Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2009'da alınmış rapor bağkura emeklilik başvurusunda kabul edilir mi?

muratmercan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2009'da alınmış rapor bağkura emeklilik başvurusunda kabul edilir mi? Yoksa yeni tarihli bir rapor mu almak lazım.
eğer öyle ise istediğimiz hastaneden gidip alabiliyormuyuz yoksa onlarmı belirliyor. mesela vergi indirimi için başvurduğumuzda hangi hastaneyi istersek oraya sevkediyorlar bağkurda da öyle mi?
Açıkçası bu zorlu rapor alma süreçlerini yaşadığım için bunları soruyorum. %40'lık devlet araştırma hastanesinden alınmış raporum ve vergi indirim belgem var. şu anda ssk'lıyım. kendimize ait işyerimizde işçi olarak çalışıp primleri yatırıyorum ama işler pek iyi değil ve son 20 aydır ssk'ya prim yatırıyoruz.
1975 doğumluyum 6100 gün primim var ama çoğu isteğe bağlı yatırıldı. dolayısıyla ssk'dan emekli olabilmem için 22 ay daha ssk'ya prim yatırmam gerek. bende bu prim yatırmadan kurtulmak ve biran önce maaş alabilmek için bağkurdan emekliliği düşünüyorum.

eğer eski raporu kabul ederlerse güzel olur. tekrar en baştan uğraşmak yorucu olabilir.

2009 yılında almış olduğunuz rapor ile bağ-kur dan emekli olamazsınız.Kurum sizi tekrar hastaneye sevk ederler ve yeni rapor ister.
şimdi anlamadığım bir nokta ise siz isteğe bağlıdan çıktınız ve ssk lı oldunuz ..
Sizden bir kaç bilgi isteyeceğim bu doğrultuda size net bir cevap vereyim.
01.10.2008 tarihine kadar hangi statüde ödeme yaptınız.
ssk ya ne zaman geçtiniz..

Bağkur'dan emekli olabilmek için emeklilik zamanı geldiğinde sgk sevki ile hastaneden yeni rapor almak şart. Eldeki hiç bir rapor emeklilik için dikkate alınmaz.

Sigorta müdürlüğü isteediğiniz hastaneye sevk eder genellikle. Hele sürekli tedavi gördüğünüz ve uzmanların bulunduğu bir hastaneyse, hiiç sorun çıkarmazlar. Yeter ki hastaneden gerekli tanı ve tahlilleri tam yaptırın ve o şekilde sgk'ya gönderilmemesini sağlayın.

ilk ssk'lı oluşum 1993 yılındadır sadece 1 ay ssk'dan prim ödendikten sonra 2009 yılının son üç ayına kadar isteğe bağlı sigortadan primlerim yattı. ondan beride 20 aydır ssk'dan primimi yatırdım.
daha önce dediğim gibi vergi indirim hakkımda var. bu hastane işleriyle bayağı uğraştım. mesela emg eski tarihli bir tane vardı başka hastaneden alınmış onlar ankaraya gitti ve kabul edildi. şimdi bağkur hepsini yeniden istiyorsa emg falanda dahil. çok uğraştırıcı olabilir diyorum.
birde sonuç olumsuz olursa diğer aldığım rapor ve vergi indirim hakkımı yani ilerdeki ssk'dan emekli olma hakkımı etkilermi? birde bülent bey tüm tanı ve tahlilleri yaptırın demişsiniz. acaba bu raporlara ssk sağlık kurulu bakıyor mu? mesela diğerine ankarada maliye sağlık kurulu bakıyordu. bu bağkurda da mı benzer bir sistem var.
bütün bunların sebebi iki sefer 39 puan alıp 3.denememde ancak 40'lık rapor alabilmemdir. dediğim gibi o hastane bu hastane çok uğraştım. ileri hepten batırmaktan korkuyorum siz ne tavsiye edersiniz.

01.10.2008 tarihinden sonra isteğe bağlı yaklaşık olarak 1 yıl kadar ödeme yapmışsınız şimdi 01.10.2008 tarihinden sonra ödemeler bağ kur a tabiyidi şimdi siz zaten ssklı olarak emekli olacaksınız..Son 7 yıllın en fazla ödemesi ssk ya siz sadece bağ kur a 1 yıl ödeme yapmışsınız....
Bence siz hemen ssk ya emekli olamak için müracaat edin...
3.derece vergi ind.hakkınız olduğuna göre;
16 yıl 3760 güne tabisiniz..
.../.../1993+16 :..../.../2009 tarihinde emekli olabilirdiniz

Yanlış anlamadıysam 1 ekim 2008'den önceki yatırdığım isteğe bağlı sigorta primlerim ssk'dan sayılıyor. dediğiniz gibi 1 ekim 2008'den sonra sadece 1 yıl isteğe bağlı yatırdım. 20 aydırda ssk aktif sigortadan prim yatırdım. birde vergi indirimim 2.derecedendir rapor 40 ama ankaradan 60 olarak geri döndü burada eksik puan vermişler. vergi indirim belgemde 2.derece yazıyor. 1 ekim 2008 öncesi primlerin ssk'dan sayıldığına dair bülent beyde yorumunu yazarsa sevinirim. ona göre işten çıkıp emekliliğe başvurayım. yoksa bide emekli olmazsam primim yatmamış olur zaman kaybı olmasın.

ilginiz için teşekkür ederim ilker bey. dediğinizi internettende araştırdım. 2008 öncesi isteğe bağlı pirimleri ssk'dan sayılıyormuş ben hepsinin bağkur sayıldığını sanıyordum bu yüzden boşyere bekliyormuşum. sayenizde öğrendim tekrar teşekkürler. peki şimdi hangi belgelerle emeklilik için başvurmalıyım. belge örnekleri var mı? veya neler yapmalıyım. elimde raporumun ve vergi indirim belgeminde orjinalleri var. sigorta bunlarıda istiyormu. eğer vereceksem onları noterden kopyalarını yaptırmalımıyım en azından bende de bulunsun diye. bu konularda da yardımcı olursanız sevinirim.

Yaşlılık aylığı bağlanması (4a [eski adıyla ssklılar] için)
1- Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi
2- 1 Adet Fotoğraf
3- Gelir Vergisinden Muafiyet Belgesi (Vergi indiriminden yararlanan sigortalılar için)
4- Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi (işten ayrıldıktan sonra ilk 10 gün içinde talepte bulunanlar için)
5- Emeklilik Başvuru Dilekçesi

http://www.engelliler.biz/forum/eme...i-basvurusunda-istenen-belgeler-ve-surec.html

[FONT=Times New Roman]TAHSİS TALEP BEYAN VE TAAHHÜT BELGESİ bu belgenin 4.maddesinde talebi yerine yaşlılık aylığı yazacağım değil mi? Yoksa erken yaşlılık aylığımı demeliyim. [FONT=Tahoma][/FONT][/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Bu emeklilik dilekçesinde ise şöyle bir yazı var: [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]........................ sigorta sicil numarası ile son ..................................... iş yerinde çalışmakta iken …. / …. / …. tarihinde işten ayrıldım. 506 sayılı kanunun Sosyal Güvenlik Sözleşmeleri’nin ilgili maddelerine göre tarafıma yaşlılık / malüllük sigortası yönünden tahsis yapılmasını arz ederim. [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]buradaki yaşlılık /malüllük bölümünde malüllük yazısını karalayacakmıyım. [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Forumda birisinin yazısını okumuştum yanlışlıkla ona yaşlılık emekliliği yerine malülen emekli işlemi yapılmış bu yüzden tekrar rapor istemişler böyle bir durumla karşılaşmamak için yanlış yapmak istemiyorum. Birde o belgelerde hiç vergi indirimi yada rapordan bahsedilmiyor bu sanki normal emeklilik belgeleri acaba başvururken vergi indirimimden bahsetmelimiyim.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Birde sigortalı işten ayrılış bildirgesinde işten ayrılış nedeni (kodu) denmiş oraya hangi kodu yazacağını muhasebeci bilebilir mi yoksa kodu da yazarsanız sevinirim. [/FONT]

birde bu istenenler arasında bulunan Gelir Vergisinden Muafiyet Belgesi (Vergi indiriminden yararlanan sigortalılar için) belgesi nedir acaba? muhasebeciye sordum o da bilmiyormuş. bu vergi indirim hakkına dair ankaradan gelen belge mi acaba o. bunları bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim çünkü haftaya kadar evrakları tamamlayıp emeklilik için başvurmak istiyorum.

birde oturan boğa forumun bir yerinde farklı bir dilekçe örneği ve istenen belgeler vermiş o da şu şekilde.

T.C ÇALISMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLIGI
SOSYAL SIGORTALAR KURUMU BASKANLIGI
SIGORTA ISLERI GENEL MÜDÜRLÜGÜ
………………… SIGORTA MÜDÜRLÜGÜ'NE​

... / ... / 2010​

........................ sigorta sicil numarasi ile son .............. is yerinde çalismakta iken …. / …. / …. tarihinde isten ayrildim. ... Defterdarlığı'ndan ... dereceden sakatlık indirimim bulunmaktadır. 506 sayili kanunun Sosyal Güvenlik Sözlesmeleri’nin ilgili maddelerine göre tarafima yaslilik sigortasi yönünden tahsis yapilmasini arz ve talep ederim.

Adi Soyad
İmza​

Parayi almak istedigim Banka subesi:
Ekler:
  • Emeklilik tahsis ve talep formu
  • Nüfus idaresinden vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • 2 adet fotograf
  • Sigortalı hesap fişi (sigortalının bordrosu henüz Kuruma verilmemiş son dönem çalışmalarını gösterir ve ilgili işveren tarafından düzenlenerek onaylanmış hesap fişi)
Adres:
Telefon:

sanki bu bizim durumumuzu daha iyi izah eden bir dilekçe örneği. şimdi kafam karıştı. hangisini vermem lazım diye.

[FONT=Times New Roman]TAHSİS TALEP BEYAN VE TAAHHÜT BELGESİ bu belgenin 4.maddesinde talebi yerine yaşlılık aylığı yazacağım değil mi? Yoksa erken yaşlılık aylığımı demeliyim. [FONT=Tahoma][/FONT][/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Bu emeklilik dilekçesinde ise şöyle bir yazı var: [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]........................ sigorta sicil numarası ile son ..................................... iş yerinde çalışmakta iken …. / …. / …. tarihinde işten ayrıldım. 506 sayılı kanunun Sosyal Güvenlik Sözleşmeleri’nin ilgili maddelerine göre tarafıma yaşlılık / malüllük sigortası yönünden tahsis yapılmasını arz ederim. [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]buradaki yaşlılık /malüllük bölümünde malüllük yazısını karalayacakmıyım. [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Forumda birisinin yazısını okumuştum yanlışlıkla ona yaşlılık emekliliği yerine malülen emekli işlemi yapılmış bu yüzden tekrar rapor istemişler böyle bir durumla karşılaşmamak için yanlış yapmak istemiyorum. Birde o belgelerde hiç vergi indirimi yada rapordan bahsedilmiyor bu sanki normal emeklilik belgeleri acaba başvururken vergi indirimimden bahsetmelimiyim.[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]Birde sigortalı işten ayrılış bildirgesinde işten ayrılış nedeni (kodu) denmiş oraya hangi kodu yazacağını muhasebeci bilebilir mi yoksa kodu da yazarsanız sevinirim. [/FONT]

Şu yukarıdaki dilekçeyi kendine göre hazırlayıp sgk ya vereceksin...
Gelir Vergisinden Muafiyet Belgesi bu ise vergi ind.belgen var ya Ankara dan onaylı onun fotokopisi..

peki Allah razı olsun

kusura bakmayın zırt pırt soru soruyorum. bu vergi indirim belgesinin fotokopisini notere aslı gibidir diye onaylatmam gerekiyormu. çünkü gerekmiyorsa notere boş yere bir sürü para vermeyim.

Gerek yok sen sadece fotokopisini koy zaten sgk maliyeye soracak şu kişin vergi ind.hakkı var mı diye ? Noter şimdi bir imzaya dünyanın parasını ister...

Üst Alt