitme kaybı oluştu. sag kulak 105 db sol kulak 98 db.
emeklilik aylıgım kesilirse ne gibi bir yol izlemem lazım

aynı zamanda özel olarak ssk hastanesine müracat edip 2008 yılında yüzde 82 özür raporu aldım. rapor sürekli. bu raporla başkabakanlık özürlüler idaresinden belgede çıkarttım

saygılarımla

Şu anda maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek bir hastlığınız yok ise, malulen emekliliğinizi iptal edeceklerdir...
Eğer böyle bir şey olursa, tek şansınız, sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde işgücü kaybı raporu ve buna istinaden defterdarlıktan en az 3. dereceden sakatlık indirim hakkı elde etmektir.
Eğer bu hakkı elde ederseniz, yani defterdarlıktan en az 3. dereceden sakatlık indirim belgesi alabilirseniz, o zaman 506 sayılı kanunun 60. maddesi uyarınca yine emekli olabilirsiniz.

Not: Sakatlık indirimine başvuru yapabilmek için 3-5 günlüğüne çalışıyor olmanız ve işyerinizden alacağınız belgeyle defterdarlığa başvuru yapmanız gerek. Başvuru yaptıktan sonra çalışmayı sürdürmenize gerek yok. Yeter ki Maliye'nin işyerinize göndereceği bilgi notmalrı ve başvuru sonucu elinize ulaşsın:
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

cevabınız için teşekkürler bülent bey iptal olup özürlü maaşı alırsam aylık baglama oranı artarmı kaç olur birde maliyeden sevk alınca kaç doktora muayene olunuyor bende işitme kaybı var sadece kbb yetiyormu
saygılarımla

Bu oranın değişeceğini, daha doğrusu maaşınızda anlamlı bir fark olacağını sanmıyorum.
Sağlık Kurulu raporu için sanırım 11 doktor imzası gerekiyordu. Unuttum şimdi...

devlet hastanesinden alınmış rapor

selam 2008 yılı mayıs ayında devlet hastanesinden yüzde 82 özürlü raporum var bu raporda sürekli yazıyor arka kısmında özür indiriminde yararlanmak isteyenler ilğili kuruma başvurabilirler diye yazıyor şu an malulen emekliyim bu aylığı kestrip özürlü olarak emekli olabilirmiyim bu raporla şu anki aylık baglamaoranı yüzde 50 özürlü olarak emekli olursam aylık baglama oranı degişir mi siğorta günüm 6789 gün
saygılarımla

emeklilik maaşı kesilmesi

selam arkadaşlar malulen emekliydim kontrol muayene işlemleri yapılırken maaşım kesildi
hastane rapor vermeyi geçiktiriyordu dün emeklı maasımın kesildiğini ögrendim. hemen hastanye gittim raporu hemen elime verdiler, ssk il müdürlüğne raporu elden verdim. ankaradan cevap gelecek dediler..
cevap kaç günde gelir
maasım kesilince işe başlayamaz mıyım
dün ankaradan cevap gelmeden çalışamazsın dediler. benim elimde yüzde seksen özürlü sürekli raporum var. bu rapor ile maliyeden özür indirim raporu almak ve o yolla emekli olmak istiyorum... fakat ankardan cevap gelmeden olmaz dediler

ben işkura başvurup oradan maliyye başvurabilir miyim
öle oluyorsa cevabı beklemden başvurmak istiyorum

Ankara'dan cevap 2 haftada, ama en geç 1 ayda gelir.

Malulen emeklilikten tamamen ümidi kesmişseniz, o zaman bence sigortalı biri işe girebilir, bu arada defterdarlığa vergi indirimi için başvurabilirsiniz. 2 ayda başvrunuz sonuçlanır. Sonuçlandıktan sonra -malulen değil- erken Yaşlılık emekliliğine başvurursunuz.

selam arkadaşlar yuzde seksen ıkı raporum ankaradan onaylandı
fakat kontrol koymuşlar 2 yıl sonra
ben bu raporla bugun emeklılık ıçın başvurdu.m kontrol muayenesını malıyemı yapacak yoksa ssk mı? raporum duşerse baglanan aylık da duşer mı
bır de kontrol sonucu yuzde kırk alsam dahı emeklılıgım devam eder mı

saygılarımla

Kontrol muayenesini kim istemişse kontrol zamanı geldiğinde oraya müracaat edip hastaneye sevk alacak ve işlemi tamamlayacaksınız.
Kontrol sonrası emekliliğe temel olan işgücü kaybıın devam ettiği onaylanırsa, başkaca bir şey yapmanıza gerek yok; emekliliğiniz de aynen devam eder zaten. Yok, işgücü kaybınızın %40'ın altına düştüğü (veya emekliliğinizi iptal ettirecek seviyeye düştüğü) tespit edilirse, o zaman kurumlar arası yazışma ile emekliliğiniz iptal edilir. Velev ki bu süreç uzarsa, aman emekli maaşınızı çekmeyin, sonra faiziyle geri alırlar...

selam bulent bey kontrol muayenesını malıye istemış. fakat ben yuzde seksen ıkı onaylanmış raporumu alırken sordum kontrol muayenesını burdan mı olacak dıye emeklı olursan ssk yapacak dedı çalışırsan burdan ded
ı şu an zaten işitme kayıplarım sag kulak 108 db sol kulak98 db kayıp var bu oranlarla ben zaten yuzde kırkı geçecegıme ınanıyorum
fakat oran su an yuzde seksen ıkı yuzde seksenı geçtımı emeklılıkte aylık baglama oranı yuzde 70 oluyor yanlış bilmiyorsam

selamlar

Benim mantığım da daha önce yazan arkadaşlardan aklımda kaldığı kadarıyla da hangi kurum kontrol muayenesi öngörmüşse, o kurumun sevki ile kontrol muayenesi olunması gerek.
Aslında olması gereken şey SGK'nın da emeklilik aşamasında size "vergi indiriminiz x tarihinde doluyor. O tarihte bunu uzatmazsanız emekliliğiniz sonlandırılır" demesiydi.

Sonuç olarak, bence bu konuda kimse ne yaptığını bilmiyor! Kontrol muayenesini aksatırsanız ve SGK bi şekilde emeklilği sorun haline getirirse, nasıl altından kalkılır bilemiyorum. En iyisi yazılı dilekçe ile hem defterdarlığa hem de sigorta müdürlüğüne sormak ve yazılı/resmi cevap istemektir. İlerde dayanacağınız bir şey olsun...

selam bulent bey ssk dan cevabı aldım
kontrol muayenesını ssk hastaneye sevk edcek fakat gelen sonucu ankaraya makliyeye gönderecek orada degerlendirme yapılacakmış

resul kurt bey de bı köşe yazısında belirtmiş bu şelde oldugunu. bir erken siğortalı olan dört yıl sonra emekli olcak yazısında belirtmiş bu konuyu. kontrol muayenesi raporu ankaraya gidecek orda öncekı tahlıl vb sonçlar orda onlarla karşılaştırılıp ona göre karar verilecekmiş

saygılarımla

Üst Alt