Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

21 yıllık memurum. 2011'de vergi indirimi aldım. Emekli olurken yeni rapor istenir mi

seyyar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
21 yıllık memurum ekim 2011 de vergi indirimi aldım erken emekli olmak istiyorum benden yeniden rapor istenirmi?

istemezler derken dayanağınız varmı teşekkürler

Memuriyete sakat statüsünde başlamışsanız, hayır, emekli olurken sizden rapor istenmez (vergi indirimi hakkı alıp almamanızın emekliliğinizle hiç bir bağlantısı yok)

Memuriyete başladığınızda sakatlığınız var mıydı? Var idiyse, o tarihte %40 ve üzeri sakatlığınızın olduğunu belgeleyen bir raporunuz var mı?

sayın oturan boğa öncelikle size çok teşekkür ederim. benim işe girerken hastalığım yoktu dolayısı ile bir raporum da, sonradan özürlü gurubundayım yeni vergi indiriminden yararlanıyorım.
Bu durumda emeklilik işlemlerim nasıl olacak sgk benden yeniden rapor isteyecekmi yoksa bu elimdeki rapora göre emekli olabilirmiyim.

vergi indirimini süreli vermişlerse isterler ama sürekli rapor üzerinden almışşan istemezler işe başladıktan sonra özürün oluşmasıda sorun olmuyor vergi indirimini almışşan hak kazanmışşındır

Sonradan sakatlanan memurların emekliliklerinde vergi indirimi tamamen etkisizdir. Vergi indirim hakkı elde etmiş olsanız da olmasanız da emeklilik zamanı geldiğinde sgk sevki ile gideceğiniz hastaneden yeterli oranda rapor almak zorundasınız.

Not: Emekliliğiniz 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre hesaplanacak.

çok teşekkür ederim oturan boğa.

Üst Alt