Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alıyorum ve 2 aydır da çalışıyorum. Ne yapmam gerek? [Soru]

ydogru

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 2022 sayılı kanuna göre %40 özürlü olarak maaş alıyordum. bundan 70 gün önce 3 ay deneme süresi verilerek özel sektörde sigortalı işe girdim. 2022 maaşımı henüz iptal ettirmedim. ettirmem gerekiyor mu?20 gün sonra kesin olarak çalıştığım işyerinde kalırsam o zaman bana bu süre için herhangi bir ceza verilir mi (bu arada 1 kez maaş aldım).
iptal ettirmek için nereye müracaat etmem gerekli?
şimdiden teşekkürler....

3 ay dolduğunda maaşının kesilmesi için kuruma başvurmalısın. Eğer 3 aydan önce sigortalılığın son bulursa, ani işten ayrılırsan, o zaman 2022 maaşını kesitrmene gerek yok.

Yani, aylık bağlanmışken, bir işte çalışmaya başlaması sebebiyle aylığı kesilmesi gerekenlerden, bir takvim yılı içerisinde toplam süre olarak bir ödeme dönemini [3 ay] aşmayan çalışması bulunanlar hakkında aylık kesme işlemi uygulanmaz (madde 19/2).

Üst Alt