Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2017'de aldığım raporla vergi indirimine başvurabilir miyim?
yaklaşık 2 senedir engelli kadrosunda işkur üzerinde migrosta işe başladım.13/09/2017 tarihli %60 sürekli raporum mevcut.ben ilerde emekli olmak için bu raporumla nasıl vergi indirimine başvurabilirim.1998 doğumluyum
Merhaba,engelli vergi indirimi için elinizdeki süresiz engelli sağlık kurulu raporu ile vergi dairesine engelli vergi indirimi belgesi başvurusunda bulunabilirsiniz.
Forum sitesinde okuduğum birden çok yazıda eski engelli sağlık kurulu raporu ile engelli vergi indirimi başvurusu yapan vatandaşlardan vergi dairesi yeni engelli sağlık kurulu raporu almasını talep etmekteymiş.Bunu 20 Şubat 2019 tarihinde yenilenen engelli sağlık kurulu raporunun yönetmeliği nedeni ile istediklerini iletiyorlarmış.
Benim naçizane görüşüm müsait olduğunuzda başvurmayı planladığınız vergi dairesi engellilik servisine konuyu bir sormanız ve cevabını almanız olacaktır.Çünkü kurallar ne kadar sizin başvurma hakkınız olduğunu söylese de başvuruyu alacak olan vergi dairesi birimi size belli bir şart koşar veya talep ederse uygulamama şansınız pek bulunmuyor.Süreç daha uzun ve yorucu olabiliyor.
Merhaba,vergi dairelerine göre farklılık göstermekle birlikte 2 farklı evrak isteyebilir.1. çalıştığınız işyerinizden aldığınız çalışma belgesi ,2. E-devlet sisteminden alınan karekodlu SGK tüm hizmet dökümüdür.Vergi dairesi bu belgenin en birini sizden talep edecektir.Belgelerden biri işyerinden alınan çalışma belgesi olunca işyerinizden ilgili belgeyi almanızda fayda var.
Zaten başvuruda birde engelli sağlık kurulu raporu talep ediliyor.Eğer engelli sağlık kurulu raporu aldığınızda rahatsızlarınızı belgelediğiniz epikriz,tahlil,teşhis veya ilgili rapor belgeleri varsa yanınızda bulundurmanızda fayda var.Vergi dairesine bu belgeleride beraber teslim edebilirseniz engelli vergi indirimi belgesi tesisinde engelli sağlık kurulu raporunuzu inceleyen doktorlar sizin hakkınızda daha sağlıklı bir sonuca varacaktır.
%60 Engelli raporumla işkur üzerinde 2017 yılında migrosta çalışmaya başladım.yaklaşık bir buçuk yıl önce vergi indirimi için başvurmuştum.bugün işyerime gelen yazıda %60 raporum aynen onaylanmıştır.bundan sonra bu vergi indirimi bana ne faydası olacak.emekli olacağım zaman zaman tekrar vergi indirimine başvuracakmıyım
Yaş şartınız ortadan kalkışmıştır. Sigortalılık süresi ve prim günü doldurduğunuzda elinizdeki o belge ile bağlı bulunduğunuz sosyal güvenlik merkezine basvuracaksiniz ve emeklilik işlemlerinizi başlatacaksınız.