Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2014 sigorta girişim var. Emeklilik şartlarım nedir?

neverbackdown

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
7
merhaba derttaşlar, kader ortaklarım. Her halimize binlerce kez şükürler olsun diyip konumuza girelim. (05.09.2022 tarihli %59 oranlı e-imzalı engelli süresiz raporum,05.10.2022 tarihli %59 oranlı süresiz vergi indirim raporum var) 15.08.2014 sigorta girişim var. 3110 gün primim var . şuan 4a sigorta ile aynı iş yerimde (özel sektörde ) devam etmekteyim.Bu konuyla ilgili 2 sorum var.
1.soru: 2024 ekpss girmeyi düşünüyorum memur olursam 4a olan sigortam 4c olacak bu bana sıkıntı olur mu vergi indirimiyle emeklilik planlamamda ?
2. soru: hastalık tanım 3 yaşında sağ gözüm retinoblastomdan(maling tümör) dolayı alındı. Emeklilik şartlarını yerine getirdiğimde tekrardan heyete girecek miyim ? ek olarak hastalığım SGK engelli listesinde mevcut mu ? teşekkürler.

neverbackdown

Hepimize tekrardan geçmiş olsun:
Bu SSK da 3.310 gün dahil primleriniz ne kadar fazla olursa ÇOK ÇOK faydanıza olacaktır.(EMEKLİLİK AÇISINDAN)

Memur olarak atanırsanız EMEKLİ SANDIĞI ndan emeklilikte bu bütün "SSK" yani "4A" primleriniz tamamıyla geçerli olacaktır. Sigortaya dikkat ediniz boşa çalışmayınız.

şuan 4a olduğundan eminim e devletten sürekli kontrol ediyorum. Boşa çalışmayınız derken bi korku saldınız içime :)

neverbackdown
Yok öyle korkmayın.
Yılda 360 gün prim ödemesi oluyor. Sigortanız FULL olsun.

Ben 2019 yılının NİSAN ayında kamu girerken toplam 2.615 gün SSK primim vardı.

ŞİMDİ TOPLAM PRİMİM
5.300 Gün hali hazırda.

450 gün ASKERLİK BORÇLANMASI
hariç.

16 TAM YIL ve 5.760 günle EMEKLİ SANDIĞI ndan emeklilik hak ediyorum ben. 😁😁😁😁

ayDÜNYAvazo

yalnız şöyle birşey duydum o kafamı karıştırdı 4c den emekli olunca en yüksek hastalık oranı baz alınıyormuş diğer hastalıklara bakılmıyormuş. benim sağ gözüm alındı %32 oran nedeni ise maling tümör(retinoblastom) ek olarak onkolojiden oran aldım kafam bi hayli karıştı konuyu aslında ondan açtım. Bilen biri bilgilendirme yaparsa cok sevinirim. rapor oranım %59 süresiz. vergi indirimi %59 süresiz.

neverbackdown

4c'nin emekliliği bambaşka. Eski rapor da vergi indirimi de 4c emekliliğini etkilemez. 4c'den emekli olmak için SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı almak lazım. Sonra emeklilik kriteri: 15.08.2014 +

bagkur.PNG

OturanBoğa

peki 4 a emekliliği bülent bey ? (%59 raporum süresiz)4320 günü doldurup daha sonra memur olsam kalan yıl için memur olarak çalışıp 4a dan emekli olabilir miyim ? ve ya hiç memur olmadan günü doldurup tekrar sgk listesine göre mi tanı aramak gerekiyor emekli olabilmek için ? bilgileriniz çok önemli

neverbackdown

İlk sigortalılık başlangıcınız 2008 sonrası olduğu için 5510 sayılı kanuna göre emekli olabilirsiniz.

5510 a göre de yukarıda OturanBoğa arkadaşımızın paylaştığı tablo 4a, 4b, 4c farketmeden hepsi için geçerlidir ve ordaki en önemli cümle "SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı almak lazım." dır.

Buyuk ihtimal kanserden %40 gözden de %32 aldiniz ve %59 etti. 2008 sonrasi girisli oldugunuz icin %40 hafif engel olarak geciyor. Kanser icin agir duzeyde kayip gerekiyor. Yani %60 olmali en az. Siz 59 da kalmissiniz. Bende ayni durumdayim olamayacagim. Yanlisim varsa arkadaslar duzeltsin

Birde tek hastalık %60 olmali galiba. Kanser 40 ta kaldi. 60 olmaliydi

Üst Alt