Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2910 gün primim ve %63 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

papatya_34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ilk emeklilik primimi isteğe bağlı bağ-kur dan yaptırdım. bağ-kura 2 yıl 0 ay 26 gün prim ödedim.

Daha sonra ssk lı bir işe girdim. Bu güne kadar değişik işyerlerinde çalıştım ve halen çalışmaya devam ediyorum. Halen çalıştığım işyerince primlerimin ödenmesine devam edilmektedir.
ssk'lı olarak ödediğim gün sayısı 2910 gündür.

25.12.2008 tarihli sağlık kurulu raporum işyerimce Ankaraya gönderildi ve ankaradan %63 oranında değiştirilerk onaylanmış olarak geri geldi.

Emekliliğime hak kazanma tarihim konusunda bilgi vermenizi rica ediyorum.

Not: Bağ-kur başlangıç tarihim 05.05.1997 olup doğum tarihim 07.01.1977dir.

İlgilerinize şimdiden teşekkür ederim.

Defterdarlıkça 2. dereceden vergi indirim hakkınızın onaylandığını varsayarak söylüyorum: (05.05.1997 +) 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün primle emekliliği hak edeceksiniz.

Bağ-Kur başlangıcınız sigorta başlangıcınız sayılıyor. Aynı şekilde Bağ-Kur primlerinizi SSK le birleştireceksiniz ve toplamı değerlendirilecek.
Prim günleriniz dolduğunda isterseniz çalışmaya ve primlerinizi arttırmaya devam edrsiniz, isterseniz de çalışmadan sürenin dolmasını beklersiniz. Bu size kalmış bir şey.

Üst Alt