Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı alanların eczaneye ödediği katılım payının geri ödenmesi..?

Drowze

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2022 maaşı alan yeşil kartlılar yada hane halkı gelirinin kişi başına düşen miktarın asgari ücretin 1/3 ünden az olan kişilere 2 yıl geriye dönük olarak eczaneden alınan ilaçlara ödediğimiz katkı payını iade ediyorlar bunun için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına kimlikle başvurmamız geriyormuş. aramızda başvurup alan varsa yazsın lütfen işlemler kaç gün sürüyor ?

https://ailevecalisma.gov.tr/sss/sosyal-yardimlar-genel-mudurlugu/katilim-payi-odemeleri/

Ben de aynı konuyu açmıştım. Maalesef cevap veren olmadı. Ve ben bağlı bulunduğum sydv ye sordum. Doğrudur ödeniyor ancak bizim sydv ödemiyor dedi. Yani çalışanın dediğine göre bazıları ödüyor bazıları da ödemiyorlar. Siz kendi sydv nize başvurun. Belki size verir.

öyle bazıları ödüyor bazıları ödemiyor demeleri saçmalık ceplerinden ödemiyorlar sosyal yardımlama ve dayanışmayı teşfik kanunlarına göre ödemeleri gerekiyor bence tekrardan git nereye başvurmam gerekiyor diye sor yada 144 sosyal yardımlaşma hattını ara

Bağlı bulunduğun ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurun. 144 ü aradım ancak telefondaki görevlinin hiç bir şeyden haberi yok. Bir daha başvuru için gideceğim sonra.

Bugün umraniye sydv gitdim bu konu için bana çıkmadı ama eşim ve kızım için toplam 720 tl geri ödeme çıkardılar bi haftalık kurul sonrası ziraat bankasına yatacak denildi bilginize

Benim sydv de biz bu ödemeyi yapmıyoruz diyor. En iyisi cimere şikayet etmek

muamma1905
Drowze
Arkadaşlar ben ilacımı cebimden parasını veriyorum alıyorum sonra eczaneden fiyat çıktısını alıyorum onuda sydv veriyorum onlarda kurula sokuyolar her hafta kurul oluyo geri benim hesabıma parayı yatırıyo vakıf.ben her hafta mutlaka hastaneye giderim bütün reçetemi vakıf karşılar bu şekilde.her il böylemi bilmiyorum.geçmiş olsunherkese.

Bu durumun baştan bir çözümü yokmu?Hadi geriye dönük ödeme yapıldı diyelim ya sonrası!?,sürekli belli süre sonra hep başvuru yapıp geri ödememi talep edilecek.madem ödeniyor 2022 bağlı olanlarda hiç alınmasın.Ne baz alınıyor anlamadım.

kutup yıldızı

anlatayım :D ne baz alınacak ezıyet baz alınıyor en iyi kım ezıyet edıosa madalya takılacak ya.
gerçekten saçma sapan işleri var.öyle memurlar var kı görevlerı ne bilmıolar işlem yapmayı bilmıyorlar ama koltuga oturnca memur bey oluyolar ya işte tam da o kısmı baz alınıyor beylerın keyfıne kalıyok.oysa kanun her yerde aynı kanun gelde bunu onlara anlat.

@-mka

aynen mka nın dediği gibi eziyet sadece. Bakanlık geri ödenir diyor bizim işgüzar sydv lerde biz bunu kurula soksak bile ordan red gelir diye cevap veriyor. 2 ayda bir verilen dilekçem onaylandıktan sonra tekrar başvuru yapıp hastane katılım parasını tekrar isteyecem. Memur diyor ki 3-5 lira için kurul uğraşmak istemiyor ben de dedim ki ben kanser hastasıyım benim her zaman hastaneyle işim oluyor ve son 2 yılda reçete edilen ilaçlara bir sürü para harcadım. Hakkımsa isterim ve alırım.

@Kalem hanım konu hakkında bilginiz var mı acaba?

Ben basvurdum 2-3 evrak verdiler evdekilerin tcsi muhtarın dolduracagı evrak foto kimlik fotokopisi falan teslim ettim 5 aralıkta gel dedi aynı şehirde baska ilcedeki arkadasım gitti sordu ziraatten hesap ac gel demiş hesap cüzdanı fotokopisini verir vermez 3 aralıkta hesabına bak demişler ne evrak vermişler ne resim ne kimlik fotokopisi bu iş nasıl yürüyor her vakıf aynı işlemi yapmıyor demekki

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Resmi kurumlar kafasına göre takılıyor. Kim nasıl tutturduysa öyle götürüyor işi. Normalde kanunda diyor ki başvurucudan sadece kimlik istenecek. Başka evrağa gerek yoktur ama maşallah sizden bir sürü evrak istemişler:)

Katılım payına basvuracaklar dikkat etsin ben basvurdum 2022 yi kesmişler incelemede calısıyorum kanısına varmışlar
f4d719c9479bd03112ecb550697e833a.jpg

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

güncel tutulması gereken bir konu, "biz ödemiyoruz" demelerinin muhtemelen yasal dayanağı yok. baştan savmak için söyleniyor. çünkü hak haktır, şartlar sağlanıyorsa ödenmesi gerekir. İlaç Katılım Tutarı, Muayene Katılım Tutarı, Reçete Katılım Tutarı, İlaç Fiyat Farkı şeklinde 4 farklı ödeme alınıyor, bazı ilaçları sigorta hiç ödemiyor. kronik hasta olup sürekli ilaç kullananlar var. sigorta sağlığımda maaşımın yarısına çöküyorsa, hastalığımda da yanımda durmak zorunda. şartı sağlayanların aslında hiç ugraşmadan, eczanede para ödememeleri gerekirken, kime ne kitlesek kardır düşüncesiyle yapılmış yarım yamalak bir sistem.

Ugurkrdg Dayanakları nedir? Vakfıniza sorun kesilme nedenini
İnceleme yapmışlar calısıyormusum ben kime sordularsa bilmiyorum a a ben calısmıyorum ben muhtarın doldurduğu evrak tan şüphe ediyorum meslegimi sordu ayakkabı dedim suan calısmıyorum sosyal yardımla geciniyor um dedim memur bana ayakkabıda calısıyomussun gelir yğkselmiş dedi

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlac katılım payi

arkadaşlar yakında vakıfa gıdecegım ılac kalıtım payı alabılırmıym ben engellı aylıgımı gecen ay ılk kez aldım yani hemen hemen 1 aydır yeşılkartlıym sanırım ben 2022 engellı maaşı almadan ve yeşıl kartlı olmadan ılaclar kullanıyordum onunda parasını alabılırmıym

Üzerinizde,yaşadığınız hanede araç,mal varlığı varsa hiç uğraşmayın bosuna zaman kaybı yani...geri ödeme yapılmıyor

Son düzenleme:
Engelli ilaç katılım payi geri ödenmesi

Arkadaşlar engelli ilaç katılım payı geri ödemesi hane içinde sadece engelli kişiyi mi kapsıyor yoksa çocukları eşi yani hanedeki herkesi kapsıyor mu? Bu konuda bilgisi olan yazabilir mi?

Üst Alt