Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 yıl ödenmiş SSK primim var. Sonradan memur oldum. %58 rapor ile emeklilik..?

tako

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bende bi soru sormak istiyorum

ben 24 03 1980 doğumluyum 18 01 2000 yılında sigortalı işe başladım 3 yıl sigorta yatırdım daha sonra emekli sandığına bağlı özürlü memur olarak 13 03 2003 yılında işe başladım
şu anda %58 raporla 3 dereceden vergi indiriminden yaralanıyorum
kadro derecem 7/3 v.h.k.i ünüversite mezunuyum
ne zaman emekli olurum örnek 15 yıl çalışsam artı 3 yılda sigortam sayılsa ne kadar maaş alırım birde emekli ikramiyem ne kadar olur

şimdiden herkese teşekkür ederim

Memuriyete sakat statüsünde girmiş olmak 5434/39j maddesine göre mümkündür: "Göreve girişlerinde, Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak alınmış ve raporda sakatlık oranı en az % 40 olanlardan fiili hizmeti 15 yıl olanların istekleri üzerine" emekli edlirler.
Not: ssk günlerini bu süreye dahildir..
Dah çok erken emekli maaşı ve tazminat hesabı emeklilik süreniz yaklaşmaya yakın hesaplamak daha iyi olur..

emekli sandığında filii hizmeti 15 yıl olması gerekiyormuş maaş mutemedimiz öle söledi ssk pirimlerinde ondan sonra ekleniyor muş yani emekli olurken 15 yıl fili hizmet + 3yıl ssk pirimi toplam 18 yıl üzerinden emekli olunuyormuş peki bu gün 15 yıl hizmeti olan bir memur emekli olsa en düşük maaş ne kadar alır ve emekli ikramiyesi

Öyle saçmalık mı olur ya 15 yıl hizmetin içerisinde 3 yıllık ssk da dahildir..
12 yıl e.sandığı + 3 yıl ssk : 15 yıl

valla ilker abim öle söylüyolar eğer öle ise 3 yıl boşa calışmık oluyok

Hangi mevzuata dayandırıyormuş bunu? "Fiili hizmet süresi" ifadesinin böyle bir teknik karşılığı olduğunu bilmiyorum. Ben de İlker gibi biliyorum..

Üst Alt