Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Aylıkları 2015 Aralık Dönemi Ödeme Günleri ve Aylık Tutarları

Loris

Aktif Üye
Konular
168
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ödeme günleriniz şu şekildedir:

• Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her dönemin 5 inci günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her dönemin 6 ıncı günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her dönemin 7 inci günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her dönemin 8 inci günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her dönemin 9 uncu günü.

Ödeme yapılmaktadır. Aralık ayının 5'i ve 6'sı haftasonuna denk geldiği için 7 Aralık Pazartesi günü ödemeler başlıyor.

Ödeme Tutarları:

http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

Daha
çok var loris kardeş geçermi

62 gün var

sayılı gün çabuk geçermiş mirhat :D

51 gün sonra maaşlar alınmaya başlanıyor.

45 gün kaldı 4 ünde alcaklar için
benim şafak 48

aralık dönem aylıklarınızı şu miktarlarda alacaksınız arkadaşlar:

01.07.2015 - 31.12.2015 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları şu şekildedir:

Yaşlı Aylığı: 610, 32 TL (1 aylık miktar: 203,44 TL )

Özürlü (% 40-69) Aylığı: 916, 52 TL (1 aylık miktar: 305, 51 TL )

Bakıma Muhtaç Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1374, 79 TL (1 aylık miktar: 458, 26 TL )

18 Yaş altı Özürlü Yakını Aylığı: 916, 52 TL (1 aylık miktar: TL ) 305, 51 TL
bkz:http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

mirhat
evet, % 40-69 rapor oranına göre 916,52 Tl alacaksın Aralık'ta.

yarıladık çoğu gitti azı kaldı.

Ben sera hastasıyım sosyal yardım lasma Vakfı'ndan başvurdum hastane raporu yuzde 51''2015 in tembus ayında baş vurdum özürlü maşına 2015in Ağustos ayının 31inde onaylanmış ne kadar alırm

nurlah
2015 Temmuz'da vakfa başvurmuşsunuz. raporunuzla birlikte başvurdunuz ve başvuru formunu imzaladınız değil mi? eger Temmuz'da raporunuzla birlikte başvurmuş ve başvuru formunu doldurup başvuru alındı belgesini imzalamışsanız başvuru tarihiniz Temmuz'dur. bu durumda 1 Ağustostan itibaren ödeme yapılır size.
rapor oranınız da % 51 olduguna göre Aralık'ta doğum yılınızın son rakamına göre belirlenmiş tarihte toplam 2138,55 Tl alacaksınız .
yani 1 Ağustos'tan 1 Aralık'a kadar birikmiş ödeme ile birlikte Aralık dönem maaşınızı toplam 2138,55 TL alacaksınız.

Ablam 2015''Ağustos sun 31. inde kabul olmuş yazdığın miktar doğrumu ablam

Ablacım ben raporumu hastane göndermıs vakfa ağustosta ben 2015 in Ağustos ayının 12 sinde öğrendim Ağustos ayının 31indede onaylanmış olduğunu öğrendim simdi ben ne kadar alırım bana söyle

0-5
1-6
olanlar 4 aralık cuma alcaklar
düzelt onu loris kardeş

şey pardon yanlış oldu
0-5 olanlar aralık 4 ünde alcaklar

arkadaşlar ben 11 eylülde sigortalı işe başladım eylül maaşım yatmış fakat çekmedim hala çekersem herhangi bir sıkıntı olur mu? ve sigorta başladığı için sistemde görünüyormuş ve otomatik düşürüyorlarmış bir yere gidip sigortalı işe başladığıma dair yazılı sözlü bir şey vermem gerekir mi?

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bir konuda hakkında size danışmak istiyorum. Şimdi ben epilepsi hastasıyım ve %51 bir raporum var ve bu raporu ben 2010 yılında almıştım ve 2022 engelli aylığına başvurmuştum. Sonra bazı sebeblerden dolayı bu başvuruyu unutmuştum ve tesadüfen 2013 yılının Mayıs ayında hastanede aylığın bağlanmış olduğunu farkettim ve postaneden aylığımı almaya başladım. Şimdi benim size sormak istediğim soru şu. Burda okuduğum yazılardan anladığım kadarıyla ilk aylık ödemeleri T.C. Ziraat Bankası şubelerinden oluyormuş ama ben ilk aylığımı PTT şubesinden aldım. Şimdi sorum şu; acaba o ilk toplu ödeme aylığını bankadan alabilirmiyim daha doğrusu orada duruyormudur ?

Hayır

ESKİDENDİ ZİRAT BANKASI
PTT VERİO KAÇ SENEDİR

nurlah

31 ağustos'ta aylıgın onaylanmış. hesabı yaparken okudum bunu zaten. ödemeler aylıgın onaylandığı tarihe göre hesaplanmıyor ablası. vakfa başvurdugun tarihe göre hesaplanıyor. vakfa başvurdugun tarihi takip eden ay başından itibaren ödemeler yapılır.
sen temmuz'da başvurdum dedin. bu durumda aylık başlangıç tarihin, bu tarihi takip eden aybaşıdır yani 1 Ağustostur.
sen temmuz'da vakfa başvurduysan hesabım doğrudur.
ama sen vakfa temmuz'da değil agustosta başvurduysan hesabı yeniden yapayım?

yalnız vakfa gittiğinde başvuru tarihi sayılabilmesi için raporunla birlikte başvuru formunu doldurman ve başvuru alındı belgesini imzalaman gerekiyor. sen temmuz'da vakfa gittiğinde raporunu teslim etmişsen, başvuru formunu doldurup imzalamışsan başvuru tarihin temmuzdur.
yok, vakfa gittiğinde rapor yokken seni rapor için hastaneye sevk etmişlerse bu başvuru tarihi sayılmaz.
o yüzden soruyorum sen temmuz'da vakfa gittiğinde raporunu da teslim edip başvuru formunu doldurup imzaladın mı?
cevabın evetse hesabım doğru:)

Icemaker
eylül maaşını çekebilirsin. ama aralık dönem aylıgını çekemezsin yatsa bile sakın çekme.
sigortalı çalışmaya başladıgını vakfa gidip bildir. mevzuat bunu soylediği için usule uyalım biz. lakin vakıftan zaten durumun tespit edilir derlerse ve bildirimini almazlarsa sorun etme.
çünkü her ödeme dönemi öncesi sistem aracılıgıyla sgk kaydı sorgulaması yapılır ve sgk kaydı oldugu tespit edilenlerin aylığı ödeme dönemi öncesinde kesilir.
sen ödeme dönemi sonrasında (11 eylül) sigortalı çalışmaya başlamışsın. sonraki ödeme dönemi olan Aralık başında sistem aracılıgıyla yapılacak olan sgk kaydı sorgulamasında durumun tespit edilecek ve ödeme dönemi öncesi (aralık ayı ödeme dönemi öncesinde) aylıgın kesilecektir.

ablam ben2015 tembusta vakfa başvurdum özürlü maşina bana bir yazılı kağıt verdiler bununla hastaneye git heyete gir dediler gittim heyete girdim hastane de bana dediki 2015 ağustosun 12.devakfa git rapor sonucunu ordan öğrendediler tamm dedim ve ağustosun 15.de gittim ben 2.3. gecikmeli gittim ne olurolmazdiye gittim öğrendim raporum yüzde 51 dediler senin dediğin kağitları imzaladım ve dediler bizden bir ekip gelecek sizin eve dediler ablam ve ekip geldi gitti ve ben n1.hafta sonra gittim vakfa dedilerki ağustosun 31 de onaylanmiş işin oldudediler ablam ama nezaman alceğimi venekadar apara alceğimide söylemediler ablacım sana tam bütünüyle anlattım ablacım şimdi ben nezaman ve nekadar alırım

dursun biçer kardeşim bende senin gibi agustosta 26 ısında vakıfa raporuma teslim ettim yani agustos 26sında onaylanmıştı 2022 maaşı için aralıkta alacaksın maaşını ve 1883 tl toplu alacaksın

nurlah
bu durumda ablam başvuru tarihin Ağustos olup, bu ayı takip eden aybaşı yani 1 Eylül de aylık başlangıç tarihindir.
buna göre eylül dönem aylıgıyla birlikte aralık dönem aylıgını da toplam 1833, 04 TL'yi Aralık'ta doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde herhangi bir PTT şubesinden alacaksın.

Melek ablam çok teşekkür ederim iyi ki varsın Allah razı olsun.

Ablam bnm bir amcam vr oda özurlümaşina başvurmuş oda tembusta heyete gırmış raporu yuzde 50 varılmıştır oda sosyal yardım lasma Vakfı'ndan onun kabul oluşu 28eylüldür oda ne zaman ve ne kadar alır

kalem abla merhaba asgari ücret 1300 tl ye yükselirse bu hem 2022 aylıklarını hemde evde bakım yardımlarını nasıl etkiler her hangi bir artış olurmu cvp larsanız sevinirim saygılar...

Evet kalem hanım ben sorcaktım
hemofoli kardeş sormuş

nurlah amcan vakıfta başvuru formunu hangi ayda doldurmuş ve imzalamış öğren ona göre hesap yapayım ablası.

hemofili
asgari ücret 2022 aylıkları miktarlarını ve evde bakım aylığı miktarlarını etkilemez. çünkü 2022 aylıkları ve evde bakım aylıkları memur katsayısı ve gösterge sayısına göre belirlenmektedir.
ama 2022 aylıkları ve evde bakım aylıklarında hanede kişi başına düşen aylık gelir sınır belirlenmesinde asgari ücret dikkate alınmaktadır. eger asgari ücret artarsa bu durumda evde bakım aylıgında da 2022 aylıgında da hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı da artar. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı yüksek olur haliyle.

Esim calisiyor benim isim yok ev kredi ben engelli maasi alabilirmiyim kalem hanim

Arıkan

eşiniz sigortalı çalışanmış. bu durumda size 2022 engelli aylıgı baglamazlar. ama hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL altındaysa yine de şansını dene bi. bu durumda baglayabilirler. yalnız gelirden giderler kredi borcu vs hiçbir şekilde düşülmüyor.

Aslinda burda haksizlik var kira dusuluyormus ev alip kredi odedigin dusulmuyor kredi odemek ye cok agir dusulmesi lazim 18 yas ustu bekarsan baban fabrikasi olsada farketmiyor bu nasil is asil para evliye lazim degilmi

Üst Alt