Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 sigorta girişi ve %57 raporla emeklilik şartlarım nedir?

Saadet GÜLMEZ

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
9
Ben yeni engelli raporu aldim suresiz yuzde 57 ortopedik..sgk giris 2009 primim eksik 5 6 yil daha calismam gerek 1700 prim gunum var.
Benim sorum şu.. mesela ben memur oldum yada işci olarak bu primi doldurdm emekli olmaya hak kazaniyorum diye biliyrum yaş beklemeden..ama emekli olunca ne kadar maaş veriliyo çozemedim.bana dediler ki calistigin kurumda en son aldigin maas ne ise o maastan hesaplanip emekli maasin belli olir dediler..malulen olan emeklilere verilen tutar degil sanirm ennson hangi kurumdn ne maaş aldiysam ona gore mi belirleniyor engellu emekli maaşi

Merhaba. 2009 girişiniz olduğu için malesef almış olduğunuz rapora göre erken emekli olamazsınız. İster memur ister sgk olarak çalışsanız dahi malulen emekli olmak için 1800 prim günü şarttır çalışma gücü kaybı oranı artık SGK Hastalık Listesi'ne göre belirleniyor. Bu listeye göre Hafif-Orta-Ağır düzeyde bir tanı alabilmek gerek. Aksi halde kişi engelli sayılmaz ve emekli olamaz.
2008_sonrasi.PNG

Son düzenleme:
@Saadet GÜLMEZ, Yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi işe giriş tarihiniz ve şu an aldığınız %57 orana göre bakılırsa 3800 gün prim gününe ihtiyacınız var. Yaklaşık 6 yıl gibi bir eksiğiniz var. Prim gününüz tamamlanınca tekrar sevk ile hastaneden rapor alacaksınız ve durumunuz o rapora göre değerlendirilecek. O tarihte alacağınız rapor oranı %50 altına düşerse 4200 prim gününe tabi olursunuz ona göre hesap edebilirsiniz.

Ne kadar emekli maaşı bağlanır kısmına gelirsek onun net bir cevabını kimse veremez. Çalıştığınız en son kurumdaki maaşınız ile bir alakası yoktur. İlk işe girişten itibaren sizin adınıza yatırılan SGK primlerinin tümü üzerinden hesaplanır emekli maaşınız. Örnek olarak uzun yıllar asgari ücret ile çalışan bir işçi emekli olduğunda SGK primleri düşük yatırıldığı için alacağı maaş 10.000 TL gibi bir miktar olacaktır. Aylık bağlama oranları iyice düşürüldüğü için son birkaç yıl yüksek prim yatırılmış olması da alınacak emekli maaşına pek bir etkisi olmayacaktır.

Üst Alt