Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 cm sol bacak kısalığı olup ÖTV indiriminden yararlanan var mı?

nisa Güneş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
3cm bacak kısalığı olup da ÖTV indiriminden yararlanan var mı . Doktor 7 cm olmalı dedi.bu durumla ilgili resmi yazıyı nerden bulabilirim.

Ehliyeti H olarak değiştirdik 10.02 kod var ama raporda açıklama kısmına sadece hareket ettirici akşamda tertibat ifadesini yazmadilar

3 cm kısalık ta oluyor mu acaba

Ehliyet komisyonunun vermiş olduğu raporun açıklama kısmını söylüyorsanız eğer bu ifade oraya yazılmıyor. Komisyonun verdiği tertibat kodları içeren bu raporu sadece ehliyet alma/yenileme işleminde nüfus müdürlüğünde kullanacaksınız başka işinize yaramayacak.

Ayrıca engelli raporu için hastaneye başvuracaksınız Ortopedi veya Fizik Tedavi doktoru muayenesi ile tertibatlı araç kullanma durumunuzu değerlendirecek, alacağınız bu raporun açıklama kısmında Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir ifadesi yazması gerekiyor.

Bilmiyorum sizi yanıltmak istemiyorum. Hastanedeki drlerin çok bilgisi yok bu konuda.Bulunduğunuz vergi dairesindeki ötv ile ilgili birimden bilgi alın derim.Çünkü onaya onlar karar veriyorlar.

Sol bacakta hastalığı olupta ÖTV indirimli araba alan var mı aramizda

selam hocam sol bacagımda polio sekeline bağlı 3 cm kısalık ve incelik var ve buna istinaden 25 yıldır aldıgım her araç ötvsiz otomatik vites engelli aracıdır.

A-14555-1 68-00 1-A-0304 17-03741420383.1 - Alt ekstremite monoplejisi 2 YAŞINDA POLİO TANISI ALAN HASTANINSOL ALT EKSTREMİTEDE ATROFİ VE EKSTREMİTE KISALIĞI MEVCUT, SOL 40 SLLT EKSTREMİTEDEN 3 KEZ OPERE OLAN HASTANIN ORTOPEDİ VE FTR3ÖRÜŞÜ UYGUNDUR. YÜRÜME BOZUKLUĞU %40
A-14555-142-001-A-030417-037461 16 polioekeli, sol bacakta 4 cm kısalık mevcut, özür oranı 10

Ortopedik %18 verdi heyet bize.skolyoz .3cm kısalık ve güç kaybı vardı. 10.02 kodlu ehliyet de aldık ama ÖTV ye uygun rapor verilmedi.nasil yapsak bilemedik.

Selam arkadaşlar bende aranıza yeni katılmış bir arkadaşınızı.
Benimde almış olduğum sol ayak bileğindeki eklem kısıtlılığı ve sol ayaktaki 3 cm kısalık nedeniyle rapor.
Hareket ettirici aksamda özel tertibat yazması, ehliyetiminde sadece otomatik kodlu olmasına rağmen vergi dairesinden olumsuz sonuç aldım. Ne yapabilirim.

Merhabalar aranıza yeni katılan askerde vazife malülü olan biri olarak sorum şu ben askerdeyken trafik kazası geçirdim sol kol dirsekte eklem yerinde kısıtlılık oluştu yani sol kol dirsekte deforme oldu sağ kola göre 2 cm incelme oldu kolum tam açılıp kapanmıyor kolumda aynı zamandada ters bi hareket yapınca omuzdan çıkıyor bununla alakalı hastaneye gittim ötvsiz araç almak için %7 ortapedik engel derecesi verdiler açıklama kısmınada özel tertipatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur yazıyor bu ne anlama geliyor ötv istinasından yararlanabilirmiyim bu konuyu itiraz etmek istiyorum askerden çürüğe çıktım bunun için sizce yüzde çok az değilmi itirazmı etmeliyim saygılar

Üst Alt