Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 cezalarını ödediğimiz halde hakkımızda hukuki işlem başlatılabilir mi? [Hukuk]

Konular
10
Reaksiyonlar
1
Eşimin babası senelerce eşimin sakat maaşını almış. Durum ortaya çıkınca tabi biz bu parayı ödedik. Tabi sonradan af çıktı ama biz artık ödediğimiz için konu kapandı zannettik.

Şimdi Ordu'da eşimin maaşını eşimin babası aldığı için eşimin babasına ceza gelmiş üstelik ödediğimiz halde. Ayrıca eşiminde memuriyeti ile ilgili devleti dolandırmak suçundan ceza alması durumu söz konusu imiş.
Bülent bey bu konuda ne tavsiye edersiniz bize.
1- Bu cezalar affedilmedi mi zaten.
2- Biz bu cezayı affa uğramış olmasına rağmen ödedik zaten.
3- Eşimin babası seneler önce kendisine verilen bir vekaletle almış bu parayı ve bizim bu paranın alındığından haberimiz bile yoktu. Eşim için neden ceza isteniyor. olabilir mi böyle bir şey.

Bize bilgisi olan arkadaşlar fikir verebilir mi.

Ceza ödenmişse üstüne yeniden ceza gelmez. Mutlaka başka bir şey söz konusudur. Cezayı ödediğinize dair belgeleri ibraz ettiğinizde mükerrer işlem durdurulacaktır diye düşünüyorum

MADDE 92 –
3) 2022 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 1 – Bu Kanun kapsamındaki kişilere bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar yersiz ödenen ve geri alınması gereken aylıklar ile bunlardan doğan ceza ve faizler terkin edilmiştir. İlgililer hakkında herhangi bir idari ve icrai takibat yapılmaz.”

malesef bu maddeleri dikkate almamışlar işte sorun orda.
Ve Kamu hizmetinden men cezası vermişler.
Bu ne demek biliyormusunuz. Eşimin işsiz kalması demek. Çünkü eşim Kamu hizmetinde çalışıyor.
Ordu'da alınan bir karar bu biz itirazımızı yaptık ancak sonuç nasıl çıkacak bilmiyoruz. Temyize gideceğiz.
Bülent bey malesef böyle alınmış bir kaç karar daha varmış.
Bu konuda bilgi alıp akıl sorayım diye Özürlüler idaresi başkanlığını aradım ama malesef kimseyi yerinde bulamadım bu saate kadar.
Saat:10.20

Hiçbir kurum yada kuruluş yasaların üstünde değildir. Yasalarda bu kadar açıkken
böyle bir uygulama yapılamaz. İtirazınız kabul edilir diye düşünüyorum. Kabul edilmez ise temyiz yoluna gitmenizi öneririm.

Makri hukuki süreç ne ise uyacağız tüm yolları deneyeceğiz.
Bakacağız ve göreceğiz.
Ama moralimiz sıfır.
Bu yaşadıklarımız kabus gibi.
Sanki kötü bir rüya görüyorum ve uyanacağım ama ne zaman onu bilmiyorum...

Davada kararı verip geri bırakmak ne demek arkadaşlar bilen varmı.
Bizim davada temyize gidiyoruz. Ancak hakim kararı verip geri bırakmış diye öğrendik. Bu ne demek ki acep.

Üst Alt