Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 yılı derneklere sağlanan hibe desteklerine nereden ulaşabilirim?

sarı_lale

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Çevremde yer alan engelli dernekleri hibe desteği alıp birçok konuda faaliyet yapıyor bunlar nasıl yapıyor ? Dernekler nereden hibe alıyor bilgisi olan var mı ?

Son düzenleme:
2018 yılında KOSGEB girişimci desteğinde erken ödeme imkanı geldi mi?

İnternette araştırma yaptım ve KOSGEB'in girişimci desteği kapsamında erken ödeme yaptığını duydum yani kosgeb biz iş yerini açmadan mı bize ödeme yapacak 2018 yılında KOSGEB'den erken ödeme alan arkadaşlarımız var mı ?

Bu yıl engelli işkur hibe desteği 50.000 tl olacakmış biz 50.000 tl hibe desteği ve KOSGEB'in 50.000 tl hibe 100.000 tl hibe desteğini aynı anda alabiliyor muyuz ?

Son bir soru 4 yıllık üniversite mezunuyum TUBİTAK Bireysel Genç Girişimcilik kapsamında 150.000 tl hibe desteği veriyormuş.
İŞKUR'dan 50.000 tl hibe.

KOSGEB'den 50.000 hibe, 100.000 tl faizsiz kredi desteği. TUBİTAK BİGG'den 150.000 tl hibe desteği yani toplamda 250.000 tl hibe 100.000 tl faizsiz kredi desteğini aynı anda kullanabilir miyim . konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Hangi işler ve sektörler destek kapsamında ?

hozgul ağbey merhaba,Teşekkür ederim.Fakat ben dernek hibe destekleri nedir nasıl alınır hiç bir şey anlamadım.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hibe Destekleri varmış bunun hakkında bilginiz var mı ?

Arkadaşlar bu gün gün boyu KOSGEB,İŞKUR ve TUBİTAK'ı hakkında araştırma yaptım ve bu kurumları aradım.Engelli bir girişimci %40 ve üstü engele sahip ve yenilikçi bir iş yapıyor ise ve 10 içinde üniversiteden mezun ise 250.000 tl hibe 100.000 tl faizsiz kredi desteği alabiliyor muş.İlerleyen günlerde inşallah burada detaylı bilgi vereceğim.

ben geçen hafta işkur girişimcilik kursuna katıldım. Eğitmen hiç erken ödemeden bahsetmedi ki, ödemeler ve destek ile ilgili sıkca soru soran olmuştu, kendisi de engelli ve bayan girşimciler için destek oranın daha yüksek olduğunu söyledi fakat erken ödeme yok.

Zaten kosgeb veya işkur desteği alabilmek için öncelikli olarak eğitim programına katılmış olmanız lazım ardından işletmeyi resmi olarak kurmanız lazım ardından projenizi kosgeb 'e sunmanız onay alırsanız kosgeb kuruluna çağırılıp kosgeb yetkilililerine sunum yapmanız lazım.

ardından harcamanızın faturalandırmasını yapıp ( fatura aslı veya proforma fatura ) kosgeb temsilcinize iletmeniz ve ödemenin onayı ile ödemenin yapılmasını beklemeniz lazım. Kosgeb tüm bu aşamalarda sadece " işletme kuruluş desteği " olarak sorgusuz olarak 2.000 TL kururluş desteği veriyor, geri kalan destekler baya baya ince elenip sık dokunuyor. Sebebi ise bugüne kadar çok suistimal edilmiş olması.

Mr.Şahbaz merhaba iyi günler siz hangi iş kolunda destek almak istiyorsunuz ? Duyduğuma göre internet cafelerde kosgeb girişimci desteği kapsamına alınmış. Ben galiba internet cafe açacağım. Birde internette okudum 2018 yılı kosgeb girişimci desteği için sonmuş böyle bir söylenti var sizin bilginiz var mı ?

2018 yılı dernekler için bir destek buldum internette tabi bizim bir derneğimiz yok nasıl ve nerden başlamalıyız ? https://www.dernekler.gov.tr/prodes.aspx

Hakan abi biz, internet eksenli bir dernek kuramaz mıyız ? Yani bütün üyeler aynı ilde mi olmak zorunda ? Üye kaydını interneten alan br dernek kursak ve internet eksenli projerler yapsak engelliler için sence başarılı olamazmıyız. ? Bu konuda bilginiz var mı ?Veya danışmanlık alacağımzı sağlam sıkı güvenilir avukat veya danışmanlık firması yok mu tanıdık? Yapalim abi birşeyler engelliler için( kendimiz için) Ne dersin ağbey ? Hep indirimli engelli aracı almak için mi sadece formları okuyacağız.Bir yerden başlamak lazım değil mi ?

Konu ile ilgili bir gündem oluşturmuyalım mı ? Ne yapılır ? neler yapılabilir ?
Evet engelliyiz fakat eksiğimiz '' bence fazlamızdır''

sarı_lale

Üyelerin aynı ilde olma mecburiyeti elbette yok. Ancak genel kurul yapılırken bir araya gelme zorunluluğunuz var. En azından karar yeter sayıları için.

Çalışma şekliniz elbette internet üzerinden olabilir. Ancak mevzuata göre her durumda, bir yeriniz olmak zorunda. Bir yeri adres göstermek zorundasınız.

Bu konuda profesyonel hizmet sunan dernek danışmanlık şirketleri var. Yani ücretli hizmet sunar. Mesela biri yakınen tanırım. Şu linke bakabilirsiniz. Hatta adımı da söylerseniz size destek olurlar.

Her şeyden önce şu sorulara yanıt bulmalısınız:

1- Bu derneğin amacı ne olacak? (somut)
2- Amacı gerçekleştirmek için hangi yol ve yöntemleri uygulayacak?
3- En az 17 kişi bulabilir misiniz? ve bu 17 kişinin tamamı 3 yılda bir, 5 ise her ay ya da an yönetim kurulu kararı almak için bir araya gelebilir mi?
4- Kaynağınız ne olacak? Yani nereden para bulup derneği işleteceksiniz. Bugün için bir yer kiralamak, telefon, kırtasiye masrafları için ne kadar lazım, bunu çalıştınız mı?
5- Sizin gibi düşüne kaç kişiye ulaştınız?
6- Derneklerin bürokratik işlemleri vardır. Mesela bildirimler, beyannameler vb. Bunları yapabilecek birileri var mı?

Ez cümle dernek kurmak kolay, işletmek zordur. Bunları düşünüp öyle yola çıkmak lazım. Kervan yolda düzülür diye bir söz vardır ama hiç tavsiye etmem. Dernekler aynı şirketler gibidir. Defterleri ve bürokratik işlemleri vardır. İkisini birbirinden şu ayırır: Şirkette hata yaparsanız size en fazla ceza çıkarırlar, gider öder sorunu çözersiniz. Ama derneklerde kamu adına iş yaptığınız için ceza, parayla sınırlı değildir. Hakkınızda dava açılıp hapis cezası bile alabilirsiniz. Mevcut kurulmuş derneklerde bir süre zaman geçirmeniz tecrübe kazanmanız açısından önemlidir.

Merhaba,

Kosgeb 'in desteklediği iş kolları her sene düzenlenen NACE adında bir liste ile duyurulmaktadır. Bu listede desteklenen faliyet alanları ve bunlara ilişkin sektör kodları bulunmaktadır. Yapacak olduğunuz işin bu listede ve bu listeye de kodu bulunan bir faaliyet türü olması önemlidir. Yoksa destek alamazsınız. Aşağıdaki link den kosgeb sitesinde yayınlanan liste ye ulaşabilirsiniz.

Desteklenen Sektörler - KOSGEB T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı

İnternet cafe bu liste de var mı yok mu bilmiyorum açıkcası.

Ben destek eğitimine girdim lakin henüz bir iş alanında karar vermedim. Eğitimi aldıktan sonra destek almak için işyeri kurmak için bir zaman veya süre kısıtlaması yok. Eğitimi tamamlayın ister 10 sene sonra başvurun. önemli olan işyerini kurduktan sonra 2 yıl içerisinde desteğe başvurmak ve yapmış kurmuş olduğunuz işletmenin destek kapsamında olması. Bugün desteklenen bir faaliyet alanı seneye desteklenmeyebilir bu yüzden NACE listesini kontrol etmekte ziyadesiyle fayda var.

2 hafta sonra başlayacak olan kosgeb girişimcilik eğitimleri için kayıt yaptırdım.Başlıyoruz artık.

Bulunduğunuz ilin il dernekler müdürlüğüne gidin genelde valiliğe bağlı olduğu için valilik binalarında olur. Kuruluş için neler gerektiğini öğrenebilirsiniz yada il dernekler müdürlüklerinin internet sitelerini araştırırsanızda öğrenebilirsiniz sanırım, kolay gelsin...

Değerli arkadaşlar merhaba kosgeb girişimcilik eğitimi kurslarım geçen hafta bitti şimdi iş fikrime uygun iş yeri bakıyorum sonrada kosgeb'e nasipse başvuru yapacağım.Siz ne alemdesiniz ? Bu arada kosgeb girişimcilik desteği için iş planını doldurmak için zorlananlara bize eğitim veren kosgeb girişimcilik eğitmenimiz bir site söyledi www.isplaniornekleri.com burada farklı işler için hazırlanmış iş planı örnekleri varmış danışmancıya para verip iş planı hazırlatacağımıza buradan iş fikrimize uygun hazırlanmış iş planı örneklerinden seçip bu örneklere bakıp kendi kosgeb girişimci iş planımızı hazırlayabiliriz.Benim çok işime yaradı isterseniz sizde bir bakın.

İl Dernekler Müdürlüğü personeliyim dernekler hakkında sormak istediklerinize yardımcı olabilirim.. Derneği kurup takip etmediğinizde her bildirim yükümlülüğünü yerine getirilmediği takdirde uygulanan 2018 yılı cezası 1.046 liradır (genel kurul sonuç bildirimini otuz gün içinde ödememek. beyannameyi süresi içinde vermemek, yerleşim yeri değişikliğini otuz gün içerisinde vermemek vb.)

Yılbaşından önce halk eğitimde 4 günlük eğitime katıldım , banka ödemesi gibi düşünmeyin ,50 bin 100 bin al işini kur demiyorlar parayı eline bekleme ! o kadar çok detay var ki aslında eğitime katılırsan emin ol vaz geçersin.Benimle eğitime katılanların tamamı ile irtibattaydım ve hiç bir tanesi bu saçmalıktan faydalanamadı. Devlet ab fonlarından yararlanmak için göstermelik projeler uyguluyor , eğitmenler danışma ofisi kurmuşlar bizim aracılığımızla yaparsanız bütün prosedürleri hallderiz deyip 2000 - 3000 TL. komisyon istiyorlar ,

Bütün engelleri aşıp hak edenler neyin altına girdiklerini herşey bitince anlıyor , bir bakmışsın vergi mükellefi olmuşun her ay stopaj , gelir vergisi , kdv , muhasebeci parası , kira , elektrik , su , telefon parası , belediye vergileri , esnaf odaları aidatları , ödeyip üstüne birde en az birkaç eleman çalıştırmaya başlamış ve bu kişilerin yemek yol parası sgk işlerini yüklenmişsin , bu işten sağ çıkabilecek bir arkadaş varsa buradan bize bilgi versin .

Üst Alt