Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

21 senelik sigorta ve 5600 gün primle malulen emekli olursam maaşım ne olur?

TEMEL7442576

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba

ben mide kanseri nedeniyle amalıyat oldum. malulen emeklilik için baş vurdum. ama emeklilikte alacağım maaşı bilmediğim için emekli olmayı düşünmüyorum.
21 sene çalışmışlığım var. 5600 gün pirimi ödenmişliğim var. askeri ücretin 3 katı pirim ödeniyor. tahmini %70 çalışamaz rapor vrecekler.
acaba malulen emekli olunca ne kadar maaş alırım ve malulen emekli olunca ne gibi avantajlarım olur.

Malulen emeklilik.

Yukarıda yazdığım şartlarda malulen emkli maaşıma ilaveten iş gücü kaybı maaşı alabiliyormuyum.Veya Erken emekli olabilirmiyim.Erken emekli maaşımı daha yüksek olur.Yoksa malulen emekli oluncamı Daha yüksek maaş alırım.Cevabınız için teşekkür ediyorum.

İŞ göremezlik gelirini kastediyorsunuz sanırım, öyleyse, hayır, iş göremezlik geliri ancak iş kazası ya da meslek hastalığı söz konusu olursa alınan bir gelirdir.

Malulen emeklilikle sakatlık indirimi ile erken yaşlılık emekliliği arasında kayda değer bir fark yok. Siz hangisi ile erken emekli olabiliyorsanızi onunla olun. Yani olabilecek en erken zamanda emekli olmak ve maaşı cebe koymak her zaman avantajdır...
İki emeklilik arasındaki en büyük fark, malulen emekli olduğunuzda emekli maaşınızı kestirmeden çalışmanız mümkün olmaz. Oysa yaşlılık emekliliği ile emekli olursanız, emekli maaşınızı alırken aynı zamanda sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışabilirsiniz...

Üst Alt