Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2010 sigorta girişim ve %75 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

Damla yılmaz36

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba ,

2025 Yılında engelli yaşlılık emekliliğine hak kazananlar beraber görüşme halinde olursak , Kurumlara gitmeden burdan birbizimize yardımcı olabiliriz.

Ben 04.10.2010 da işe başladım.
Gün sayım: 3915
Engel rapor oranım: %75
SÜREKLİ
Engel durumum:
SİSTEMLERENGELE DAİR KLİNİK BULGULAR, RADYOLOJİK TETKİKLER, LABORATUVARBİLGİLERİ VE TEŞHİSENGELORANI % ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI TORAKAL OMURGADA SKOLYOZ TABLO 1.5 %30 30 FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYONTABLO 4.1 AYAKTA DURABİLME YÜRÜME VE HAREKET BOZUKLUKLARI HAFİFORTA AYAĞA KALKABİLİYOR KISA MESAFEYİ ZORLUKLA VE YARDIMSIZYÜRÜYEBİLİYOR FAKAT YÜRÜYÜŞÜ DÜZ ZEMİNLERDE SINIRLI %40 , TORAKALSKOLYOZ 40 GÖĞÜS HASTALIKLARISFT ORTA RESTRİKTİF PATERN HASTA KISMİ KOOPERE OADA HAVASI SATNORMAL PA AC GRAFİDE KFOSKOLOZ MEVCUT. RESTRİKTİF AC HAST BAĞLIETKİLENME MEVCUT. 40
SAĞLIK KURULU RAPORUNUN SONUCU
Teşhis / Teşhisler:
ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI : M41.24 - İDİOPATİK SKOLYOZ, DİĞER, TORASİK BÖLGE
FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYON : R26.2 - YÜRÜMEDE ZORLUK, BAŞKA YERDESINIFLANMAMIŞ, M41.24 - İDİOPATİK SKOLYOZ, DİĞER, TORASİK BÖLGE
GÖĞÜS HASTALIKLARI : R06.0 - DİSPNE

Ağır tanı konusunu ilk defa duydum , ağır tanı durumu hakkında bilginiz var ise desteklerinizi rica ediyorum @OturanBoğa

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Damla yılmaz36,

SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak tanının düzeyine göre emeklilik kriterleri belirlenir. Eskiden birden fazla hastalık için oranlar tek tek belirlenir ve toplam oran üzerinden emeklilik işlemleri yürütülürdü. Ama artık böyle değil. Artık varsa yoksa tek bir hastalık nedeniyle SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak tanı.

bagkur.PNG

@anilbta,

var tabii, ama zaten soruyu soran arkadaşımız bunu yazmış ve benim yanıtım da ona. Başkalarının soru-cevaplarına bakarak kafanızı karıştırmayın.

21.07.2009 işe başlangıç tarihim ve %40 engel raporum var. Ben hangi şartlarda emekli olabilirim ? Şuan özel sektörde çalışıyorum. Emekli olduktan sonra kamuda memur olma şansım var mı acaba ?

@anilbta,

Günü geldiğinde SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak tanının düzeyine göre emeklilik kriterleri belirlenir. Eğer günü geldiğinde hastaneye gidip Hafif tanısı alırsanız, (21.07.2009 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 primle emekliliği hak edeceksiniz.
Bugünden alınan raporun da vergi indirim hakkının da emekliliğinize bir etkisi olmayacak.

bagkur.PNG

Merhaba, ben de 2025'de emekliyim inşallah. işe giriş tarihim 2008. emekli olur muyum yoksa emekli olup çalışmaya devam mı ederim şu anlık muallakta :)

@anilbta,

Emekli olduktan sonra memur olabilirsiniz ama tek şartla o da emekli maaşınız kesilecektir. Çifte maaş alamazsınız memur olunca.

Üst Alt