Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2382 prim günüm ve %40 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

derinmavi_42

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
%40 raporum var
11/07/1982 dogumluyum
19/07/1999 sigorta girişim ve 2382 gün primim var

raporumla hiç müracaat etmedim. ne yapmam gerekiyor ve ne zaman emekli olabilirim.

19/07/1999 tarihinde 18 yaşını tamamlamamıştınız. Bu nedenle sigorta başlangıcınız 19/07/1999 olamaz. O başlangıç staj mıydıi yoksa tam prim mi yatırılmıştı? Eğer stajsa, staj sonrasında tam primle çalışmaya başladığınız tarih nedir?

Ayrıca %40 rapora karşılık şahsen defterdarlığa başvurup sakatlık indirim hakkı elde ettiniz mi?
Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

19/07/1999 tam prim hiç staj yapmadım.
yok hiç defterdarlığa müracaat etmedim.
ve 14/05/2010 da işimiz bitti ve çıkış verildi.

yeni işe girerken defterdarlığa müracaat etsem olur de mi.
bir de benim özürlü raporunun aslı yok özürlü kimlik kartı çıkartacağım zaman almışlardı. yeniden çıkartıp da müracaat etsem olur de mi.

18 yıl 4080 gune tabisin fakat defterdarlığa muracat edip %40 ve uzerı rapor alıp muhafıyetten yararlanabılırsen ve 1999 yıl gırısın kabul ıse (18 yasından kucuksun o tarıhte benımkı gıbı benımkı gecerlı olmustu).
Raporunun aslı hıc bır seye yaramayacak cunku defterdarlık senı tekrar hastaneye sevkedecek bastan rapor cıkarttıracak.

teşekkürler. benim raporum sevksiz di sadece noter onaylı fotokopi var

Rica ederim ama raporun ne oldugu farketmıyor dedıgım gıbı o ıs ıcın ozel rapor verılıyor

anladım o zaman ben yeniden çıkartmaya uğraşmayayım nasıl olsa yeniden çıkıyormuş.

ben konya seydişehirde oturuyorum müracaatımı konyaya mı yapmam lazım

Çalıştığınız iş yeri hangi ile veya ilçe ye bağlı ise oradan çıkaracaksınız..

işkur'da özürlü kadrosun da kayıt vardı pazartesi günü konyada özel bir okulla görüşmeye gidecem işkur gönderiyor. özürlü kadrosun da diğer büro memuru olarak. nasip olursa başlayacam. benim defterlık işlemlerini orda da yapmam gerekiyor mu yoksa okul kendisimi gönderir evrakları özürlü kadrosun da olduğu için.

Defterdarlık işlemlerini kişiler kendileri yapmak zorunda. Daha doğrusu, işveren yapamaz.

özürlü raporun da yeni genelge ile en az 2006 tarihli olacakmış. benim raporum 2003 tarihli idi yeniletmeye gittim % 40 olan raporumu %15 düşürdüler.
bu durumda milli eğitim de atamam yapılmış olsa dahi %15 lik sonuçla giremem demi.
bir de emekli olma şansım da bitti heralde gerçi onlar yeniden gönderiyolar ama.

MEB'e başvurduktan sonra atamada bir sorun olup olmayacağını şimdiden kestirmek zor bence. Kurumun uygulaması ne olacak bilemiyorum...

Üst Alt