Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2100 prim günüm ve %92 raporum var. Emekli maaşım ne kadar olur?

zorlu

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben 2008 in şubat ayında iş kazası sonucu o.f. oldum seviyem t-5 rapor yüzdem %80 fakat bu raporu kazadan hemen sonra verdiler.Fakat gecen hafta % 92rapor verdi devlet hastanesinden.

Benim sormak istediğim 2 konu var. Birincisi ben emeklılık işlemine başvurduğumda % 80 lik raporla işlem başladı son aldığım % 92 lik raporu kullanırsam emekli maaşında bir değişiklik olurmu olursa bu son raporu nasıl tekrar işleme sokacam..

İkincisi benim toplam 2100 gün primim var 1993 de baslangıç doğum tarihim 03.06.1977 son aldığım maaş bordrom 500 tl bakmakla yükümlü olduğum birde kızım var bu bilgilere bakıldığında ne kadar malülülen emekli aylığı ve ne kadar iş kazası maaşı alırım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim..

yatırılan prim miktarınıza göre değişiklik arz eder.

%80 ile %92 arasında hiç bir maaş farkı olmaz. Zira her koşulada "başkasının bakımına muhtaçlık" düzeyinde rapor tanzim edilmiştir ve SGK'da bu şekilde maaş bağlayacaktır. O yüzden yeni raporunuzu sunmanıza gerek yok.

Benzer şartlarda ben malulen emekli oldum, şimdi 690 tl aylık alıyorum. Bence siz 600 tl gibi bi maaş alırsınız.
Şuradan kıyas yapabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

İş kazası sonucu alacağınız sürekli işgöremezlik geliri de sanırım benzer miktarda olur.

İki maaşı da hak ettiğinizde, fazla maaşın tamamını, az maaşın yarısını alacaksınız.

Aynı anda hem malulen emeklilik hem de sürekli iş göremezlik geliri için mi başvurdun?
İş göremezlik gelirleri genelde çok uzun sürede bağlanıyor. 1 yıl bekleyen dahi var.
Ama malulen emeklilik biraz daha kolay. Bence bugünlerde bir gelişme olacaktır.

Üst Alt