Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 işe giriş ve 4600 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

burakbycn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,

05.01.2009 sigorta başlangıcım , 4600 prim günüm var. Baltazar ile 40+10+10 = 52 oranlı raporum mevcut. 40lık oran testis ca nedeniyle ve 2.evre.

Bu durumda ne zaman emekli olabilirim?

Sigorta başlangıcım askerlik sonrası , askerlik borçlanması yapıp sigorta girişimi 01.10.2008 öncesine çekebilir miyim? Bu avantaj sağlar mı?

Google a sordum:

EYT'DE ASKERLİK BORÇLANMASI SİGORTA GİRİŞ TARİHİNİ ÖNE ÇEKER Mİ? Çeker; ilk sigortalı olduğu tarihten önce askere gidenler askerlik borçlanması yaparak, ilk sigortalı olduğu tarihi öne çekebilir. Böylece EYT'den yararlanma tarihi de öne gelmiş olur ve düzenlemeden yararlanılıp emekli olunur.

Elindeki rapordaki %40 oranlı hastalığın SGK Hastalık Listesinde var mı bilmiyorum, ben göremedim. İlk sigortalılık tarihi 1 Ekim 2008 sonrası olanlar için SGK Hastalık Listesi nde olmayan bir hastalık ile erken emeklilik mümkün değil.

ilk sigortalılık başlangıcı 2008 öncesi olsaydı (Askerlik borçlanması ile öne çekersen) vergi indirimi ile 20 yıl + 4400 gün sigorta primi ödeyerek emekli olabilirsin.

Sigorta başlangıcın (2008 olduğunu varsayarak) + 20 yıl : 2028 yılında vergi indirimi ile emeklilik mümkün görünüyor.

Merhaba ,

Bilgi için teşekkürler. Bu arada vergi indirimim onaylandı.

Hastalık SGK hastalık listesinde var ama yoruma açık görünüyor . Testis dışında sadece lenflerde yayılım vardı bu metastatik tümör durumunu oluşturur mu?

Mevzuat değişmeyip SGK Hastalık listesi gelmese ve baltazar iptal edilmese 16 yıl ile emekli oluyordum . Askerlik borçlanması ile Sgk başlangıcımı 01.10.2008den geri çekebilirsem işim daha garanti ama süre 20 yıla çıkıyor. Arada 4 yıl var , bu süre içinde mevzuat tekrar değişebilir mi ? :)
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

SGK hastalık listesinde hastalık ile ilgili durum aşağıdaki gibidir.

1. Testis
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Antineoplastik tedaviyi takiben progresif olan veya cerrahi olarak çıkartılamayan rekürrens veya metastatik tümör.

burakbycn

borçlanma yaptığın süre kadar geri gider sigortalılık başlangıcı. Eğer 1 Ekim 2008'den önceye giderse başlangıç, o zaman emeklilik vergi indirim hakkı ile kazanılabilir ve 20 yıl 400 gün sigortalılık da emeklilik yeterli olur

2008_oncesi.PNG

Yapılması gerekenler:
1- Askerlik borçlanması yapıp sigortalılığı öne almak
2- Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli raporu almak (bu cetvele göre oranlar Balthazard Formülü ile toplanıyor ve toplam oran vergi indiriminde/emeklilikte kabul görüyor)
3- Vergi indirim hakkı kazandıktan sonra ona istinaden erken yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız...

Üst Alt