Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı hangi durumda geri istenir?

ibrahimbs

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben engelli maaşı alıyorum fakat iptal etme yada baska bi durumda kurum bu verdiği ücret geri alabilirmi benden bunu merak ediyorum çünkü geri alırsa ödeyecek durumum yok bilgi verirseniz sevinirim dostlar :)

ibrahimbs
Normal şartlarda kapsam dışına çıkarsa geri ödeme istenmez.
Ancak yersiz ödeme tespit edilirse faiziyle geri istenir...

ibrahimbs
Soru 108: Bir işte çalışmasına rağmen aylıktan faydalanmaya devam eden vatandaşlara ne gibi yaptırımlar olmaktadır?
Yasal faiziyle birlikte geri ödemesi (yersiz ödeme çıkarılarak) gerekecektir.
Soru 110: Kendisine yersiz ödeme çıkan vatandaş 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan tekrar faydalanabilir mi?
Vakfa başvuruda bulunulması, muhtaçlık sınırı, rapor oranı ve diğer şartların uygun olması halinde vatandaşımız 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan faydalanabilir.
Soru 111: Yersiz ödeme çıkan vatandaşın kendisine tekrar 2022 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanması halinde yersiz ödemeyle ilgili aylıklardan kesinti yapılabilir mi?
Evet, dörtte bir oranında kesinti yapılır.
Soru 112: Aylık alma şartlarını taşımayan vatandaşa yersiz ödeme çıkabilir mi?
Evet çıkabilir. Merkezi inceleme ve sosyal inceleme sonucu vatandaşa yersiz ödeme çıkabilir.

Üst Alt