Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3. derece vergi indirimim ve %49 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

Jungle

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
4
benim vergi indirimim bu ay geldi iş veren uyguladı sgk ya herhangi bir bildirim yapmak gerekiyomu ödenen primim 2200 sigorta başlangıcım 07.2002 bu aşamada ne zaman emekli olurum % 49 rapor oranım?

3.derece vergi ind. hakkı kazandığınıza göre,
19 yıl 4240 güne tabi oldun..
07/2002+19 : 07/2021 yılında emekli olabilirsiniz..

not: Sizin ssk ya her hangi bir bildirimde bulunmanıza gerek yok işveren gerekli yazışmalarını yapacaktır.

peki işverenin ssk ya bildirim yaptığını nasıl teyit edebilirim?

is veren SGK ya Vergi indirimi bildirmek zorunda degil. SGK nin vergi indiriminizle ilgisi de yok.

taaaaaaaki emekli zamaniniz geldiginde, SGK ya gidip emekli olmak istiyorum, bakin benim vergi indirimim var, erken emekli olacagim dediginizde, SGK maliyeye 1 yazi yazip, vergi indiriminiz varmi diye soracak.

Su asamada is veren sizin adiniz "ben ozurlu isci calistiriyorum, tesvik almak istiyorum " diyerek , primlerinize tesvik isteyebilir.

Bordroda sakatlık indirimi uygulanıp uygulanmadığı belli olur. Selim'in dediği gibi, bu sgk ile ilgili bir durum değil, vergi dairesi ile ilgili bir durum.

bodromda uygulanıyor 25-30 Tl gibi bi üçret artışı olmuş oysaki 3. derece vergi indirimini 170tl küsür biliyorum ben neyse derdim para değil zaten ileride emeklilik geldiğinde taki o zamana 10 sene var. iş değiştirebilirim başka bişe olabilir bu evraklar kaybolmasın bü sürecte sgk bana emeklilikte sorun cıkarmasın istiyorum işlecek kaydedicek bişey varsa şimdiden takibini yapayımda ilerde uğraşmayayım?

Metehan, 3. dereceden sakatlık indiriminin maaşına net yansıması 25 tl olur zaten. Orada bir sorun yok yani.

Üst Alt