Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 sigorta girişim ve vergi indirimim var. Emeklilik kriterlerim nedir?

SMUSTAFA

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba
4a girişim 14.04.2009
Doğum 22.06.1993
Sigorta askerden önce başladı.
(Askerlige gidip 21 inci gün muaf edildim.kolumdan dolayı)
Şuan 3600civari SSK var
Aktif çalışıyorum.
Bağkur hiç yok hocam.
2023 Kasım'da yüzde 46 süresiz raporumu aldım (Tek hastalik.kronik.aciklama:sağ kolunu kullanmayacagi işlerde calisabilir.))
Vergi indirim ise aynı şekilde yuzde46 süresiz olarak onay aldı Ankara'dan.
SGK ya gidip ne zaman emekli olabilirim diye sordum.
Bana 700gun eksiğim olduğu
Ve 5yil daha beklemem gerektiği söylendi.

Merak ettiğim şudur.5yil sonra gidince senin raporun eskimiş derllermi? Raporum ve indirimim süresiz cunki Mantıken istememeleri gerekmekte.

Bilgi alabilirmiyim.

Birde emekli olduuktan sonra normal bir işe girsem sorun olurmu?
Bunu sormanın amacı raporumda Sağ elini kullanmasını gerektirmeyecek işlerde çalışabilir ibaresi var cunki.saygilarimla.

@SMUSTAFA,

2008_sonrasi.PNG

2009 tarihinde işe girişiniz var ise Vergi indirimi belgeniz ile işlem yapamayacaksınız sanırım. Yukarıdaki tabloya göre 18 Yıl - 4200 Gün doldurduğunuz zaman emeklilik başvuru yapınca tekrar hastaneye sevk edileceksiniz ve 28. maddeye göre SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı alacaksınız.
6-7 ay önce girişiniz olsaydı dediğiniz gibi tekrar herhangi bir rapora ihtiyacınız olmayacaktı. Sadece vergi indirimi belgesi ile gidip emekli olabilirdiniz.

Emekli olduktan sonra istediğiniz size uygun bir işte çalışabilirsiniz. İyi Günler.

Üst Alt