Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 işe giriş ve 3167 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

hizarherif

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Engelli emeklilik hakkında benim de bir sorum olacaktı;

2016 yılında alınan %79 Sürekli Engelli Sağlık Kurulu raporum vardı ve 2018 Ekpss puanı ile 2022 yılında memur oldum. Ancak 2020 yılına ait yüzde %48 sürekli engel raporum da mevcuttur. İşe girişim 2018 Ekpss puanıyla olduğundan eski (%79) raporumla giriş yaptım. Sonrasında vergi indirimini %48 rapora aldım.

İlk sigorta girişim 06.2010 tarihi (4A sigortalı)

Toplam Sigorta Günlerim :

4A : 580 gün
4B : 1927 gün
4C : 660 gün (2022 Yılı - Devam Ediyor)

Toplam Hizmet Sürem :

13 yıl 10 ay
3167 gündür.

Memuriyete engelli olarak girenlerdeki 15 yıl 3960 gün esasına göre engellilikten emekli olabilir miyim ? Yoksa 18 yıl 4680 gün olması mı gerekir ?

Bir de memuriyet süresinin diğer prim günlerinden (4A ya da 4B) fazla olma şartı var mıdır ?

Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

Saygılarımla...

@hizarherif,

Günü geldiğinde SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak rapordaki tanı düzeyi (Hafif-Orta-Ağır) belirleyici olacak. Emeklilikte tüm primler toplanır.

gün.06.2010 +

bagkur.PNG

Teşekkür ederim @OturanBoğa

Sgk Listesinde hastalığım mevcut ve hafif olarak 18 yıl - 4680 günde olabilirim gibi ancak tekrar sağlık raporu mu almam gerekli ?

Üst Alt