Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 işe giriş ve 3900 pirim günü ve vergi indirimiyle emekli olmanın şartları nedir?

gazili

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar..

ocak 2010 yili memuriyet 4c baslangicim 3900 gün primim var 14 yilimi doldurdum ancak yakalandigim hastalik calismama imkan vermiyor.. egitim arastirma hastanesinden %64 süresiz. rapor 28-25-20-10-8 seklinde cesitli hastaliklarimdan verildi. engelli raporumla malulen emeklilige basvurdum red geldi..
maliyeden vergi indirimim 2. Dereceden %64 engel oraniyla direk kabul edilmis..
2008 sonrasi işe girdigim icin vergi indiriminden engelli emeklisi olamiyorum degil mi? EMeklilik için başvursam sgk yeniden hastaneye sevk edip rapor almamı mı isteyecek?

Memuriyetten Istifa etsem disaridan yılı tamamlayamam herhalde?

Sevgili @OturanBoğa ve arkadaslar yardimci olirsaniz sevinirim

Maalesef, ne sakatlık nedeniyle erken Yaşlılık emeklisi ne de Malulen emekli olabilirsiniz. Çünkü SGK Hastalık Listesi'ne göre tek bir hastalıktan yeterli tanı alamazsınız. Ve artık tek bir hastalıktan alınacak tanının düzeyine göre emeklilik şartları belirleniyor...

Yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Maalesef durum bu.

İnanamiyorum yaa.. bu kadar hastaliktan da emekli olamiyacaksam nasil emekli olucam bosuna mi calistik onca yil.. en az bir hastaliktan %40 mi almak gerekiyor yani

Maalesef öyle. Büyük ekonomist ve saz arkadaşları kendi giderlerini karşılayabilmek için ne gerekiyorsa yapıyor. Biz kullarına da oy verip "çok yaşa padişahım" demek düşüyor.

Allah bildigi gibi yapsin bu kadar hastalik hafif tani almiyor mu ? Ben anlamiyorum ya

Hala inanamiyorum.. eskisi yenisi olur mu ne bicim neyse diyecek cok sey var da...Benim engellerimin %28-%20-%10-%8 olanlari dogustsn gelen engeller ama ben bunlari kullanip engelli saglik kurulu raporu alip atanmadim normal atandim peki bunlari ispat etmem durumunda da bisey degisir mi? @OturanBoğa

İşe girerken diyorlar sen hastasın alamayız. Emekli ederken de hasta değilsin emekli edemeyiz. Ne edeceğüz başkan ? Ehliyet alırken yok şöyle yok böyle. Ula en sonunda delüreceeeeğim.

Merhabalar.. %64 toplam engel oraniyla malulen emeklilige basvurdum kamu calisaniyim direk malul degildir seklinde yazi geldi hastalik oranlarim (28-25-20-10-8 seklinde degisiyor) ben anlamiyorum yani.. hadi malulen emekli etmiyorsun bu sefer engelli emekliligi icin basvursam dedim sonra grupta engelli emekliligi icinde tek bir hastaliktan %40 en az oran almazsan olamazsin dediler hala şoktayim.. yurtdisindan ilacim gelmiyor gelse bile tedavi edici degil sadece semptomlari az da olsa hafifletiyor.. nasil bir ülke olduk calisamaz haldeyim

Üst Alt