Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

28/5’e göre 4b’den emeklilik için başvuru yapıldığında 6 yıl önce alınan rapor geçerli olur mu?

Faruk37

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Ben 6 yıldır isteğe bağlı bağkur sigorta yatırıyorum.Rapor oranım yüzde 45 sürekli olarak tek hastalıktan.13 kasım 2024te 18 yıl şartım doluyor.Sgk ya engelli emeklilik için başvuru yaptığımda 6 yıl önce aldığım sürekli olan engelli raporu geçerli olurmu yada sgk yeni bir rapormu ister?Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.İyi günler.

Engelli veya malulen emeklilikte kurum yeniden sizi hastaneye gönderiyor.
Raporunuzun olmasının onlar için bir önemi yok. Hatta o rapor sırasında emeklilik için olduğundan rapor hastaneden direk kuruma gider, size gondermiyorlar.
Umarım olumlu olur ve emekli olursunuz.

Bu arada 40-59 oran aralığı 20 yıl ve 4400 gün prim günü, 60-79 aralığı ise 18 yıl ve 4000 prim günü.

Verdiğin bilgi için teşekkürler.
Ayrıca ben bağkurlu olduğum için yüzde 45 rapor ile yıl şartım 18 yıl.

@Faruk37,

Eldeki rapor bir işe yaramaz maalesef. Kurum sevki ile hastaneye gidip SGK Hastalık Listesi'ne göre rapor almalısınız. Oradaki tanının düzeyine göre emeklilik kriterleri belirlenir ve 28. maddeye göre emeklilik gerçekleşir.

Teşekkür ederim. Bide 28/5 engelli emekliliğinde alacağım rapor en az yüzde 60 olmak zorunda. Yani sgk hastalık Listesine göre öyle olmak zorunda benim hastalığımdan ötürü. Yüzde 60ı geçtiğinde bazı memurlar 28/5 ten başvuru yapsanda malulen emekliliğe giriyor diyor. Bu bilgi doğrumu. Bu konuda bilgisi olan var mı. İyi günler.

@Faruk37,

%60 diye bir şey yok artık. Ağır tanısı alınırsa Maluliyet olarak işleme koyarlar. Ben olsam böyle de olsa kabul ederim sonra çok istiyorsam dilekçe verip Yaşlılık olarak değiştirilmesini isterdim.

Üst Alt