Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011 işe giriş ve 1350 gün ile emeklilik şartlarım nedir?

Mustafa788

Üye
Konular
49
Reaksiyonlar
19
İlk işe başlama tarihi:16.07.2011
Gün sayısı 1350
12 ay askerlik yaptım 360 gün borçlanabilirim engel oranı 40

Mustafa788

16.07.2011 + 18 yıl sigortalılık süresi ve 4400 prime tabisiniz emeklilik için. Tabii, günü geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif düzeyde tanı alamanız şartı ile. Yani şu anda eldeki rapor emekliliğiniz açısından bir anlam ifade etmiyor.

Askerlik borçlanması prim gün sayısını arttırır.
Askerlik eğer ilk sigortalılıktan önce ise, o zaman borçlandığınız gün kadar sigorta başlangıcı. tarihi öne çekilir.

2008_sonrasi.PNG

Malulen emeklilik Hk.

Merhabalar malulen emeklilik hakkında bilgisi olan varmı yüzde 40 psikiyatri engelli raporum var çalışma gücüm de kayıp var çalışamıyorum desem yeridir bir kaç sorum var en düşük malulen emekli maaşı nedir biraz araştırma yaptım 10 yıl 1800 prim ödemesi gerekiyormuş 9 yıl sigortalilik suresi ve 1500 günüm var sizce mantıklısı bipolar hastasıyım doktorlar uygun görürse verirlermi 27 yaşındayım

Birde malulen emekli olursam şayet hiç bir çalışma hayatım olmayacakmi ?

Mustafa788

Bana göre çalışmak isterseniz malülen emekli maaşınız kesilecektir.

BU KONUDA çifte maaş ALABİLMENİZ İÇİN malülen emeklilik DIŞINDA BAŞKA BİR EMEKLİLİK ŞEKLİNDE OLMALIDIR.

bagkur.PNG

%40 rapor ile 18 yıl 4680 güne tabi olursun. 4680 prim gününe ulaşmak için çok yıl geçmesi gerek.

1700 gün primim var sanırım 1800 günde malulen emekli olabiliyoruz elimde yüzde 40 atipik psikoz yada bipolardan engelli raporum var ayrıca yüzde 40 vergi indirimim var emekli olsam ne kadar maaş bağlanır değermi sizce yoksa engellli emekliliğinimi bekleyeyim ama çalısma gücünde kayıp var

@Mustafa788,

Malulen emeklilik için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı almak lazım. Yani "tedaviye rağmen çalışmaya olanak vermeyen" düzeyde tanı olmalı. %40 oran seni 1800 günde malulen emekli etmez maalesef

Üst Alt