2022 maaşından dolayı ceza ve faiz kıskacıyla karşı karşıya olan arkadaşlarımızın dikkatine! [Hukuk]
Bugün, Ankara Barosu'ndan Av. Mustafa Serkan ERGAN beyden bir mail aldım. 2022 maaşından dolayı mağdur olan arkadaşlarımız için çok önemli bir bilgiyi bizlerle paylaştı. Mesajını aşağıya ekliyorum:
2- Dava neticesi engellilerin aleyhine bile olsa, en çok 5 yıllık tahsilat yapılabilir (Çünkü Emekli Sandıüı kanunu öyle diyor: "herhangi bir nedenle sandık tarafından ilgililere istihkaKlarından fazla veya yersiz olarak yapılan ödemelerin, bu hatalı işlemlerin düzeltildiği tarihten geriye doğru hesap edilecek beş yıllık tutarları tahsil edilir ")
Bugün, Ankara Barosu'ndan Av. Mustafa Serkan ERGAN beyden bir mail aldım. 2022 maaşından dolayı mağdur olan arkadaşlarımız için çok önemli bir bilgiyi bizlerle paylaştı. Mesajını aşağıya ekliyorum:
- Merhabalar.
Ankara Barosuna Kayıtlı Avukatım ve engelli bir müvekkilimin davasını takip etmekteyim. Dava konusu, engelli maaşı alan müvekkilin ayrıca SSK dan emekli olması nedeniyle kendisinden 14 sene boyunca ödenen engelli maaşlarının %50 faizi yersiz ödeme olarak nitelendirilerek istenmesi.
Ankara idare Mahkemesine SSK'ya karşı açtığım davada yürütmenin durdurulması kararı verilmiş olup, mahkeme ayrıca, geçmişe yönelik sadece son 5 yıl ödenen maaşların istenebileceği yönünde görüş belirtmiştir.
[...]
Bu durumu web adresinde yayınlamanızı rica ediyorum. Engelli arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.
Saygılarımla
Av.Mustafa Serkan ERGAN
Tel: 0312 433 16 85
e-mail: avserkanergan@hotmail.com
2- Dava neticesi engellilerin aleyhine bile olsa, en çok 5 yıllık tahsilat yapılabilir (Çünkü Emekli Sandıüı kanunu öyle diyor: "herhangi bir nedenle sandık tarafından ilgililere istihkaKlarından fazla veya yersiz olarak yapılan ödemelerin, bu hatalı işlemlerin düzeltildiği tarihten geriye doğru hesap edilecek beş yıllık tutarları tahsil edilir ")