merhaba derttaşlar, kader ortaklarım. Her halimize binlerce kez şükürler olsun diyip konumuza girelim. (05.09.2022 tarihli %59 oranlı e-imzalı engelli süresiz raporum,05.10.2022 tarihli %59 oranlı süresiz vergi indirim raporum var) 15.08.2014 sigorta girişim var. 3110 gün primim var . şuan 4a sigorta ile aynı iş yerimde (özel sektörde ) devam etmekteyim.Bu konuyla ilgili 2 sorum var.
1.soru: 2024 ekpss girmeyi düşünüyorum memur olursam 4a olan sigortam 4c olacak bu bana sıkıntı olur mu vergi indirimiyle emeklilik planlamamda ?
2. soru: hastalık tanım 3 yaşında sağ gözüm retinoblastomdan(maling tümör) dolayı alındı. Emeklilik şartlarını yerine getirdiğimde tekrardan heyete girecek miyim ? ek olarak hastalığım SGK engelli listesinde mevcut mu ? teşekkürler.
1.soru: 2024 ekpss girmeyi düşünüyorum memur olursam 4a olan sigortam 4c olacak bu bana sıkıntı olur mu vergi indirimiyle emeklilik planlamamda ?
2. soru: hastalık tanım 3 yaşında sağ gözüm retinoblastomdan(maling tümör) dolayı alındı. Emeklilik şartlarını yerine getirdiğimde tekrardan heyete girecek miyim ? ek olarak hastalığım SGK engelli listesinde mevcut mu ? teşekkürler.