Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 ve Evde bakım aylığı aynı anda alınır mı?

ramço23

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalar kısmet hanım bu bakıcı parası ve engelli parası ayrımı alınıyor yani oğlum kas hastası engelli parası ayrımı alacak bende bakıcı maaşına baş vurmuştum oda ayrımı alınıyormuş doğrumu acaba

İkisi için de şartlarınız uygunsa alabilirsiniz.
(çocuğunuzun 12 yaşında olduğunu diğer başlığınızdan okudum)
2022 için: % 40 üzeri raporu olması,siz sigortalı çalışmadığınız sürece, ve Evde bakım aylığı dahil hanede kişi başına düşen gelir 270,23 TL'yi geçmediği sürece alabilirsiniz. Başvuru Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakfına yapılır.
Evde Bakım için: % 50 ve üzeri ağır özürlü ibareli rapor, 2022 dahil hanede kişi başına düşen gelir 540,47 TL'yi geçmediği sürece ve heyet bakıma muhtaçlık kriterlerine uyduğunuzu onaylarsa alırsınız. Başvuruyu yapmışsınız zaten. Bağlanırsa eğer önce Evde bakımı alacağınız için zaten, 2022 bağlanınca Evde bakım aylığının gelirinin değiştiğini Aile ve Sosyal. pol. bakanlığı il müdürlüğü'ne bildirin 1 ay içerisinde.

Yukarıdaki şartlar uygun olursa alınabilir evet, ama artık bu çok çok zor:http://www.engelliler.biz/forum/202...k-ailelerine-mahkum-edilecek-buna-dur-de.html

merhabalar rapor sonucunu aldım %52 vermişler ama ağır özürlü hayır diye geçmiş benim anlamadığım bir insan tek başına hayatını sürdüremezse banyosunu wc sinin temizliği giyinmesi soyunmasını yapamıyorsa neden vermiyorlar

http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

bu kriterlerden en az birine tam, ya da ikisine kısmen uyuyorsa önce başhekime çıkın durumu anlatın, isterse ağır özürlü ibaresini ekleyip onaylayabilir. Eğer olumlu sonuç alamazsanız maalesef yeniden tüm işlemleri yapmanız gerekir. hastaneye yeni rapor almak için başvuracaksınız, kabul etmezlerse İl Sağlık Müd.'ne itiraz edersiniz.

gerçekten başhekim yapabilirmi durumu anlatsam

Şansınızı deneyin, yapamam derse ya yeni rapor alırsınız ya da elinizdeki rapora itiraz edersiniz duruma göre.

Üst Alt