Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

23 yıldır çalışıyorum. 8000 gün primim var. Emekli olabilir miyim?

fenerliyim

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
23 yıldır çalişıyorım 8000 gün prmim var sizce emekli olayımmı bana akıl verin

Emekliliğiniz geldiyse hiç durmayın... Emeklilik primleri 3 ayrı döneme göre hesaplanıyor. Son dönemdeki çalışma süreniz arttıkça alacağımız maaş miktarı düşüyor. Hatta bu yüzden emeklilik hakkını kazanınca işten çıkmış gözüküp yaşının gelmesini bekleyenler bile var.

Ben de uzmanların yalancısıyım.. Ama böyle diyorlar.

Fenerliysen olamaya bilirsin. Federasyon izin vermez, tahkime gitmen gerek :::)))
emekli olabilirmiyim demişsiniz, yaşınız kaç, işe giriş tarihiniz, maluliyetiniz varmı bunları yazasanız daha sağlıklı cevap alabirsiniz.

23 yıl ve 8000 gün ile eğer vergi indiriminiz var ise emekli olabilirsiniz. lakin yarar ve zarar konusu farklı. zira şu anki maaşınız ve prim ödeme miktarları önemli.maaş baglamanın düşmesi dogru. bu hükümet çıkardıgı bir yasa ile işciden kesilen emeklilik primini %2,5 den %2,0 ye düşürdü. buda emekli maaşı baglama oranlarını düşürdü. tasanın cıktıgı tarih öncesi olan primler ayrı yasadan sonra yatan primler ayrı hesaplanıyor ve bunların ortalaması alınıyor. buda maaşını belirliyor. yani 2008 den sonra ne kadar çok çalışırsan çalış maaş artmayıp tam tersine ortalamanı düşürüp maaş düşmesine sepep olur.

nerde çalışıyorsunuz,ünvanınız ne.ssk lımı emekli sandığı mı.bu bilgilere göre emekli olup olmamanız,için sağlıklı bir bilgi verilebilir.brüt maaşınız ne ayrıca.

23 yıllık çalışma 8000 prim ödemesi askerlik borçlanma ödendi ssk prim ödeme tutarı 280354 ne kadar maaş baglanır

bunu böyle hesaplamak çok zor. zira maaş hesaplamada günümüze kadar 3 dönem ve bu her dönemde ne kadar prim ödemeleri var bunları bilmek lazım. bir dönem ali tezelin sayfasında verileri girince sorunun cevabını alabiliyordun. şimdi bunu paralı yapmış. ayrıca vergi indirimin varmı. yoksa emekli olman çok zor. zira 25 yıl ve yaşı beklemen lazım. ama vergi indirimin var ise yukarıda belirtdigin süre ve prim yeterli

23 yıl 8200 primim var sk primlerin yüksekten yatıyor.Emekli maaşım ne olur.

51 oranla vergi indirimim var 23 yıl ve 8200 prımım var ssk tamamı ve tavandan ödendi aylıgım 3000 ne kadar maaş baglanır

2000 ve yakın olursa hemen emekl olurum kesin rakamı nerden ögrenebilirmiyim oturan boga

fenerliyim;

benim bir tanıdığım engelli 27 yıl +9000 prim ile emekli oldu 1800 alıyor..

MeTePe;

Az önce bende ali tezel in yazısından okudum.
300-500 tl gibi komik rakmlardan bahsediyor.
Bundan sonra 65 de emekli olan bu kadar maaş alıcakmış bugünün parası ile:(

Akp, chp, mhp yandaşlarına bol bol dua ederler artık torunlarınız...:eek:

8200 gün primim var

3.derece cergi indirimim var ödemeler tavandan bu ay 650 tl sgk primim var ne kadar aylık baglanır

Fenerliyim,bu prim gün sayısı ve prime esas kazanç tutarı ile size 2000 tl yi garanti ediyorum,hiç durmayın bence.

Şu alıntıya bakınız 331 bin tl kazan ile ne maaş bağlanmıiş..
Çok sevdiğim bir ablamın emeklilik bilgiler 3.derece vergi ind. hakkı ile emekli oldu kendileri...
1- Emekli olunan kurum: SGK
2- İlk sigortalı olunan yıl: 01.06.1994
3- Emeklilik talebinde bulunulan yıl: 25.02.2011
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı: % 43
5- Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: Yaşlılık Emekliliği
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı: 331,745.44 TL
7- Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi: 4.500,00 TL
8- Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi): 4845 tamamı ssk
9- Şu anda aldığınız emekli maaşı: 1.927,60 TL Maaş / 287,84 TL ek ödeme
10- Aylık Bağlama Oranı: 60,00

Üst Alt