Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

21 yıl sigortalılık ve 5250 gün prime 630 tl emekli maaşı normal mi?

diskoti

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
SSK'dan emekli oldum. 21 yıl çalışma ve 5250 gün bu maaş normal mi :)

Emekliliğiniz hayırlı olsun.O kadar uzman sayılmam ama çalışma hayatınız boyunca primleriniz hep asgariden ödendi ise maaşınızda normal gibi geliyor bana.sürenin çok uzamasıda o kadar ahım şahım fark ettirmiyor diye biliyorum.
Tabi bu yorumlarımızı başka bir sayfaya aktaracaktır yetkili arkadaşlar oradan bu konuda ehil arkadaşlarımız daha doğru yorumlar yapacaklardır.

bence haksızlık

----------

sayet emeklı oursam bende senin gibi alırım herhalde bendede 24 sene 8000 gün var sitedeki arkadaslar öyle diyo ama oturan boga farklı alabilirsin dedi hayırlısı

hayırlı olsun diskoti,

Mesela bugün ömrü boyunca asgari ücret düzeyi veya bu düzeye yakın rakamlarda aylık kazancı olan biri, 3.600 gün veya 5.000 günle SSK'dan emekli olduğunda alt sınır emekli aylığı olan 558 YTL'den emekli aylığı alır.
Bugün için 5.000 gün için SSK'da emekli aylığı bağlama oranı yüzde 60'tır

alıntı-16.02.2008(ikademi)
yani bulnes'in dediği gibi,bugün için tarafınıza bağlanan taban maaş üzerindendir..
yukarıdaki örnekte tutar,tarih itibari ile eksik olup,buna 6 ayda verilen zamları koyarsanız tutar bugün için 630 tl civarında olacaktır...

Adaşımın belirttiği gibi, eğer sürekli asgari ücretten yatmışsa primleriniz bu maaş normal.

Üst Alt