Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2011 SSK girişliyim. 2015 Bağkur girişliyim. Ne zaman emekli olabilirim?
Emeklilik günü geldiğinde SGK Hastalık Listesi'ne göre alacağınız tanının düzeyine bağlı olarak emeklilik kriterleriniz belli olacak. HAfif tanısı aldığınızda gün/ay/2011 + 18 yıl sigortalılık süresi ve toplamda 4680 primle emekliliği hal edeceksiniz.
peki abi, %42 engelli raporum var. 2008 sonrası girişliyim. çalışam gücü kaybı oranı tutuyor.
Lakin sorum şu, yaklaşık 1000 günüm kaldı emeklilik için. Benim daha çok şirket bağkurdan 3000 günüm var. 400 günde sigortadan var. Şuanda halen şirket bağkur ödüyorum. Ama ben sigortadan emekli olmam için kalan günleri çalışıyor olarakmı göstermem lazım? Bunlara bakılıyormu? Süreci biliyormusunuz? Çünkü bağkur emekliliği için daha fazla gün olması gerekiyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde olur. Ama siz zaten 1 Ekim 2008'den sonra ilk kez sigortalı olduğunuz için ha 4a ha 4b fark etmez. Emekli maaşları da aynı derecede az zira.
Bağkur Emeklilikte Yüksek Prim Ödemesi İçin Son Yıllaramı Bakılıyor?
Merhaba dostlar,
2011 SSK girişliyim. Ama 4A yaklaşık 100 gün falan ödendi. Geri kalan tüm primler 4B ödendi. Yani bağkurluyum. Halen daha bağkurluyum.
Şuana kadar ödenen prim günü: 3247
Ben bağkurdan emekli olacağım. %42 raporum ve çalışma gücü hepsi tutuyor. 18 yıl 4680 günle emekli olunabiliyor bağkurda incelediğim kadarıyla. Yaklaşık 1440 günüm kaldı emeklilik için. (Yaklaşık 4 yıl)
Sormak istediğim şu;
Şuana kadar tüm primler 1.nci basamak ödendi yani asgari ücret ile ödendi.
1. Kalan günlerimin primlerini daha yüksek basamaktan ödersem avantajı olurmu?
2. 4680 günün ortalamasınamı bakılıyor, yoksa son yıllaramı bakılıyor?
Bu konuda yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
OturanBoga ilgin için teşekkür ederim abi şimdiden
EN az 5 yıl çok yukardan yatırmazsa emekli maaşına hiç bir etkisi olmaz. Emekli maaş hesabı çok karışık. Ama zaten artık herkes dipten emekli maaşı alıyor.