Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2017'de memur oldum. %50 raporla emeklilik şartlarım nedir?

kutsal95

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
7
merhaba ben 19 aralık 2017 de engelli memur olarak işe başladım.raporum yüzde 50 oranındadır. e devlet te malulen emeklileğe 19 aralık 2032 hak kazanırm yazıyor . ben 15 yıl hizmeti tamalayınca mı emekli olabiliyorum? bu emeklilik ismi erken emeklilik mi yoksa maululen emeklilik mi oluyor ? ve ben hak kazndığım zaman emekli olursam ne kadar maaş ve tazminat alabilirim. ayrıca annemin yüzde 87 engelli raporuda var benim emekliliğime faydası olur mu? şimdiden teşekkür ederim.

Daha önce herhangi bir sigorta prim ödeme kaydın yoksa

bagkur.PNG

Almış olduğun rapordaki en yüksek oranlı tek hastalık değerlendirilecek ve bu hastalığın SGK Hastalık Listesi nde olması şart.

2032 ye kadar yönetmelik, yasa değişecektir muhtemelen.

teşekkürler e devlette 15 yıl dolunca hak kazanıyorum ama raporum yüzde 50 sizin yukarda yazdığınıza göre 16 yıl gerekli orasını anlamadım.

Senin E-devlette (Hitap tan bakıyorsundur diye tahmin ediyorum) Emeklilikte 15 sigortalılık yılına tabidir. cümlesinden sonraki cümle de ne yazıyor ?

Bir çok kişi için aynı şey geçerli lakin senin durumuna özel yazıyorum.
2008 sonrası memur olduğun için 5510 sayılı kanuna tabisin.

- SGK Hastalık Listesi nde tanımlı tek hastalıktan %60 ve üzeri (Ağır Tanılı) oranla raporun olursa malulen emekli olabilirsin. Burası seni şuan ilgilendirmiyor seni ilgilendiren ilk mesajımda paylaştığım tablo ilgilendiriyor.

- SGK Hastalık Listesi nde tanımlı tek hastalıktan %60 ve üzeri (Ağır Tanılı) oranla raporun var fakat bu hastalık memur olmazdan önce de mevcut ise 15 yıl, 3960 gün primle erken emekli olabilirsin.

- SGK Hastalık Listesi nde tanımlı tek hastalıktan %50-59 (Orta Tanılı) oranlı raporun var ise 16 yıl, 4320 gün primle erken emekli olabilirsin.

- SGK Hastalık Listesi nde tanımlı tek hastalıktan %40-49 (Hafif Tanılı) oranlı raporun var ise 18 yıl, 4680 gün primle erken emekli olabilirsin.

Dikkat etmen gereken ilk ve en önemli şey hastalığının SGK Hastalık Listesi nde tanımlı olması.

Dikkat etmen gereken ikinci şey de ilk sorunun cevabı yani "Maluliyet durumunun SGK tarafından onaylanması halinde emekliliğe hak kazanır."

Dikkat etmen gereken ikinci şey de ilk sorunun cevabı yani "Maluliyet durumunun SGK tarafından onaylanması halinde emekliliğe hak kazanır."

Dikkat etmen 2. Ci şey demişsiniz SGK tarafından onaylanması demişsiniz
Hastalık listesine göre ağır tanısı alınan raporda aynısı yazıyorsa SGK onaylama gibi bir durum söz konusu olabilirmi

Kişisel cevabım tabi ki kesinlikle olamaz.

1. ve 2. birbirini tamamlayan maddeler.

Elimde %80 rapor var 15 yıla tabiyim diyemiyoruz çünkü hem raporumuzun konusu hastalık SGK Hastalık Listesi nde olmalı hem de rapor SGK Yüksek Sağlık Kuruluna gidip oradan onay almalı.

Mesela burda benim durumum güzel bir örnek olabilir. Elimde süresiz ve SGK Hastalık Listesi tanılı raporum vardı.
SGK onay verdi mi ? Hayır. "Emekli olabilir ama raporunu yenilesin" dedi.

Peki aynı raporu yani SGK Hastalık Listesi tanılı raporu bugün alsam SGK onaylar mı ? Hayır. 5510 da çalışıyor olma şartı da var. :)

ucuncubahar

bu şartlarda - SGK Hastalık Listesi nde tanımlı tek hastalıktan %50-59 (Orta Tanılı) oranlı raporun var ise 16 yıl, 4320 gün primle erken emekli olabilirsin. maddesi bana uygun sanırım 1-2 sene kaldı emekli maaşlarıda bir düzene girerse oluruz

ucuncubahar

çok teşekkürler
@(Gölge)
iyileşme durumuna göre karar verirler .belkide dolandırma vakalarını çözmek için de olabilir

Rapor tarihi 2016.

Yanlış bilmiyorsam 2019 öncesi alınan raporlar için geçerli bir uygulama.
Ve yine yanlış bilmiyorsam 2021 Ekim yönetmeliğini gerekliliklerini sağlamak için yaptıkları bir şey.

Vergi indirimi ile emeklilik haricindeki emeklilik için başvuran herkesten yeni rapor istiyorlar diye biliyorum.

ucuncubahar

O zaman sizinki olmaz tabi eski rapor yeni rapor istedilerse hastalik listesine göre tanı almanız lazım ki emekli olasınız o zaman yeni rapor istendiğinde siz hastalık listesine göre rapor alamamişsinizki emekli olamamişsiniz

Yapılan işlem dogrudur

ucuncubahar

2008 önce giriş varsa sgk lıysan yeni rapır istemiyor emekli sandığı bağkursan yeni sağlık listesine göre rapor isteniyor..

Üst Alt