Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009 yılında ilk sigortalı olup en erken emekli olmanın yolu nedir?

Manisali

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba

ben 20 yaşindayim. genç yaşta malulen emeklilik istiyorum neler gerekli.?
SSK girişim 2009 da yapildi. 1 defa ödendi para başka ödenmedi.

maaş alamadigim için bir yerden gelirim yok çalişamiyorum. o yüzden kendim prim ödeyerek emekli olabilir miyim.?

65 Yaş beklemek şart mi ? bana detayli açiklarsaniz çok sevinirim. abiler:)

teşekkürler

Sigortalı çalışan olursan, rapor oranına göre:
%80 ve üzeri raporla 1. dereceden vergi indirimi hak edersen: 15 yıl sigortalılık süresi ve en az 3600 gün primle
%60 (dahil) %80 (hariç) arası raporla 2. dereceden vergi indirim hakkı elde edersen: 18 yıl sigortalılık süresi ve en az 4000 gün primle emekli olursun.

Yok, Bağkur statüsünde prim yatırırsan, %60 ve üzeri rapor alabileceğini varsayarak söylüyorum, o zaman 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün primle emekli olabilirsin.

Merhaba

bagkurdan nasil emekli olabilirim hocam ? raporum var benim %76 ve toplam ne kadar prim yatirmak gerekir tahmini kaç milyar?

diyelim bu prim ödedim ben hemen emekli olur muyum yoksa yaşimimi beklicem ?

çok teşekkürler bilgi için :)

Yukarıda yazdığım mesajda her şey yazıyor Doğan.
Hemen prim ödeyip emekli olmak söz konusu değil. 15 yıl bekleyeceksin, o sürede yeteri kadar prim yatıracaksın...

OturanBoğa;

Bülent abi 15 yil karşilik toplu ne kadar prim yatirmak gerekiyor.?

TL olarak + yukarda yazdigim sorularim bazisi cevaplanmamiş

birde emekli olunca yaş sınırını beklicekmiyim.?

manisalı arkadaş primler geçmişe ödenir gelecek ayların yılların primlerinin ödenmesi söz konusu değil 2009 prim ödemeye başlamışsan daha yolun başındasın öncelikle 15 yıl ve toplamda 3600 gün üzerinde prim ödediğiniz veya bir iş yerinde çalışarak bu süreleri tamamlamanız durumunda emeklilikden söz edebilirsiniz. şu anki yasalarla emeklilik şartlarını bülent bey yazmış.

Benim öğrenmek istedigim ne kadar prim ödücem ? bülent bey

15 yil da emekli olursun dedi vergi indirimi olursa dahami az prim ödücem?

sorularimin tam cevabini alamiyorum o yüzden de anliyamadim. tam dediginizi :(

Toplu prim ödeyemezsin.
Diyelim bağkurlu olarak isteğe bağlı ödeyeceksin. Her ay 250 tl kadar bir prim ödemen gerek. Ve bunu 15 yıl boyunca ödeyeceksin her ay... Prim günün ve süren dolduğunda da emeklilik hak edeceksin

Üst Alt