Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

22.07.2008 sigorta başlangıcı ve 3. derece vergi indirimim var. Yeni emeklilik düzenlemesi beni nasıl etkileyecek?

Calev55

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar .

bir konuda desteğinize ihtiyacım var.

Doğum tarihim 20.11. 1989 şuan 35 yaşındayım

%40 süresiz engelli raporum var. vergi indirim de var.

Sormak istediğim soru sigortalılık süresi nasıl hesaplanıyor. 18 yaşında doldurunca mı sigortalılık süresi başlıyor.

İlk uzun vade sigortam 22.07.2008 de

Birde staj durumun var. ilk stajımı lisede 17 yaşımdan önce yaptım.

sigortalılık süresi başlangıcı 1989+18 yaş =2007 yılı yapıyor 18 yaşım başlangıcı .

E devlettede aşağıdaki gibi gözüküyor. Tam sınırda kalmısım sanırım çıkamadım işin içinden yazılarınızı takip ediyorum ama çözemedim benim durumumu desteğinizi rica ederim. Bu yıl mı emekli olacağım doğum yılımda yeni kanuna göre. 18 yıl 4100 Gün .

4A TESCİLİNE GÖRE EMEKLİLİK BİLGİLERİNİZ

4A TESCİL BAŞLANGIÇ 12.09.2005

HİZMETE BAŞLAMA TARİHİNİZ 23.07.2008

PRİM ÖDEME GÜN SAYISI4670

YAŞINIZ 35 yıl, 2 ay, 13 gün

SİGORTALILIK SÜRESİ 16 yıl, 5 ay, 28 gün

SİGORTALILIK SÜRESİ 16 yıl, 5 ay, 28 gün bunu baz alacaksınız.Staj sayılmıyor..

Vergi indirimi ile emeklilik yeni çıkan yasa ile bitti.

Elindeki %40 rapordaki tanı önemli. Raporundaki tanı SGK Hastalık Listesinde varsa erken emeklilik mümkün.

Hastalık listesinde hastalığım var 3. Derece olarak.
Sorum stajım 17 yaşında bitti 18 yaşımda prim yatırmasamda sigortalılık sürem stajdan sonra mı baz alınır. 2007 yılı da 18 yas başlıyor eğer hizmet süresi değil eğer öyleyse bu sene emekli olurum. Kafam karıştı iyice.

Bazıları işe giriş tarihi ayrı sigortalılık süresi ayrı diyorlar. Stajda tescil başlangıcı oluyor diyorlar.

@Calev55, 18 yaş kuralı o yaştan önce uzun vade sigorta girişi olanları ilgilendiren bir durum.

Senin 18 yaşından önce uzun vade prim var mı yok. Staj var demişsin zaten o sayılmıyor. 18 yaş öncesi uzun vade prim olsaydı senin işe giriş tarihin 18 yaşını doldurduğun tarih olacaktı ortada öyle bir durum yok senin için yani.

İşe giriş tarihin 18 yaşından sonra olmuş zaten yukarıdaki yazdığın tarih olan 23.07.2008. Bu tarihe göre hesaplamanı yapacaksın.

Emeklilik başvurusu sonucunda

Hafif Düzey Kayıp tanısı alabilirsen eğer %40-49 18 Yıl - 4100 Gün
İşe giriş tarihine 18 yıl ekle 23.07.2026 tarihinde emekli olabilirsin.

Orta Düzey Kayıp tanısı alabilirsen eğer %50-59 16 Yıl - 3700 Gün
İşe giriş tarihine 16 yıl ekle 23.07.2024 hemen emekli olabilirsin.

Son düzenleme:
Benim sigorta girişim 16 yaşımda oldu
Ama 18 yaş dolan günden hesaplıyorlarmîş
Bunu da öğrenmiş olduk

Calev55,

Burada bahsedilen hastalık o liste değil muhtemelen. Hastalığınız burada soylenen listede olmayabilir. İs gücü kaybı başka bir şey olarak tanımlanıyor. Bence daha iyi araştırın...

Üst Alt