Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 işe giriş ve %71 rapor oranı ile emeklilik şarlarım nedir?

onbirsubat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hepinize selamlar,
%71 oranda engelli raporum bulunmakta sürekli olarak. Raporu aldığım tarih 05.05.2024 Pendik Devlet Hastanesi
Ek olarak %71 oranında vergi indirim belgemde bulunmaktadır.
Sigorta girişim 01.05.2010 tarihi olup
Doğum tarihim 11.02.1993’tür bunlara göre erken emekli olma şansım varmıdır?

@onbirsubat merhaba 2029 yılında tekrar sgk sevkiyle yeni rapor ve aynı oranda alır isen emekli olabilirsin

18 yıl istiyor o yüzden birde yeni rapor alacaksın o tarihte
ayrıca yeterli priminde olması gerek yoksa emekli yine olamazsın

Moderatör tarafında düzenlendi:
Emeklilik başvurusu yapmak için farklı bakış açısı yoktur. Sadece kural vardır. Kural ilk sigorta girişi 2008 sonrası emekli olmak isteyen engellilerin vergi indirimi raporu dikkate alınmaz. Sgk başvuru yaptığınız zaman sgk sizleri hastane sevk yaparak sağlık kontrolü ve hastalık tanısı isteyerek en az %60 engelli raporu ister. Sgk tarafından belirlenmiş hastalık tanısı yoksa eğer emekli olamazsınız...

Bakış açım doğrumu arkadaşlar?
@OturanBoğa @BnymnYldz

Son düzenleme:
Peki %60 istemesinin sebebi nedir? Var sayıyorum ki oranım %55 çıktı o zaman ne olacak? Karışıklık olan zaten bu mesele benim için.
Ben malulen emekli olmak istemiyorum ki? Prim gün sayım ve çalışma yılım fazlasıyla dolmuş oluyor.
Örnek:2027 yılında
16 Yıl çalışma yılım + 5.000 Gün primim oluyor. Sizin söylediğiniz %60 maluliyet için değilmi?

@onbirsubat %55 çıkarsa o zaman 3 .derecen hesaplanir. Maluliyet değil zaten size söylediğim

@onbirsubat
Bilgi istiyorsun , sana yardımcı olmaya çalışıyorlar. Hala inatla bence anlamak istemiyorsun.
En sağlıklısı bulunduğun ilçede ki SGK ya gidip. Ben emekli olucam de , hastaneye felen gondermezler sen zaten baya bilgilisin direk kapıdan girince emekli olursun.

@onbirsubat,

Günü geldiğinde sgk sevki ile gideceğin hastaneden SGK Hastalık Listesi'ne göre alacağın rapordaki tanı Ağır olursa (01.05.2010 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3900 primle emekli olursunuz. Orda tanısı alırsanız 16 yıl sigortalılık süresi 3900 prime tabi olursunuz

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt